Udało mi się wyhodować coś takiego ...Czy to znaczy że się udało?Czy patyki się przyjęły?I co teraz mam zrobić ?
Czjak one będą trochę wyększe to trzeba coś uszczykiwać żeby się rozrosły?Czy wystarczy wsadzić do gruntu i same będą rosły?Pozdrawiam
Ewo jak zawsze piekne fotki z Twojego ogrodu
piękne i sprytnie umiejscowione kompostowniki, u siebie nie mam, u mnie ognisko i potem przesiewanie i mam tez kompost
jak to super przemyślane, przewiew i dostęp
wycieczka
Przesyłam zdjęcia, odnośnie azotu, rośliny po posadzeniu były nawożone preparatem Substral Osmocote: Azot (N) całkowity 15%, w tym 7% amonowy, 7,1% azotanowy
Proszę o poradę co teraz możemy z drzewkami zrobić, jak im pomóc. I to drzewko, które jest a najgorszym stanie, ratować czy już nie ma sensu?
Pozdrawiam!
Małgosiu, fajnie że można Cię było poznać, kolejna zakręcona na zielono i to jak, z siewu ogród, dziś jestem padnięta z niedospania, akcja lodówka rano i relacją z 3 ogrodów, ale obiecuję zaglądać
pozdrawiam
słowa zbędne, przyroda mówi sama za siebie
te ciemne liliowce chyba pełne, śliczne w kontraście z białymi
wgłębnik, pamiętam jak się tworzył
Alinko, często tu siedzisz?
Renatko, bardzo się cieszę, że mogłam poznać tak subtelna ogrodniczkę i zdolną do uchwycenia w kadrze naszej, pięknej przyrody
przyrody, pozdrawiam serdecznie i dzięki za fotki
to mamy grupowe choć
piękna roślina, taka czekoladowa, nazwę Alinko odszukaj
aha, Ania i Kazek, drugi raz chyba już w ogrodzie Alinki
znali drogę, my za nimi pędziliśmy
to też fajne, muszę za rok te czosnki wcisnąć, do traw idealnie pasują
i kwiaty trzcinnika na tle rozplenicy
Wstawiam graby dla Łukasza, rzadko je fotografuję, bo zawsze są pod słońce. Wieczorem jednak udało mi się coś złapać. Rosną po 3 sztuki odległość około 2,5 metra.
Moje jeżówki, uwielbiam je.
Zbieram się do wycięcia lawendy, ale tak pięknie wyglądają te fioletowe plamy, że ciągle przekładam to na jutro . Ogólnie wszystko mnie w tym roku cieszy w ogrodzie.
Oj były i do tego cudowne, powrót bardzo późny z małymi przebojami, w nocy właściwie, więc zacznę od tego pytania i relacji z odwiedzanych ogrodów, a potem odwiedzę wątki osób nowo poznanych w realu, po czym odpowiem na posty w moim wątku, plan..bom znak Panny