Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy ogrod cz II

Kondziowy ogrod cz II

Kondzio 10:48, 27 lip 2015

margaretka3 napisał(a)
I ja tam byłam, miód i wino piłam
No dobra... Skłamałam. Miód to dopiero w przyszłym roku, a wino, gdy będę mieć kierowcę
Wystarczy, że byłam...

Bardzo dziękujemy, że ponownie nas odwiedziłaś. Zawsze jest nam bardzo miło. Piękne zdjęcia zrobiłaś Dziękujemy
Kondzio 10:51, 27 lip 2015

Ogrodowy_Kalejdoskop napisał(a)
Podoba mi się "ciężar" roślin wylewający się z ekranu. Czekam na takie efekty u siebie. Ale to po jesiennej rewolucji. Muszę tylko przygotować więcej sadzonek do planowanej zmiany bo rzeczywiście duży ogród wymaga dużej liczby roślin, wszystko x 10 . Ogrody Ogrodowiska uczą cierpliwości i wytrwałości oglądając zdjecia od początku do teraz, to bardzo fajna lekcja dla niecierpliwych

Na rabatach bylinowych najlepiej wyglądają duże grupy roślin od 7 do 15 sztuk, powtarzane w innych miejscach rabat. Tak staraliśmy się sadzić, dodając gdzieniegdzie trway i solitery. Dziękujemy za pochwały
Kondzio 10:54, 27 lip 2015

ana_art napisał(a)
Konrad draniu!!!!!
bardzo niecenzuralne słowo mam na końcu języka... Macie cuuuuudnie, wszystko mnie zachwyca. Miliony kwiecia cudnie skomponowanego, tajemnicze drzwi, warzywnik, kureczki (słodzinki), zlewik mniam. O obrusie haftowanym nie wspomnę... Wszystko macie cudne, więc nie dziwie się że goście zachwyceni. Aż żal że tak daleko mieszkacie...
Powiedz co to za roślinka kwitnąca na biało i niebiesko z koperkowymi listkami?

Bardzo dziękujemy za ciepłe słowa, tak jak Ania powiedziała to czarnuszka damasceńska, która co prawda jest rośliną jednoroczną, ale sam się rozsiewa i na stałe gości na rabatach.
Kondzio 10:59, 27 lip 2015

eee_taam napisał(a)

na to wychodzi ze codziennie musisz..ale to w zimie ....bo kiedy w ogrodzie robić?

a Andrzej każde zdjecia powinien opisowyć wg odmiany, sposobu rozmanżania szkodniki itp ...ma tak dużą wiedzę

Czasu na szczegółowe opisy brakuje, a wiedza wynika bardziej z obserwacji roślin w ogrodzie niż jakiejś szczególnej podbudowy teoretycznej
ana_art 12:16, 27 lip 2015

Kondzio napisał(a)

Bardzo dziękujemy, że ponownie nas odwiedziłaś. Zawsze jest nam bardzo miło. Piękne zdjęcia zrobiłaś Dziękujemy
o tak cudne zdjęcia, ale gdyby nie było pięknie to zdjęciami nie można byłoby nadrobić
Milka 12:36, 27 lip 2015

To pora na mnie
Dotarliśmy w nocy, bo na końcu był Sebciu i nasza rodzina, wracając GPS nas błędnie poprowadził, więc natłukliśmy dodatkowych kilometrów, potem żarówka padła i jazda na halogenach

ale to pryszcz, bo przede wszystkim była radość ze spotkań

Wątek znam od początku, wszystkie zmagania, rozterki, wzloty i upadki...dążenie do ideału i przede wszystkim wizja, tego co się chce, ta była od początku zdefiniowana...tak przynajmniej mnie się zdaje
...po tej ciężkiej pracy powstał ogród przepiękny, nietuzinkowy, jedyny w swoim rodzaju, kryjący ciekawostki w każdym zakamarku, tętniący bujnością, różnorodnością i życiem, bo wszystko jest tam naturalne i ma się dobrze
..jest miejsce reprezentacyjne z gośćmi, są ławeczki, kąciki wypoczynku, szum wody, powiew traw, cudny zakątek z jabłoniami i kurami, trawa aż prosi by na niej zalec, jest bylinowy, angielski raj z ulami, jest warzywnik, zapełnionym dobrodziejstwem i pięknymi detalami, a to wszystko zaprasza odwiedzających kolejnymi otwartymi drzwiami..każde kryją tajemnicę....

i w końcu oni, gościnni, otwarci, z dużą wiedzą wynikającą z obserwacji, na zasadzie prób i błędów, ich wspaniała gościnność, cudowne potrawy, ja wysiadam ze swoimi umiejętnościami..obdarowali mnie roślinami, które w ich ogrodzie były dla mnie odkryciem
i byli inni zakręceni ogrodowo, było wesoło i ciekawie, to urok tych spotkań
to teraz ogród moimi oczami
Kondziu, Andrzeju, bardzo dziękujemy za gościnę i zapraszamy z rewizytą

niestety ja będę długo nawijać
na początek cudny przedogródek, dla mnie mega piękny, ilość tych dorodnych trzmielin powala, hortensji i ich odmian też

a co z Waligórą mus

i ze mną
Milka 12:56, 27 lip 2015

a jak przycięte, a jakie gęste

taką dostałam od koleżanki, ukorzenia się, a nuż wyjdzie, jak nie kupię, bo piękna i kwiat i liście

kolejna piękność, po 5 latach doczekali kwiatków

pięknie wejście zaprasza, a dalej zaraz wyjątkowe fuksje
Milka 13:13, 27 lip 2015

motyl przyleciał aż z Francji, długodystansowiec a ta ciemna rudbekia obłędna
przypominam się o nasiona jesienią

bardzo ładna żurawka, wyprosiłam kawałek

kolejna ciekawa i te tabliczki w różnych wersjach

magnolia, wielka i dorodna, nazwa NN ale ponoć na żółto kwitnie
pora moje bidule podkarmić

abiko 13:17, 27 lip 2015

Super spotkanie, a ja Kondzia ogrodu nie znam choć KRK, wstyd..

Powaliła mnie rabata bylinowa z drzwiami na końcu i przejściem.. takiego ogrodu można zazdrościć, areały zacne i zestawienia również. Gratuluję
Milka 13:18, 27 lip 2015

wokół tarasu bujnie, pachnąco
pracy nie brakuje, a ogród zadbany, podlany

na ławeczce z Andrzejem, w górze pnie się róża, ale pierwsze tłoczenie minęło

tu podziwiamy wielkość judaszowca, na dodatek kwitł, jest niesamowity

śliczna lilia, od Kondzia dowiedziałam się, że jak słupek usuwamy, dłużej kwitnie, ale coś za coś
traci zapach