Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Berlin - Ogrody Świata - park i ogród botaniczny w jednym 15:55, 07 sie 2015

Do góry
Ogród koreański :

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 15:51, 07 sie 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Mirelka pytała niedawno o basen.
Oto zdjęcie.

Gosiu dzięki za zdjęcie To już teraz mam pełen obraz
My basen duży za rok może dwa jak Kuba będzie większy, póki co siedzimy w jego basenie

Donice super, dla mnie to już wyższa szkoła. Nie potrafię dobierać roślin do kompozycji w donicach i sądzę to samo
Przyjazny ogród 15:51, 07 sie 2015

Do góry
kasiek napisał(a)
Mariuszu - było szalenie miło mi Ciebie poznać i twoją wspaniała, życzliwą rodzinę. Jestem po prostu zauroczona wasza gościnnością i serdecznościom Arboretum było wspaniałe, klimatyczne, pełne tajemniczych zakątków a stawy - to już czysta poezja - naprawde gratuluję efektu i ciężkiej pracy. Ogród masz piękny i z perspektywami - i to na długo - zazdroszczę Ci takiej działki
Mam nadzieję że będzie mi jeszcze nie raz dan e odwiedzić to piekne miejsce i posłuchać Twoich opowiadań
Pozdrawiania dla całej rodziny i pochwały za delicje obiadowo-deserowe

Dziękuję, to bardzo miłe . Perspektywy duże, bo ziemia jeszcze wolna, pomysły siedzą w głowie i na pewno będą zrealizowane. Na pierwszej fotce 'Cabaret', którym się chętnie podzielę, niech tylko upały miną.

Ogródek Ewy 15:46, 07 sie 2015

Do góry
Ivvvona napisał(a)

Ewa, gdyby się udało to kawałek rozchodnika i tego tu jasnozielonego na dole, no jak to się nazywa?? Ze łba mi wyleciało! I będziemy w kontakcie, może coś jeszcze ja dla Ciebie wymyślę
W Gąszczu u Tess 15:44, 07 sie 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Miła, więcej to łagodne określenie jest Ja prawie wcale nie miałam roślin, bo prawie cały ogród zajmowały wielkie tuje.

No pamiętam, jeden wielki gąszcz był, teraz o wiele lepiej;bo i rosliny i światło Tess zerknij na moje nutkajskie, czy na 4 lata one małe czy duże?
bo jak widzę twój, zaraz o moich myślę
foto za chwilę usunę; oba były tej samej wielkości, a teraz jeden większy

Przyjazny ogród 15:37, 07 sie 2015

Do góry
Mariusz napisał(a)

Mira, irysy przesadzam końcem lipca, w naszym klimacie podkarpackim jest to odpowiedni termin, ale przy takich upałach niestety nie da się, trzeba czekać na ochłodzenie. Mam do przesadzenia wszystkie bródkowe, ale do 20 zapowiadają ciągle upały.

Ale pięknie.
Przyjazny ogród 15:35, 07 sie 2015

Do góry
mira napisał(a)

Irysy mam zamiar odmłodzić za 2 tygodnie - trochę późno ale chyba wytrzymają co? chcę przeczekać jak te upały przejdą.

pozdrawiam

Mira, irysy przesadzam końcem lipca, w naszym klimacie podkarpackim jest to odpowiedni termin, ale przy takich upałach niestety nie da się, trzeba czekać na ochłodzenie. Mam do przesadzenia wszystkie bródkowe, ale do 20 zapowiadają ciągle upały.

Berlin - Ogrody Świata - park i ogród botaniczny w jednym 15:34, 07 sie 2015

Do góry
Planując wyprawe do Berlina dowiedziałam sie o istniejącym w Berlinie 21-hektarowym założeniu parkowo-ogrodowym prezentującym ogrody całego świata - Garten der Welt - Ogrody Swiata .
Ogrody te połozone są z dala od centrum miasta w dielnicy Marzhan. Warto je zobacyc, choć aktualnie trwaja tam zakrojone na szeroka skale prace budowlane i modernizacyjne, przygotowujące to miejsce na wielka światową wystawe ogrodniczą która ma sie tam odbyć w 2017 roku. Prezentowane sa tu tematyczne ogrody : chiński, japoński, koreański, orientalny, angielski, włoski ogród renesansowy itd....
Od wejścia jest kolorowo, gwarno i pieknie

Przyjazny ogród 15:28, 07 sie 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Roślina której nie znam.. imponująca.. wysoka..

Przypomniałem sobie - bokkonia sercowata, o której mniej więcej rok temu pisała Ewa (Pszczelarnia), dlatego plątała mi się po języku.

Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 15:21, 07 sie 2015

Do góry
Poczdam - Cecilienhof Palast oraz inne ciekawe miejsca w tym miescie 15:21, 07 sie 2015

Do góry
Poza dzielnica holenderska nie mniej urokliwa jest dzielnica osadników rosyjskich w Poczdamie, chatki porosniete dzikim winem, zrobione z drewnianych bali, z tyłu za nimi małe ogródki...klimat jak w starych rosyjskich bajkach...to tzw. Aleksandrówka :

Generalnie polecam Poczdam, jego zabytki i jego okolice (np. pawia wyspa do której nie dotarłam niestety) liczne pałace, parki, jeziora do wakacyjnej turystyki ogrodowej i nie tylko ogrodowej
Na zkonczenie jeszcze ostatni rzut oka na to zielone i piekne miasto

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:20, 07 sie 2015

Do góry
kwitną trawki od Kasik

i tegorocznie sadzone gracki, może zakwitną
uff padam od tego upału, idę po lody, trzeba odsapnąć

Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 15:18, 07 sie 2015

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:16, 07 sie 2015

Do góry
róża Chicago, super kwitnie, bo w upały przesadziłam, myślałam że ja stracę
mocno pachnie

Rubrum coraz większa, mam tu 6 i 3 Vertigo i 3 gracki
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 15:16, 07 sie 2015

Do góry
Poczdam - Cecilienhof Palast oraz inne ciekawe miejsca w tym miescie 15:13, 07 sie 2015

Do góry
Skoro juz po Poczdamie podróżujemy to zachęcam jeszcze do odwiedzenia holenderskiej dzielnicy Poczdamu, to częśc miasta zajęta przed wiekami przez osiedlające sie tu rodziny żołnierzy holenderskich, ktorzy zaciągali sie do wielkiej pruskiej armii Wielkiego Fryderyka - cesarza Prus i Niemiec. Pozwolił im na budowanie i ozdabianie swoich domów na holenderską modłę.....teraz znajduja sie tam głównie małe knajpki, sklepiki z bizuterią, butiki z odzieża czy galerie.....ale ogrodowiskowo jest tez na co popartrzeć - trawy, bukszpany, werbena, zadbane ogródki...:

Mirkowy ogród (początki) 15:10, 07 sie 2015

Do góry
inag napisał(a)
Udało się. (Zdjęcie z telefonu)
Zobacz jaki on długi. Ma tylko kilka gałązek. Gdyby nie trzymały go trawy to już by leżał...
Dzięki za fotkę bordo jakiego szukam jak sie nazywa wiesz? Może mu tam źle że taki słaby.U Syli takie ogromne są i Ana Art tez ma kolsy.To nie wiem co z nim nie tak u ciebie Ps.Wstawiasz fotki bezpośrednio z Tel.mnie się nie udajeI strukcje pliss
W Gąszczu u Tess 15:08, 07 sie 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Dziekuje za info nt host Ze przezyja to chyba pewne, ale straszyc beda do jesieni? Pokazesz swoja pociachana na drobno plis?

Dlaczego straszyć? Moje stoją na baczność. Były na ostatnich zdjęciach, ale ich nie wypatrzyłaś. Te limonowe przed hortensjami.

Jak chcesz widok "od czoła", to zrobię w weekend. Tylko moje maja tam dość cienia.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:05, 07 sie 2015

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies