Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Tu ma być ogród :) 13:30, 02 lip 2017

Do góry
Lilie w deszczu - mam ich sporo ale w kompletnie nie reprezentacyjnym miejscu, za rok trzeba to zmienić i posegregować kolory

Ogród Mirelli 12:39, 02 lip 2017

Do góry
Dzięki za linkiUwielbiam te lilie
Z ogródka na wsi 12:28, 02 lip 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Werbena duza, moje mniejsze z wlasnego siewu chociaz pod koniec lutego wysiane. Miala cala kuwete flancow. Teraz rosnie w calym ogrodzie, wielkosci rozne bo zalezy to od gleby.

Lilia mam zaledwie dwie, jedna warta pokazania, za tydzien dwa gdyz u mnie opozniemie. Druga tegoroczna slabiutkie zalazki kwiatowe. Nornice mi wygryzly jak i tulipany i zrezygnowalam z sadzenia. Moze posadzw w jakis azurowych pojemnikach i bedzie git.

U ciebie Radziu juz niektore rosliny sa dojrzale.
Odnosnie roz. Nie wiem kiedy kupowac wiosna czy jesienia. Mi sie wydaje to wszystko zalezy od jakosci zywotnosci sadzonki. Szkolki internetowe chca sprzedac wiec jak nie widzisz to wciskaja o roznej kondycji rosliny. Jakbys kupowal normalnie u ogrodnika to bys pewnie wiele roslin nie kupil. Zdjecia kusza, bo sa to foty z najwyzszej polki.

Ja kupowalsm w tym roku sporo roslin przez internet z jednej szkolki jestem zadowolona z drugiej nie. Wiem jedno nie nalezy sie napalac wczesna wiosna, bo rosliny przychodza bardzo mikre i w slabej kondycji.
Cena najtansza zawsze musi sie odbic na wzroscie potrzebuje duzo czasu aby w pelni cieszyla oko kupujacego.

To tyle Radziu powodzenia.

Ja werbenę siałem ale nic z tego nie wyszło Werbeny siewki dostałem też od Mirki ale musiałem jeszcze dokupić i jeszcze dokupię Na szczęście pani na targu widać że dobrze dba o rośliny i nie mam się co martwić że mizerne kupie

Z nornicami problemu na szczęście nie mam- jak to kiedyś na wsiach było na podwórko przywoziło się żużel, kamienie, cegłówki, dachówki, żwir, byle było uklepane i nie jeździło się po błocie. No a ja teraz przed każdym sadzenie biorę pręt do ręki i wywalam to wszystko żeby coś mogło rosnąc. Plus taki że właśnie te nornice nie maja jak drążyć

Niektóre lilie były pędzone

Mi się wydaję że moje róże które były sadzone jesienią przemarzały (mimo stroiszu,kopczyków itp.) dlatego że za całością ( domem, ogródkiem warzywnikiem itd.) są pole a od nich nie ma żadnej osłony, toteż jak zimą wieje mroźny wiatr to straty w młodych różach są. Te sadzone wiosną przyjmują się podrosną i nie zmarzną im nawet końcówki.

Róż przez internet nie zamawiam bo ceny nie dla mnie...

Dzięki za odwiedziny Elu

Pozdrawiam
Gożdzikowa - wiejski ogród 11:28, 02 lip 2017

Do góry
Nowalijka napisał(a)
Dawno u Ciebie nie byłam. Dzieje się. Dostojne lilie i delikatna różyczka są piękne.

witam

zaczynają cynie

Ogród z widokiem na jezioro 11:22, 02 lip 2017

Do góry
Kilka razy zaglądałam ale dziś muszę napisać
Piękne lilie, cudowne.
A przy okazji to przywitam się i dłuzej pospaceruję po ogrodzie
Gożdzikowa - wiejski ogród 10:47, 02 lip 2017

Do góry
Dawno u Ciebie nie byłam. Dzieje się. Dostojne lilie i delikatna różyczka są piękne.
Ogród na piasku i z wielkim murem 10:41, 02 lip 2017

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Alu u mnie lilie tak samo - pąki w środku pogniłe, wyżarte - mało będą mnie cieszyć lilie w tym roku..

Lilie wyjątkowo dobrze się u mnie czuły, mam sucho, ziemia lekka, więc było im dobrze i każdego roku powiększałam kolekcję.
W tym roku po raz pierwszy tak zmasowany atak ostępki lilianki, w latach ubiegłych były pojedyncze egzemplarze poskrzypki, ale łatwo się ich pozbywałam po prostu je wyłapując.
Trzeba pamiętać, aby wiosną gdy pokażą się łodygi lilii i liliowców pryskać odpowiednim preparatem, aby te zimujące w ziemi larwy nie przeniosły się ponownie do pąków kwiatów.
Ogród Mirelli 10:12, 02 lip 2017

Do góry
Gosia lilie św.Józefa są jeszcze z naszej działki po moim śp.dziadku. To lilie z historią przywiezione przez dziadka z klasztoru od sióstr zakonnych w Sucharach. Od małego dziecka pamiętam je na naszej działce. Jak się przeprowadzałam to zawsze zabieram je ze sobą - to już ich czwarty ogród

Mam broszurę z liliami i tam jest w ofercie na http://sklep.cebulekwiatowe.pl/?gclid=CMSvoceT6tQCFUvGsgodUp0FWQ

albo tutaj https://www.sadowniczy.pl/product-pol-33073-Lilia-Swietego-Jozefa.html

Sporo jest w internecie ofert sprzedażowych z tymi liliami.
Ogród z łezką II 09:26, 02 lip 2017

Do góry
Magleska napisał(a)
jeżówki,lilie,ostróżki ,róże-wszystkie piękne ,zadbane u Ciebie ale najbardziej lubię ten zakątek z ptaszydłami i ciurkadłem -cudnyyy jest

Na razie tylko skarpa o litość woła, kożuch zielony już jest Trzeba się zabrać za nią, znowu!

Ja też lubię, wczoraj uzupełniony ostróżkami, malutkie jeszcze, ale już niedługo je widać będzie i zrobi się tak, jak być powinno

Ogród z łezką II 09:24, 02 lip 2017

Do góry
yolka napisał(a)
W gościach byłaś pozdrowienia dla wszystkich gości i gospodarzy przy okazji.
Lilie cudo

A byłam Dziękujemy

Lilie ucierpiały przez przymrozki i wieczne wiatry, to nie są takie jak być mogły, ale i tak cieszą
Ogródkowe perypetie:) 09:18, 02 lip 2017

Do góry
Niesamowicie jak u Ciebie sie zmieniło - szok normalnie! Lilie masz piekne ale róża na tarasie powala na kolana!
Ogród z widokiem na jezioro 08:31, 02 lip 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
No brawo, śliczne masz lilie!!
Och , jak ja je uwielbiam
I bukiet piękny

W tym roku regularnie stawiam bukietu na stole
Ogród z łezką II 08:09, 02 lip 2017

Do góry
jeżówki,lilie,ostróżki ,róże-wszystkie piękne ,zadbane u Ciebie ale najbardziej lubię ten zakątek z ptaszydłami i ciurkadłem -cudnyyy jest
Ogród z łezką II 08:06, 02 lip 2017

Do góry
W gościach byłaś pozdrowienia dla wszystkich gości i gospodarzy przy okazji.
Lilie cudo
Ogród z łezką II 07:46, 02 lip 2017

Do góry
zawitka napisał(a)
Ale lilie czy masz je w donicach czy w gruncie?? Nie zjadają Ci nornice bo u mnie przepadły w zeszłym roku ale nie wykopywałam Róże miodzio Pozdrawiam

Wszystkie lilie w gruncie mam, donic nie ma mi kto podlewać...
Moje osobiste nornice razem z karczownikami wolą tulipanowe cebulki...i korzenie róż
Ja i róże dziękujemy

Macham
Ogród z widokiem na jezioro 23:32, 01 lip 2017

Do góry
yolka napisał(a)

Znalażłam zeszłoroczne ciastko które kiedyś było czekoladowe /:

Ha, ha, ha ha wczoraj u siebie wygrzebałam z górnej- głębokiej kieszeni herbatnikami - chyba były 2 sztuki w resztę opakowania, z nadzieniem chyba toffi....zmasakrowane, roztopione i ponownie zakrzepłe....coś bez nazwy roboty, sprzątania ...eh

Ogród wymuskany. Ślicznie !! Lato całą gębą u ciebie - lilie, hortki, liliowce..u mnie wszystko dużo mniej zaawansowane.
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 23:31, 01 lip 2017

Do góry
violka171 napisał(a)

Sylwuś jak miło Cię widziec tu ,pamiętam cały czas o Tobie z szafirkami,zebrałam nasionka czosnku ozdobnego miniaturka,tez wysłać Ci ?
Po mału tworzy się to miejsce do wypoczynku -zdecydowanie za długo jak dla mnie chyba z dwa miesiące ech ,wiesz że ja na już bym chciała,gdyby nie praca to bym zrobiła a tak to bogdan robi-oczywiście nie zgodziliśmy się w pewnej kwestii lecz po czasie wyszło że będzie lepiej oczami moimi niż bogdanowymi.
A Krasnalki może zapamiętają na wieki wieczne jak trudno zarobić na tzw. kromkę chleba ,lekcja życia.Mam cichą nadzieję że nie wydadzą na pierdoły zarobionych pieniążków
PS.dołoże Lilie Św.Józefa

A bardzo chętnie je przytulę do mojego słoneczka
Może Twoje Krasnalki mądrzejsze będą od mojego starszego. Rok temu miesiąc tyrał na budowie i w tydzień wydał całą wypłatę...no ale jeszcze na garnuszku rodziców to nie odczuł. Teraz też do roboty idzie, bo coś sobie upatrzył chyba
Ogród na piasku i z wielkim murem 23:07, 01 lip 2017

Do góry
Alu u mnie lilie tak samo - pąki w środku pogniłe, wyżarte - mało będą mnie cieszyć lilie w tym roku..
Ogród z widokiem na jezioro 22:50, 01 lip 2017

Do góry
No brawo, śliczne masz lilie!!
Och , jak ja je uwielbiam
I bukiet piękny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies