Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Rododendronowy ogród II. 23:16, 22 gru 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Właśnie polubiłam bajki i opublikowałam na swojej tablicy Zróbcie to samo. Bożenko polubienia nie są ważne, niewiele osób przywiązuje do tego wagę, ważne że tu czytamy i kochamy Twoje bajki

Pewnie ze nie jest to ważne ale to chyba jedyny wątek gdzie tego nie było.

Kurcze.. ja nigdzie nie klikam, że lubię..bo ja po prostu czytam.... i jestem tam gdzie mi dobrze......
Dobrze wiesz, że jestem zakochana w Twoich bajkach, a moja najulubieńsza to o Agnieszce.. nawet nie wiesz jak często sobie to cytuję.... w każdej sytuacji ,że się nie rozdwoję... bo Agnieszka tylko jedna, a wiewiórek...............

Ale super.. mam komu się pochwalić moim przystąpieniem do robienia ciasta na święta.... walczę z choinką i mnie tu nie było..... wiec szepnę ci na ucho w sekrecie, że ciasto (z przepisów ogrodowiska) które każdemu się udaje.. ja schrzaniłam..... Ale dobre chęci były.....
I choinki nie pokazałam, bo lampek mam a mało.... Jutro mus dokupić, ale ja już do żadnego sklepu nie jadę.. mam dość.... sklepy to obowiązek mojego M i niech tak się zostanie.... Mi wystarczą sklepy ogrodnicze do szczęścia

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:10, 22 gru 2012

Do góry
Kochani ja nie odpisuję na Wasze życzenia bo wkleję je tuż przed świętami
Ale dziękuję serdecznie za wszystkie wyrazy sympatii i dobre słowa, jakie do mnie płyną
Jutro ubieram choinkę, a dziś powiesiliśmy lampeczki, ale skromnie w tym roku z powodu remontu, który będzie trwał po świętach.

A dziś odwiedziła nas po południu Maja Popielarska i nawet nie wiecie jaką nam sprawiła radość.
Kuchnię oczywiście oglądała
Rododendronowy ogród II. 21:41, 22 gru 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Właśnie polubiłam bajki i opublikowałam na swojej tablicy Zróbcie to samo. Bożenko polubienia nie są ważne, niewiele osób przywiązuje do tego wagę, ważne że tu czytamy i kochamy Twoje bajki

Pewnie ze nie jest to ważne ale to chyba jedyny wątek gdzie tego nie było.
Malwa 21:27, 22 gru 2012

Do góry
Nie miałam takiego przypadku, malwa to w zasadzie roślina dwuletnia, czyli potrzebuje zimy, a następnego roku kwitnie. Nie wiem jak będzie, ale może warto się przekonać? Dbaj o nią, zastanawia mnie taka słaba jakość siewki, może ziemia jest niedobra?

Nie trzymaj jej w wielkim cieple, bo będzie "wybiegała" czyli wyciągała się.
Ona wiosną będzie delikatna, trzeba ją hartować, czyli najpierw wystawić do cienia albo w pochmurny dzień i cieniować bo słońce ją przypali.

Na noc zabierać, bo przymrozki jej zaszkodzą. Postępuj jak z roślinami balkonowymi, wysadż do gruntu po ustąpieniu przymrozków. Jeśli nie zakwitnie no na pewno w gruncie przezimuje i zakwitnie w następnym sezonie.

Rododendronowy ogród II. 21:18, 22 gru 2012

Do góry
Bajki przyrodnicze 21:18, 22 gru 2012

Do góry
Rododendronowy ogród II. 21:15, 22 gru 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Bożenko, jakże się i ja cieszę, że jesteś.

Kwiatek skrętnik dla Ciebie

Danusiu miło to słyszec. Dziękuję . Skrętnik cudny. Musiałam wrócic za tyle ciepłych , najlepszych słów. Dziekuję.
Rododendronowy ogród II. 21:09, 22 gru 2012

Do góry
Bożenko, jakże się i ja cieszę, że jesteś.

Kwiatek skrętnik dla Ciebie

Witam z całego serducha ... 15:47, 22 gru 2012

Do góry
Witam również i czekamy na Twój wątek w Naszych Ogrodach i zapraszamy
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:45, 22 gru 2012

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:44, 22 gru 2012

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:43, 22 gru 2012

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:42, 22 gru 2012

Do góry
Mroźnie. cyklameny już zmrozone

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:41, 22 gru 2012

Do góry
Dzisiaj dopiero pojechaliśmy po choinkę, bo wczoraj dopiero było sprzątanie

Teraz Witek oprawia choinkę w stojak i wiesza lampki, ale w tym roku mało będzie ze względu na remont w trakcie i to że stożki są mocno zaśnieżone

Betonowy krąg 15:27, 22 gru 2012

Do góry
Ja bym raczej starała się go ukryć, a oklejenie kamieniami po prostu jeszcze bardziej go wyeksponuje. Tak myślę.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:16, 22 gru 2012

Do góry
Droga Danusiu! Pozostawiam życzenia wesołych Świąt Bożego Narodzenia dla Ciebie i rodziny oraz ekipy Gardenarium

Zielony galimatias 00:37, 22 gru 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zielona taczka dla zielonego galimatiasu

Dziękuję Danusiu Aż chciałoby się do niej nasypać stokrotek...
Naturalne nawozy do ekologicznego ogrodu 21:18, 21 gru 2012

Do góry
Aha, to właściwe podejście do tematu
Rozpław - Pontederia 21:14, 21 gru 2012

Do góry
Wiem, wiem, masz rację
Funkie - Hosta 21:10, 21 gru 2012

Do góry
Kuklik napisał(a)
Danusiu, ...A może stworzylibyśmy własną ogrodowiskową mini encyklopedię hostową? Z własnych okazów z opiniami i obserwacjami, tak, żeby wstawiać zdjęcia które segregowane by były alfabetycznie po nazwie hosty. Wiem, że można takie znależć w wielu miejscach internetu, ale może Ogrodowisko miałoby swoją encyklopedię? Chodzi mi oto, że jak ktoś ma np. Hanky Punky to mógłby dołączyć swoje zdjęcia do innych o tej hoście. Byłoby można pokazać, jak różnie może wyglądać hosta w zależności od tego gdzie rośnie, jakie nasłonecznienie itp. Co myślisz?

Jestem za, jednak żeby moc zakładać na każdą hostę oddzielny wątek, admin musi nam zrobić oddzielny dział jak. np. są Byliny to pod bylinami może będzie Hosty i wtedy nazwa odmiany i opisy i zdjęcia i oczywiście opinie Jestem za. Tyko czy nasi hostomaniacy wezmą w tym udział?

No i będzie problem bo odmiany nie będą alfabetycznie, bo musiałby odzielny portal robić tylko dla Host, ale nawet nie alfabetycznie chyba będzie dobrze?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies