w zeszłym roku jesienią (kupiłam w 2013 ...1 badyl - bo było jak na mój gust mocno drogie i nie malam pojecia co kupuje, dzieliłam w 2014!)
te rózowe Caterina - kupiłam w tym samym czasie i widzę że są dużo słabsze.... i już czernieją a białe mimo braku podlewania w upały maja sie całkiem dobrze i stoja sztywno!
i jak tylko pogoda pozwoli to je tez w tym roku podziele i w inna miejce dam bo się zlewaja z hortensjami.
pani!!! dzieliłam w zeszłym roku jesienią (pewnie wrzesień jak zczerniały )....ło matko ..teraz założe sobie tabele z roslinami i będę zapisywać co i którego dnia z nimi robiłam
i doby mi braknie na pisanie
ja nie działam na m-c dzień i takie tam ...tylko jak mam pomysła to robię ...jak pogoda pozwala...czesto bez ładu i składu ...no taki ogrodnik narwany
Nie filozofuj... mi wystarczy wiosna lub jesień, przed wegetacja, po wegetacji... aż tak drobiazgowa nie jestem.. skleroza nie pozwala Zapiski też zapominam gdzie zapisałam Ale pamiętam co i kiedy kwitnie ... i tak potrafię odróżnić pory roku Jak byłam u KOndzia to będę wiedzieć kiedy.. przypomnę sobie co kwitło
A to kolejne jeżówki co sie nie dają tak łatwo.. i chyba na tym koniec
Aniu, daj, proszę, kilka ujęć roślin wokół oczka. Zabieram się za rabatę z oczkiem. Do teraz robiliśmy wokół niej demolkę. Czas zaplanować nasadzenia. Zamierzam wiele zgapić Z góry dziękuję.
Dalie Tylko trzeba je wykopywać
Dzielżany, chryzantemy zimujące, werbena, astry niedługo zaczną I jednoroczne.
Z resztą bylin teraz posucha.Bo albo kończą albo zaczną. Upał przyspieszył wegetację i zrobiło się do niczego.
Kwitną mi bodziszki nowe.. ale nie wiem czy to dlatego, że nowe, czy dlatego, że tak maja..
Jeżówki, hortensje, werbeny, agastache, dzielżany to żelazny zestaw na tę porę oprócz jednorocznych i dalii.
O tej porze to najpiękniej zaczynają kwitnąć też trawy.
Długo biegałam po ogrodzie aby znaleźć co jeszcze nadaje się do prezentacji.. oprócz hortek, ale to ma każdy. I ile mogę pokazywać to samo Co nie zmienia faktu, że foty zrobiłam..