Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród mały, ale pojemny;)

Ogród mały, ale pojemny;)

Mala_Mi 17:57, 07 kwi 2017

ele2001 napisał(a)
Na razie nie ma co pokazywać tak myśle że za dwa trzy lata bukszpany nabiorą kształtów

Patrzę na to zdjęcie i myślę sobie... że to powinni obejrzeć właściciele wielu ogrodów.. niesamowita zmiana... i słuszna decyzja by wywalić to co było i zrobić nowe. Masz pięknie..

Podziwami też kunszt w cięciu topiarów...

Czy te dwa duże stożki w żwirku to te co sam wyhodowałeś ze swoich sadzonek??
MartaR 22:24, 07 kwi 2017

ele2001 napisał(a)
z przodu w ogrodzie oprócz bukszpanów bedzie rósł mały bonsai z klonu japońskiego(też wychodowany z sadzonki) uformowany został w tym roku

w przypadku drzewek liściastych lepiej użyć bambusa wtedy łatwiej uformować drobne gałązki

Witam co slychac teraz u tego klonika?
elka_ 22:36, 09 kwi 2017

Przepiękne, inspirujące widoki, a ogród przed domem- marzenie.
Tak trzymaj Przemku.
zawitka 14:22, 10 kwi 2017

No właśnie pokaż tego klonika -----my ciekawscy! !
Klaudyna 06:23, 11 kwi 2017

Dzień dobry. Przepraszam że tutaj pisze ale na wątku grabowym dodałam post a tam nikt nie zagląda... zakładam zywoplot wczoraj scielam sadzonki z 120cm na 30cm (nie wiem czy dobrze zrobiłam i tym samym czy nie wymienić ich na nowe). Czy ktoś z doświadczeniem grabowym mógłby zerknąć na ostatnia stronę postów o grabach. Pozdrawiam i dziekuje
ana_art 19:01, 11 kwi 2017

Zdjęcie zacytowane przez Małą MI cudne!!!!
lutroja 14:56, 13 kwi 2017

Przepięknie jest w twoim ogrodzie, a wisteria wymiata
Madzia_2234 23:53, 13 kwi 2017

Witam Przemku Właśnie dziś trafiłam na Twój wątek ogrodowy. Dobrnęłam do 60 strony i jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego ogrodu. Ba...nawet raczyłam się zarejestrować, aby oddać podziw w postaci komentarza, choć wątki na ogrodowisku śledzę już od 2 lat Mojej uwadze nie umkął również fakt, że mieszkasz w Kępnie ,w mieście gdzie się urodziłam. Obecnie mieszkam zaledwie kilkanaście kilometrów dalej w stronę Sycowa
Ukłony wielkie z mojej strony za odwagę w wprowadzeniu zmian. Twój ogród stał się dla mnie inspiracją.
Madzia_2234 23:59, 13 kwi 2017

Wracam właśnie do czytania lektury. Chyba dziś nici ze spaniem. Myślę, że dam radę i dobrnę do końca
Pozdrawiam
ele2001 16:28, 16 kwi 2017

Witam dziewczyny w ten świąteczny czas pogoda pochmurna za oknem i nadrabiam zaległośći .

Estre- trawki to Morning light miskant,fioletowe żurawki Black beauty i berberys Admirałek

Awoya- o ile dobrze pamiętam to Citronella nie przypala się jak jest dobrze podlewana..

Gabi- dziękuje to tylko kwestia wprawy trzeba być pewnym kształtu wtedy ręce nie idrża

Agdulko- nie tęsknie nic a nic

Monia- pozdrawiam cieplutko twoje Daniki to też precyzja..

Aniu -boję sie że w tym roku trawki znacznie zasłonią bukszpan najwyżej dorobię się nowych sadzonek bo będzie co dzielić

Aniu- przychodzi wena i zaczynam ciąć zazwyczaj nie odkładam niczego na potem tylko tnę jak leci w jeden dzień mam wszystko pociachane

Aniu (Mała Mi)- te stożki w żwirku to ligustr ,tak sobie planowałem wymienić na cis lub bukszpan ale póki co zostaną ze mną nie ma znimi kłopotów ..

Martuś klonika już nie ma sprzedany już dawno