Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

anabuko1 08:29, 04 lip 2017

SlonecznyOgrod napisał(a)
Aniu , naprawdę floksy już Ci kwitną?
U mnie jeszcze pączków nie maja a mam takie same różowe z oczkiem.

A róż to masz masę piękne.
No i hosty zawsze ładne
Pozdrowienia ślę

Dziękuję za miłe słowa.
Tak jak widać Ze dwie odmiany już kwitnie.Mam jeszcze kilka innych ale te nie kwitną.A te nowe dokupione jakoś ślimaczo rosną
Rżóe mają swój koronny czas.Teraz wszędzie chyba są najpiękniejsze.

Ostróżki, u mnie jakieś małe rachityczne [img size=333x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/145/1456047/original.JPG[/img]
Zana 09:04, 04 lip 2017

Bogactwo u Ciebie. Bogactwo kwiecia, kolorów i zapewne zapachów. Ta Elmshorn za mną chodzi, miałabym dla niej miejsce, bo to chyba taki potwór spory rośnie. Jak nie przepadam za liliami to te białe u Ciebie mnie zachwyciły.
jolanka 08:45, 05 lip 2017

anabuko1 napisał(a)

Dziękuję, dziękuję za tak miłe słowa.
Hmm, to ja muszę domownikom posługiwać.To moi mężczyźni, kulawi, i ledwo chodzący

To jest tak, jak pisze się szybko i nie sprawdzi
Powinno być, mogliby, a wyszło mogą haha. Ten tablet wkłada czasami sam słowa poprawiając litery.
Cóż, na pewno po wszystkim to Ty będziesz królową w domu i posługiwać będą Tobie z przyjemnością
ryska 08:54, 05 lip 2017

anabuko1 napisał(a)
I jeszcze na dobry dzień - Lilia św.Józefa

Dorodne i piękne te lilie.
Czy dbasz o nie Aniu jakoś szczególnie? Nawozisz?
Kupiłam dwie cebulki na Gardenii w tym roku, jedna zakwitła dwoma kwiatkami, druga nie. Czy one przyrastają z biegiem lat?
Śliczne foty- jak zawsze
anabuko1 07:47, 06 lip 2017

Zana napisał(a)
Bogactwo u Ciebie. Bogactwo kwiecia, kolorów i zapewne zapachów. Ta Elmshorn za mną chodzi, miałabym dla niej miejsce, bo to chyba taki potwór spory rośnie. Jak nie przepadam za liliami to te białe u Ciebie mnie zachwyciły.

Aniu bardzo lubię Tak właśnie kolorowo I bogato różnych roślin I kwiatów. O tak i zapachów też trochę jest.
I mnie Elmshorn nie jest za wielka. Do potwora jej bardzo daleko. A polecam tą twardzielke.jak zaczyna kwitnąć to tak do przymrozkow.
Ja lilie uwielbiam i nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich.Dosadzam je w różne miejsca.
anabuko1 08:01, 06 lip 2017

jolanka napisał(a)

To jest tak, jak pisze się szybko i nie sprawdzi
Powinno być, mogliby, a wyszło mogą haha. Ten tablet wkłada czasami sam słowa poprawiając litery.
Cóż, na pewno po wszystkim to Ty będziesz królową w domu i posługiwać będą Tobie z przyjemnością
Bywa.bywa. ja też często piszę z telefonu i nie zawsze zauwaze jak słownik mi wyrazy wstawi.
Po malu będzie dobrze. Moi chłopcy już dużo chcieli by. I czepiają się. Chodzą. I skutek jest taki ,że jak za dużo to forsuja te nogi. Mężowi puchnie ta noga. Nawet wczoraj jeszcze szwów nie chcieli jeszcze zdjąć bo nie bardzo dobrze to wygląda. A syn jak za duzo pochodzi to noga potem boli. I musi następny dzień leżeć.
Ale kiedyś będzie dobrze.
kasja83 08:05, 06 lip 2017

Hej Aniu zaglądam i podziwiam.
MirellaB 23:19, 06 lip 2017

Piękne róże i cała reszta kwitnących również

Hortensje dębolistne oglądam i się zastanawiam czy one nie kwitną całymi kwiatami?
anabuko1 23:47, 07 lip 2017

ryska napisał(a)

Dorodne i piękne te lilie.
Czy dbasz o nie Aniu jakoś szczególnie? Nawozisz?
Kupiłam dwie cebulki na Gardenii w tym roku, jedna zakwitła dwoma kwiatkami, druga nie. Czy one przyrastają z biegiem lat?
Śliczne foty- jak zawsze

Reniu, dziękuję za miłe słowo
Lilie św. Józefa czy też zwane przez innych św. Antoniego sadziłam przez parę lat i mi gdzieś przepadały . A ja dalej kupowałam , sadziłam i nic. Dostałam też kilka od znajomej. Przez 2 lata siedziały tylko z listkami. A potem może już 3 rok jak kwitną I mam wrażenie jakby w tym miejscu z roku na rok jest ich więcej. Nawet po jednej cebuli przesadziłam i są żyją i pojedynczo kwitną. Może Może kiedyś i tam się rozmnożą.
Nic z nimi szczególnego nie robię Na wiosnę tylko nawozu w granulacie tak na rabatę ciut rzucę i już .
Także i twoje Reniu zbiegiem lat powinny ci coraz ładniej kwitnąć i trochę ci się rozmnożyć
anabuko1 23:54, 07 lip 2017

kasja83 napisał(a)
Hej Aniu zaglądam i podziwiam.

Dziękuję za odwiedziny.
Iza miłe słowa

Tak, w końcu liliowce i i mnie zakwitly.Mam ich sporo czyli jeszcze pokażą swoje piękno.