Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przyjazny ogród

Przyjazny ogród

Mala_Mi 18:24, 03 sie 2015

Trawy giganty

Kolejne wypasione piwonie i wypasione iryskowo

mira 19:35, 03 sie 2015

Fajne spotkanie a przy okazji sporo ciekawych zdjęć. Ta woja prosta długa to trochę przypomina mi aleję u Szmitów , Twój ogród dorośleje i powstaje mądrze.
Irysy mam zamiar odmłodzić za 2 tygodnie - trochę późno ale chyba wytrzymają co? chcę przeczekać jak te upały przejdą.

pozdrawiam
kasiek 21:22, 03 sie 2015

Mariuszu - było szalenie miło mi Ciebie poznać i twoją wspaniała, życzliwą rodzinę. Jestem po prostu zauroczona wasza gościnnością i serdecznościom Arboretum było wspaniałe, klimatyczne, pełne tajemniczych zakątków a stawy - to już czysta poezja - naprawde gratuluję efektu i ciężkiej pracy. Ogród masz piękny i z perspektywami - i to na długo - zazdroszczę Ci takiej działki
Mam nadzieję że będzie mi jeszcze nie raz dan e odwiedzić to piekne miejsce i posłuchać Twoich opowiadań
Pozdrawiania dla całej rodziny i pochwały za delicje obiadowo-deserowe
Bogdzia 15:19, 04 sie 2015

Z żalem patrzę na to wszystko , też bym chciała tam byc.Pozdrówka.
Mariusz 15:28, 07 sie 2015

Mala_Mi napisał(a)
Roślina której nie znam.. imponująca.. wysoka..

Przypomniałem sobie - bokkonia sercowata, o której mniej więcej rok temu pisała Ewa (Pszczelarnia), dlatego plątała mi się po języku.

Mariusz 15:35, 07 sie 2015

mira napisał(a)

Irysy mam zamiar odmłodzić za 2 tygodnie - trochę późno ale chyba wytrzymają co? chcę przeczekać jak te upały przejdą.

pozdrawiam

Mira, irysy przesadzam końcem lipca, w naszym klimacie podkarpackim jest to odpowiedni termin, ale przy takich upałach niestety nie da się, trzeba czekać na ochłodzenie. Mam do przesadzenia wszystkie bródkowe, ale do 20 zapowiadają ciągle upały.

Karol99 15:37, 07 sie 2015

Mariusz napisał(a)

Mira, irysy przesadzam końcem lipca, w naszym klimacie podkarpackim jest to odpowiedni termin, ale przy takich upałach niestety nie da się, trzeba czekać na ochłodzenie. Mam do przesadzenia wszystkie bródkowe, ale do 20 zapowiadają ciągle upały.

Ale pięknie.
Mariusz 15:51, 07 sie 2015

kasiek napisał(a)
Mariuszu - było szalenie miło mi Ciebie poznać i twoją wspaniała, życzliwą rodzinę. Jestem po prostu zauroczona wasza gościnnością i serdecznościom Arboretum było wspaniałe, klimatyczne, pełne tajemniczych zakątków a stawy - to już czysta poezja - naprawde gratuluję efektu i ciężkiej pracy. Ogród masz piękny i z perspektywami - i to na długo - zazdroszczę Ci takiej działki
Mam nadzieję że będzie mi jeszcze nie raz dan e odwiedzić to piekne miejsce i posłuchać Twoich opowiadań
Pozdrawiania dla całej rodziny i pochwały za delicje obiadowo-deserowe

Dziękuję, to bardzo miłe . Perspektywy duże, bo ziemia jeszcze wolna, pomysły siedzą w głowie i na pewno będą zrealizowane. Na pierwszej fotce 'Cabaret', którym się chętnie podzielę, niech tylko upały miną.

Mariusz 15:58, 07 sie 2015

Bogdzia napisał(a)
Z żalem patrzę na to wszystko , też bym chciała tam byc.Pozdrówka.

Pragnę odwiedzić rododendronowy w czasie kwitnienia , może kiedyś się uda, przy jakimś spotkaniu, jeśli zaproszenie nie przedawniło się
Tak osłoniłem różaneczniki na czas upałów. Są na torfiastym podłożu i wysychają przy wysokiej temperaturze w kilka godzin, tak więc zabezpieczenie ich było koniecznością. Obsadzone są hostami i trawami, tak więc jak te podrosną, to zacieniują podłoże i kłopot będzie z głowy.

Mala_Mi 09:56, 08 sie 2015

Bokonia.. nazwa mi się obiła o uszy, ale pierwszy raz widziałam taką roślinę