Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 14:43, 23 lip 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
Była dzisiaj u mnie Renia (rozark)
ale króciutko bo sie spieszyła

Obejrzała mój bałaganik, pogadałysmy chwileczkę i pokazała mi jak sie robi fusetkę z lawendy

Jak tylko pojechała spróbowalam zrobic sama, ale od razu widac ktora zrobiona fachowo a która wymęczona

Następna będzie lepsza

Jakie cudeńka ?
łatwo to sie robi ? chyba nie.....ale efekt fajny.
Ta morelowa róza cudna
Pozdrawiam
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 14:42, 23 lip 2015

Do góry
obeliski pierwsza klasa! M. z lekka złośliwy, ale mój M m=twierdzi że to oznaka inteligencji i baardzo to ceni- niech tak będzie. Możesz mu przekazać że na O. orzeczone zostało że jest zdolny bystrzacha.

Ale dodały smaku tej rabatce obeliski- fota z domu cudna, aż się chce tam zasiąć w oknie.

I strumieniowa rabata przy podjeździe z plamą Stand Rom piękna.

Bardzo się u Was zmienia, baardzo.

Zostawiam Ci moją, znaczy Emową Eccentric- dzięki za nią

W Kruklandii 14:41, 23 lip 2015

Do góry
No i ta róża co jej poszłam zdjęcie zrobić...

William Shakespeare

I przy okazji Tradescant
Ogródek w którym klon osłupiał:) 14:41, 23 lip 2015

Do góry
Zacznę od d. stony czyli od końca

2x perovskia i pod nią jakieś niskie zielone trawki by się przydało...żeby giry gołe zasłonić No i może być zimozielona ta trawka. Kostrzewy, albo jakieś mniejsze carexy.
Dalej kulki bukszpanowe na zmianę z lawendą. Buks, 2x lawenda, buks....itd.

To coś na kiju tam zostaje?

Przy samej ścianie mogłaby być też jakaś trawka, ale się pewnie nie zmieści.

Ogród Mirelli 14:40, 23 lip 2015

Do góry
Jak to dobrze mieć sąsiadka z Ogrodowiska. Martuś dzięki za kupno trawek
Trawa Carex Comans Frosted Curls - chyba dobrze napisałam

Ogród mojej mamy 14:36, 23 lip 2015

Do góry
I jeszcze widok z góry.
W Kruklandii 14:34, 23 lip 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Coś śmiesznego Wam pokażę
Poszłam fotkę różom zrobić...

Popłakałam się ze śmiechu
Życie w wiejskim ogrodzie 14:33, 23 lip 2015

Do góry

Witam

Straszne zaległości zrobiły mi się w wątku i zaraz biorę się za odpisywanie Tak w skrócie Za oknem istne tropiki, nawałnica jaka ostatnio miała u mnie miejsce nie wyrządziła większych szkód Trochę roślin połamało ale budynki stoją i mają się dobrze Udało mi się przyciąć wszystkie żywopłoty otaczające ogród więc ten koszmar ogrodnika mogę odhaczyć na liście Poodwiedzałem trochę szkółek i zrobiłem małe zakupy Na rabatach co prawda za wiele miejsca już nie ma ale jakoś udało mi się wcisnąć nowe nabytki Ogólnie panuje u mnie straszna susza Wieczorami odbywa się rutynowe podlewanie bo aż żal patrzeć jak wszystko marnieje w oczach
Warzywnik przynosi już na taką skalę plony że nie muszę martwić się o warzywa i chodzić po nie do sklepu Uwielbiam tę porę roku
W Kruklandii 14:30, 23 lip 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Ciemierniki dla siatkowej

Tu dopiero kupione...

Trochę później...

I dzisiejsza fota

Oczywiście, że je podzieliłam!!!

normalnie zadam sobie trud i odszukam winowajce siatkowej,. słyszysz winowajco? wystąp żarcik nie rusza mnie to
Dwa ogrody 14:30, 23 lip 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

A te fioletowe są cudne. Jak sie nazywają?
Dwa ogrody 14:28, 23 lip 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Vivo, rutewka rzeczywiście potrzebowała czasu, aby rozrosnąć się i zakwitnąć, natomiast różowa zakwitła małym kwiatkiem, a i wielkością nie zachwyca.
Dzielżany pewnie już zaczynają kwitnąć u Ciebie, dalie widziałam, aminki po dzisiejszej nawałnicy jutro do podwiązania wszystkie,
floksy od dołu u mnie też albo podsychały, albo łapały grzyba, więc od razu oberwałam zainfekowane liście, teraz o dziwo się trzymają. Współczuję kiepskiej ziemi do wysiewów, bo szkoda taakich nasion Bordowy arcydzięgiel jakoś się trzyma, ale ruszył dopiero po przesadzeniu. U mnie z kolei przetaczniki i zwykłe, i Christa chorowały, może to skutek ubiegłorocznego ostrego przesadzania w zwykłą glinę. Muszę wszystko wysypać kompostem, już część czeka zworkowana do przewiezienia.
Jednakże cała reszta u Ciebie i tak zachwyca, co widać na poprzednim zdjęciu
Zakwitła, chwilowy zanik pamięci i nie podam nazwy

i migawki

Nie ważne że bez nazwy, ważne że cudna ta różowa roslinka...i taka delkatna jak mgiełka....
W Kruklandii 14:28, 23 lip 2015

Do góry
Ciemierniki dla siatkowej

Tu dopiero kupione...

Trochę później...

I dzisiejsza fota

Oczywiście, że je podzieliłam!!!
Ogród mojej mamy 14:26, 23 lip 2015

Do góry
A to jest przedogródek, który jak już kiedyś pisałam, chcemy przeznaczyć do rewolucji Proszę o porady, co można byłoby tu zmienić, jakie macie sugestie?

Do raju daleko - u Ewy 14:25, 23 lip 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Czerwona z Nostalgią...ciężko będzie dobrać kolor, dla mnie tylko z biała by pasowała.

Udanego wypoczynku Ewcia

Kasiu, problem jest właśnie z Nostalgią, bo jest śliczna, pięknie u mnie rośnie, a ciężko coś do niej dobrać. Za nią rośnie Chopin, ale jest jeszcze młody i nie widać go. Myślę, że w przyszłym roku będą dobrze ze sobą grały

Dwa ogrody 14:20, 23 lip 2015

Do góry
Już wiem co to jest jedna z tych roślinek które mi przywios=złaś w maju - to ożanka..chyba.....??!! jesli tak to bardzo sie ciesze bo mi sie u wszystkich bardzo podoba , zbiore z niej nasionka i wysieje wiosna tylko poprosze o instrukcje co i jak... bo nie wiem kiedy zebrac, kiedy posiac..etc
Wrzucam ci foteke ode mnie , w pierwszym planie nasza nowa Q of S a za nią to chyba ożanka co ?

(potem wyrzuce fotke...)
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 14:11, 23 lip 2015

Do góry
I takie tam............za chwilkę tu bedzie mnóstwo vanilek, jeszcze chwilka...już sie nie moge doczekać, ale ta rabata jest w półcieniu....

Tarasowo..........donicowo.......

Pozdrawiam wszystkich zaglądających w ten upalny lipcowy dzień....życząc miłego popołudnia z odrobiknką wytchnienia od tego zaduchu.....i zostawim moje tegoroczne zestawienie donicowe numer 1 - limonkowy z zielonym i oberżyną....bardzo mi sie podoba ten zestaw kolorów na lato
Ogród na glinie 14:09, 23 lip 2015

Do góry

na ostatnim zdjęciu obwiązałam go sznurkiem
jak się wyprostuje do słońca to zobaczę jak będzie wyglądał
ale te długie leżące pędy mają z kącików nowe kwiatostany i raczej same nie ustoją, są za cienkie
nowe pędy jakby krótsze i grubsze, może te dadzą radę utrzymać więcej kwiatów...
Ogród na glinie 14:06, 23 lip 2015

Do góry
oto i mój różowy krwawnik
trudno go uchwycić na zdjęciu, bo słońce świeci, a i on nie krzyczy kolorem
leżące kwiatostany zlewają się z ziemią

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 14:05, 23 lip 2015

Do góry
Margarete napisał(a)

I dalszy ciąg ogrodu........

co to za niebieskosci ?
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 14:02, 23 lip 2015

Do góry
A teraz liliowce.....nareszcie ruszają z kwitnieniem ......

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies