Basiu jeszcze odnosnie choin, moje tez dlugo nie rosly. 3 lata temu to byly ponad metr przez ostatnie 3 lata tak urosly w zeszlym roku je strzyglam koncowki pedow i zgestnialy. Mam choin chyba 12 i dobrze rosna, wszystkie sie aklimatyzowaly w ziemi dosyc dlugo. Lubia cien i mokry grunt.
Chociaz te co sa na zdjeciach sa od poludnia ale do polowy sa w cieniu.
Podsyp jej nawozu, a najlepiej masz obornik kurzy rozciencz w wodzie i podlej dostanie paura.
Basia jak u Ciebie dzisiaj z pogodą? U mnie pochmurno, chłodno ( no tzn. tak 10-12 może 13stopni ), ale nie pada i nie wieje Byłaś w ogródku? Jak tak to liczę na jakieś foty
Ale pomidory wyhodowałaś WOW. moje nawet nie jedna trzecia twoich, no chyba że moje to koktajlowe
Śliczną wiosnę masz w ogrodzie, a sasanki może się zapyliły między sobą, u mnie zazwyczaj tak się dzieje z tulipanami, z wielkiej masy kolorów w końcu zostaje jeden może dwa
Na pewno tak jest I to nie tylko ze złocieniami bo z innymi roślinami także W końcu jedne róże lubimy bardziej inne mniej Ja np. dużo bardziej wolę te tradycyjne purpurowe i białe jeżówki niż te nowsze barwne odmiany
Haniu pal znicze w szklarence dla pomidorków,u mnie kolejny dzień zdaje egzamin-palę trzy szt naraz-5 dniowe.
dziś wydelegowałam je na słoneczko,a po 18 w tunelik