Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogród Sylwii od początku :) 19:13, 11 lis 2011

Do góry
Syla napisał(a)

A ja nie mam kiedy wyjść - znaczy się mam kiedy, ale póki nie wyzdrowieję ani nie podleję ani nie zasadzę hortensji.

Ale za to wspominam wiosnę i lato w czerwieni i bieli

U Ciebie śliczne - a przez Ciebie i te Twoje idealne cisy coraz bardziej się kuszę

W przyszłym roku może Ci braknąć stania w wężykiem i podlewania jak Ci nawadnianie zrobią

No to życzę zdroooooowia, Seba , nie poddawaj się chorobie Widziałam u Ciebie kolory bieli i czerwieni naprzemiennie A co , podglądam

Ulegniesz w końcu i Ty tym cisom . Miałam to szczęście , że się przez przypadek na nie natknęłam. Marzą mi się kulki cisowe ale nie szczepione ..... Będziemy Seba na nie polować w przyszłym sezonie co ???

Marzy mi się podlewanie automatyczne .... Zobaczymy , sama tego nie zrobię ale czy ktoś inny temu podoła ??? Bo dziś ogromnie przemarzłam , brrrr wiało na potęgę

Syla, mi też się marzy podlewanie automatyczne ! dojrzewam do tego, a moja mama będąc u nas niedawno całkiem, miała za zadanie podlewać i oburzona (!) stwierdziła, że ja za dużo czasu na to tracę i muszę sobie fundnąć takie nawadnianianie więc chyba będę musiała
Ogród Sylwii od początku :) 19:11, 11 lis 2011

Do góry
Syla napisał(a)

A ja nie mam kiedy wyjść - znaczy się mam kiedy, ale póki nie wyzdrowieję ani nie podleję ani nie zasadzę hortensji.

U Ciebie śliczne - a przez Ciebie i te Twoje idealne cisy coraz bardziej się kuszę

W przyszłym roku może Ci braknąć stania w wężykiem i podlewania jak Ci nawadnianie zrobią

No to życzę zdroooooowia, Seba , nie poddawaj się chorobie Widziałam u Ciebie kolory bieli i czerwieni naprzemiennie A co , podglądam

Ulegniesz w końcu i Ty tym cisom . Miałam to szczęście , że się przez przypadek na nie natknęłam. Marzą mi się kulki cisowe ale nie szczepione ..... Będziemy Seba na nie polować w przyszłym sezonie co ???

Marzy mi się podlewanie automatyczne .... Zobaczymy , sama tego nie zrobię ale czy ktoś inny temu podoła ??? Bo dziś ogromnie przemarzłam , brrrr wiało na potęgę

Ja już dawno nim uległem - tylko portfel mówi nie

A te są szczepione?
Myślałem, że cisa się nie da zaszczepić - tylko wyprowadzić - a różnicy nie widać

Może podlewaniu Małż podoła
Ogród Sylwii od początku :) 19:04, 11 lis 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

Ogród Sylwii od początku :) 18:58, 11 lis 2011

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:55, 11 lis 2011

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:47, 11 lis 2011

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:44, 11 lis 2011

Do góry
anula_wn napisał(a)
Sebek, pewnie każdy czyta, a niewielu wpisuje
aleś TY dzisiaj patriotyczny !

A tak se
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:44, 11 lis 2011

Do góry
shrekol napisał(a)
Aniu kulami z cisa się nie przejmuj żadnego fosforu ani potasu im nie brakuje przybrały zimowy kolor moja tak samo co roku o tej porze wygląda

To była moja druga opcja

Tyle, że moje iglaki nadal mają ładny kolor - nie zbrązowiały - chyba, że jeszcze to zrobią?
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:39, 11 lis 2011

Do góry
Sebek, pewnie każdy czyta, a niewielu wpisuje
aleś TY dzisiaj patriotyczny !

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:37, 11 lis 2011

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:33, 11 lis 2011

Do góry
Mój wątek podupadł - 2,5 dnia bez żadnego postu

Dlatego dziś zdjęcia na biało - czerwono

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:28, 11 lis 2011

Do góry
No właśnie te kule mnie niepokoją..... Może za mało fosforu i potasu przed zimą?
Nasz mały raj na ziemi :) 18:25, 11 lis 2011

Do góry
Musiałaś mi przypomnieć o tym gradzie? Żartuję

Nie wiem co to za hosta...
Cały rok w ogrodzie 18:23, 11 lis 2011

Do góry
Ciekawe
Ogród Dominiki 18:21, 11 lis 2011

Do góry
No właśnie
Nie dawaj tam nic wysokiego - jednak wydaje mi się, że będzie tam luka....

Hosty fire&ice są tylko przez pewien czas białe - potem są całkiem zielone.
Posadź np. hosty Patriot - albo te co ma Danusia - są przepiękne - nazwy nie znam

Dodałbym też żurawy

A może trochę traw - niskie miskanty, hakonecholea - turzyce?

Jeszcze jest gorzej niż źle… 17:52, 11 lis 2011

Do góry
To jak działa ogrodowisko na ludzi to każdy kto tu zagląda dobrze wie. Ale że podziała na mojego M to aż się zdziwiłam. O ile nigdy nie mogłam na nim wymusić nawet wykopania dołka tak teraz po lekturze paru wątków sam ochoczo wziął się do pracy. A że akurat miał urlop...to mam już miejsce na nowe nasadzonka od strony ulicy.

Posadziłam 14 serbów przy ściance sąsiada oraz jedną śliwowiśnie. Mój M nawet kupił sobie jabłonkę która postanowił hodować(już to widzę ale niech ma).

Sebek znalazłam żurawki niestety nie te o których pisałeś. Są ciemniejsze nazwy nie posiadały i były tylko 3, a że przez ogrodowisko jestem zaprogramowana na żurawki kosztowały tylko 3 zł to musiałam wziąć. Mąż przytachał mi jeszcze jakieś 3 krzaczki ale nie znam nazwy i jednego cisa. Zadołowałam z doniczkami w ziemi i nie wiem co z tym zrobić.

W poniedziałek postaram się wrzucić zdjęcia.
Nasz mały raj na ziemi :) 17:17, 11 lis 2011

Do góry
Sebek Chyba to Wide Brim ale nie jestem pewna... Moja ma bardziej wydłużone liście a nie takie sercowate.
Tutaj troszkę zniszczona przez grad (wtedy co Ciebie też odwiedził) ale lepiej widać liście i kwiaty.
Kłaniam się i o radę proszę 15:32, 11 lis 2011

Do góry
No zależy

Na necie chodzą piękne po 150 złotych - a w szkółkach 300

Zależy jakiej wielkości koronę uda Ci się kupić - i czy chcesz, aby się połączyły.

Przy takim tarasie posadziłbym trzy na jednej rabatce - aby je wyeksponować
Kłaniam się i o radę proszę 15:11, 11 lis 2011

Do góry
suna napisał(a)
A co dać na pniu? Żeby z tą pasychandrą pasowało?

Koniecznie cisy - tylko odkładaj pieniądze, bo kosztują dużo

Ale nie ma piękniejszej na to miejsce

Jeśli nie to trzmielina
Nasz mały raj na ziemi :) 14:31, 11 lis 2011

Do góry
No nieźle masz tych roślinek.
Trzeba je tylko dobrze skomponować i będzie cudnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies