Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ele2001"

Ogród mały, ale pojemny;) 23:22, 16 kwi 2017

Do góry
ele2001 napisał(a)
Madziu fajnie że jesteś załóż teraz wątek i pokazuj co tam masz lub planujesz zrobić

Przemku, wszystko w swoim czasie,spokojnie. To już i tak duży sukces z mojej strony, że odważyłam się zarejestrować po 3 latach, a nie jak pisałam wcześniej dwóch latach obserwacji Ogrodowiska ( sprawdziłam). A to wszystko zasługa Twojego ogrodu, choć byłam na bieżąco obserwowania najpopularniejszych tutaj wątków (nie podam jakich z racji niesmacznej i żenującej dysputy na temat kopiowania rabat - przepraszam, ale zabolało to i mnie ), ale Ana_art pewnie nie obrazi się za to, że jej ogród był dla mnie pierwszą inspiracją. Po to chyba powstało Ogrodowisko...wiem wiem miałam przecież nie wspominać i nie komentować tamtego niefortunnego wpisu, więc koniec tematu.
Hmmm, odnośnie mojego ogrodu i mojego wątku, to mam związane ręce. Mieszkam z teściową. Zaproponowałam jej 2 lata temu miskanty w towarzystwie hortensji Vanille fraise. Wyśmiała mnie kobieta i popukała się po głowie, bo kto to widział trawy na rabacie...trawy się kosi kosiarką i tyle było z nią rozmowy. Dopiero jak jej pokazałam zdjęcia, to zgodziła się i tak oto mam rabatę miskantowo -hortensjową.
A jak jej dziś pokazałam Twój ogród, to z zachwytu nie mogła dojść do siebie i prosiła, żeby jej również zrobić taką rewolucję.
Przepraszam, że się rozpisałam. Wybacz, że zaśmiecam Ci wątek, ale to moje pierwsze kroki (dzięki Tobie oczywiście), więc proszę o wyrozumiałość.
Ogród mały, ale pojemny;) 16:41, 16 kwi 2017

Do góry
ele2001 napisał(a)

Prześlicznie
Ogród mały, ale pojemny;) 16:29, 16 kwi 2017

Do góry
Madziu fajnie że jesteś załóż teraz wątek i pokazuj co tam masz lub planujesz zrobić
Ogród mały, ale pojemny;) 16:28, 16 kwi 2017

Do góry
Witam dziewczyny w ten świąteczny czas pogoda pochmurna za oknem i nadrabiam zaległośći .

Estre- trawki to Morning light miskant,fioletowe żurawki Black beauty i berberys Admirałek

Awoya- o ile dobrze pamiętam to Citronella nie przypala się jak jest dobrze podlewana..

Gabi- dziękuje to tylko kwestia wprawy trzeba być pewnym kształtu wtedy ręce nie idrża

Agdulko- nie tęsknie nic a nic

Monia- pozdrawiam cieplutko twoje Daniki to też precyzja..

Aniu -boję sie że w tym roku trawki znacznie zasłonią bukszpan najwyżej dorobię się nowych sadzonek bo będzie co dzielić

Aniu- przychodzi wena i zaczynam ciąć zazwyczaj nie odkładam niczego na potem tylko tnę jak leci w jeden dzień mam wszystko pociachane

Aniu (Mała Mi)- te stożki w żwirku to ligustr ,tak sobie planowałem wymienić na cis lub bukszpan ale póki co zostaną ze mną nie ma znimi kłopotów ..

Martuś klonika już nie ma sprzedany już dawno
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:26, 16 kwi 2017

Do góry
Wracając do ID dla mnie to nie problem bo dzięki odrostom mam nowe sadzonki - połowę wolniej rośnie 'goldband'jest nieco niższa ale za to bardziej kremowa strasznie mi się spodobał w zeszłym roku ..
Gożdzikowa - wiejski ogród 10:13, 09 kwi 2017

Do góry
Kokesz napisał(a)

Pewnie dużo zależy od odmiany.
Ja lubię podobne do margerytek mój M mówi na nie stokrotkowe
Mam niziutkiego złocienia arktycznego wys 20 cm
http://barcikowscy-sklep.eu/index.php?id_product=630&controller=product

i złocienia Snow Cap wys 40 cm spodobał mi się u Przemka - ele2001

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1223-ogrod-maly-ale-pojemny?page=39&quoted_post_id=1267014#reply

Na pewno tak jest I to nie tylko ze złocieniami bo z innymi roślinami także W końcu jedne róże lubimy bardziej inne mniej Ja np. dużo bardziej wolę te tradycyjne purpurowe i białe jeżówki niż te nowsze barwne odmiany
Gożdzikowa - wiejski ogród 07:08, 09 kwi 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)
Złocieni jako tako nie lubię, ale ten twój wyjątkowo przypadł mi do gustu

Pewnie dużo zależy od odmiany.
Ja lubię podobne do margerytek mój M mówi na nie stokrotkowe
Mam niziutkiego złocienia arktycznego wys 20 cm
http://barcikowscy-sklep.eu/index.php?id_product=630&controller=product

i złocienia Snow Cap wys 40 cm spodobał mi się u Przemka - ele2001

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1223-ogrod-maly-ale-pojemny?page=39&quoted_post_id=1267014#reply
Ogród mały, ale pojemny;) 22:24, 07 kwi 2017

Do góry
ele2001 napisał(a)
z przodu w ogrodzie oprócz bukszpanów bedzie rósł mały bonsai z klonu japońskiego(też wychodowany z sadzonki) uformowany został w tym roku

w przypadku drzewek liściastych lepiej użyć bambusa wtedy łatwiej uformować drobne gałązki

Witam co slychac teraz u tego klonika?
Ogród mały, ale pojemny;) 17:57, 07 kwi 2017

Do góry
ele2001 napisał(a)
Na razie nie ma co pokazywać tak myśle że za dwa trzy lata bukszpany nabiorą kształtów

Patrzę na to zdjęcie i myślę sobie... że to powinni obejrzeć właściciele wielu ogrodów.. niesamowita zmiana... i słuszna decyzja by wywalić to co było i zrobić nowe. Masz pięknie..

Podziwami też kunszt w cięciu topiarów...

Czy te dwa duże stożki w żwirku to te co sam wyhodowałeś ze swoich sadzonek??
Ogród mały, ale pojemny;) 07:22, 05 kwi 2017

Do góry

Ogród mały, ale pojemny;) 08:10, 02 kwi 2017

Do góry
ele2001 napisał(a)

Witam,
jakie tutaj są za rośliny? Chodzi mi konkretnie o trawy te jasno zielone i czerwone rośliny.
Przycinanie - cięcie tui 16:03, 31 mar 2017

Do góry
Ewka ktoś Cię nabiał w butelkę bo żywoyniki nie odbudują się od dołu niestety owszem coś zielonego sie pojawi ale nie zagoszczą się w zadowalającym stopniu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:53, 28 mar 2017

Do góry
Świetny pomysł na krokusy w runiance po przekwitnieciu nie widać liści
Wisteria - glicynia, słodlin 07:53, 28 mar 2017

Do góry
Jest jescze jeden sposób żeby spowolnić wzrost i przyspieszyć kwitnienie ostrożnie podpiąć korzenie ale duzo pracy trzeba w to włożyć i być ostrożnym ..
Wisteria - glicynia, słodlin 07:51, 28 mar 2017

Do góry
A miała kwiaty jak ją kupowałas ?A może podkładka zdominowała zaraz ( tę część sczepioną) tak się często dzieje ..
Ogród mały, ale pojemny;) 22:06, 27 mar 2017

Do góry
Tamtem temat jest dla mnie skończony pozdrawiam odwiedzających
Ogród mały, ale pojemny;) 22:04, 27 mar 2017

Do góry
Teresko spokojnie mogę pokazać roślinki uformowane przezemnie tutaj w moim wątku, ale można je obejrzeć w wątkach tematycznych lubię przycinać i będę to robił dalej również za wynagrodzenie nie widzę w tym nic złego
Ogród mały, ale pojemny;) 10:02, 27 mar 2017

Do góry
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1223-ogrod-maly-ale-pojemny?page=24

ele2001 napisał(a)
Siema,ta spirala to Thuja orientalis "elegantissima" a kulki jak dobrze zauważyłeś 'rheingold' zielone są z picea 'nidiformis'.
Ta roślinki to nie moje tylko u klientów u których zajmuje sie pielengnacją,cięcie wciąga tym bardziej mobilizuje jeśli widać efekty, mam nowe pomysły na ciekawe figury z biegiem czasu pewnie coś wytne nowegozobaczymy w końcu nie każdy lubi takie rośliny tym bardziej witam w gronie ciachających
Ogród mały, ale pojemny;) 13:32, 26 mar 2017

Do góry
ele2001 napisał(a)
Normalnie nie ogarniam swoich zdjęc tyle tego heh

My tam ogarniemy i to z zapartym tchem.
Ogród mały, ale pojemny;) 12:53, 26 mar 2017

Do góry
ele2001 napisał(a)
Normalnie nie ogarniam swoich zdjęc tyle tego heh

OMG! LOVE IT! pozdrawiam Przemku~!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies