Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Mala_Mi 21:24, 20 sie 2015

eee_taam napisał(a)

chyba dobra odmiana ...albo rok dla nich dobry moje w zeszłym roku dzielone też takie kepy porosły....nawet nie podlewałam wcale i nic im nie jest!

jak nie zgniją to będą

Kiedy dzieliłaś?
21:40, 20 sie 2015
w zeszłym roku jesienią (kupiłam w 2013 ...1 badyl - bo było jak na mój gust mocno drogie i nie malam pojecia co kupuje, dzieliłam w 2014!)

te rózowe Caterina - kupiłam w tym samym czasie i widzę że są dużo słabsze.... i już czernieją a białe mimo braku podlewania w upały maja sie całkiem dobrze i stoja sztywno!

i jak tylko pogoda pozwoli to je tez w tym roku podziele i w inna miejce dam bo się zlewaja z hortensjami.
Mala_Mi 21:59, 20 sie 2015

eee_taam napisał(a)
w zeszłym roku jesienią (kupiłam w 2013 ...1 badyl - bo było jak na mój gust mocno drogie i nie malam pojecia co kupuje, dzieliłam w 2014!)

te rózowe Caterina - kupiłam w tym samym czasie i widzę że są dużo słabsze.... i już czernieją a białe mimo braku podlewania w upały maja sie całkiem dobrze i stoja sztywno!

i jak tylko pogoda pozwoli to je tez w tym roku podziele i w inna miejce dam bo się zlewaja z hortensjami.

Dla ogrodnika do dzielenia ważny miesiąc, a nie rok ..... proszę mi tu o profesjonalna odpowiedz.. bo w czasoprzestrzeni nie umiem działać

Zwykłe jeżówki są najlepsze, bo się posieją i nie trzeba nic dzielić

22:06, 20 sie 2015
pani!!! dzieliłam w zeszłym roku jesienią (pewnie wrzesień jak zczerniały )....ło matko ..teraz założe sobie tabele z roslinami i będę zapisywać co i którego dnia z nimi robiłam

i doby mi braknie na pisanie

ja nie działam na m-c dzień i takie tam ...tylko jak mam pomysła to robię ...jak pogoda pozwala...czesto bez ładu i składu ...no taki ogrodnik narwany

Mala_Mi 22:08, 20 sie 2015

Urszulla napisał(a)
Fajnie zagospodarowałaś czas upałów to oczywisteTwoje oczko jest oczkiem w głowie, zawsze pięknie wokół niego

Dzięki za pozdrowienia znad zimnego i zaparowanowanego????? morza ..bo świnka nawet nie podziękowałam.
I moje morze

Mala_Mi 22:11, 20 sie 2015

eee_taam napisał(a)
pani!!! dzieliłam w zeszłym roku jesienią (pewnie wrzesień jak zczerniały )....ło matko ..teraz założe sobie tabele z roslinami i będę zapisywać co i którego dnia z nimi robiłam

i doby mi braknie na pisanie

ja nie działam na m-c dzień i takie tam ...tylko jak mam pomysła to robię ...jak pogoda pozwala...często bez ładu i składu ...no taki ogrodnik narwany

Nie filozofuj... mi wystarczy wiosna lub jesień, przed wegetacja, po wegetacji... aż tak drobiazgowa nie jestem.. skleroza nie pozwala Zapiski też zapominam gdzie zapisałam Ale pamiętam co i kiedy kwitnie ... i tak potrafię odróżnić pory roku Jak byłam u KOndzia to będę wiedzieć kiedy.. przypomnę sobie co kwitło

A to kolejne jeżówki co sie nie dają tak łatwo.. i chyba na tym koniec

chelll 22:12, 20 sie 2015

Aniu, daj, proszę, kilka ujęć roślin wokół oczka. Zabieram się za rabatę z oczkiem. Do teraz robiliśmy wokół niej demolkę. Czas zaplanować nasadzenia. Zamierzam wiele zgapić Z góry dziękuję.
Mala_Mi 22:19, 20 sie 2015

Kasya napisał(a)
jakos malo mi kwitnie w tej chwili w ogrodzie, roze mlode to maja pojedyncze kwiatki
ostrozli i orliki przekwitly...kolr robia teraz głownie liscie w roznych kolorach
Aniu u ciebie wieli wybor wszystkiego, co polecalabys do posadzenia na rabatkach ?
w kolorach wszystkich poza zoltym na miejsca raczej sloneczne
oprocz jezowek bo te mam

Dalie Tylko trzeba je wykopywać
Dzielżany, chryzantemy zimujące, werbena, astry niedługo zaczną I jednoroczne.
Z resztą bylin teraz posucha.Bo albo kończą albo zaczną. Upał przyspieszył wegetację i zrobiło się do niczego.
Kwitną mi bodziszki nowe.. ale nie wiem czy to dlatego, że nowe, czy dlatego, że tak maja..
Jeżówki, hortensje, werbeny, agastache, dzielżany to żelazny zestaw na tę porę oprócz jednorocznych i dalii.

O tej porze to najpiękniej zaczynają kwitnąć też trawy.

Długo biegałam po ogrodzie aby znaleźć co jeszcze nadaje się do prezentacji.. oprócz hortek, ale to ma każdy. I ile mogę pokazywać to samo Co nie zmienia faktu, że foty zrobiłam..

Mala_Mi 22:20, 20 sie 2015

Dubelek..... wiec focie

Bogdzia 22:27, 20 sie 2015

Mala_Mi napisał(a)
Dubelek..... wiec focie

Śliczne te trawy.