Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Margarete 14:59, 07 sie 2015

Upał, żar, susza......wszystkie nasze ogrody chyba tak samo dotkliwie dotyka, ja z pracy wracam taka wymieta( nie mamy klimatyzacji w biurze tylko 1 niewielki klimatyzator ale on niewiele zmienia...) że na żadne ogrodowe działania nie mam juz ochoty. Podziwiam cie ża te rewolucje, teraz przy takich temperaturach. Ja tylko mobilizuje sie wieczorem do podlewania i tyle...potem po podlaniu wieczorem dopiero bym siedziała w ogrodzie a tu juz pora do spania żeby rano funkcjonowc normalnie...
W twój mninimalistyczny ogród nie wierze Irenko tak jak Bogdzia, to wbrew twojej usmiechniętej, otwartej na wszystkich ludzi i wszystkie rosliny naturze
Sebek 14:59, 07 sie 2015

Irenko, jak to robisz, że u Ciebie jest tak soczyście? Chyba dużo dają u Ciebie te drzewa

Dziś mam zamiar otworzyć wino od Ciebie, jeśli smakuje tak dobrze jak wygląda to juz się cieszę
sylwia_slomc... 15:02, 07 sie 2015

Milka napisał(a)

a to rozplenica Black w towarzystwie miskantów ML
3 rozplenice i 2 miskanty, są ogromne

te bidule spod rozplenicy jakoś wylazły

Bardzo klimatyczny masz ten bajzel - ja bym chciała taki mieć
Kasya 15:04, 07 sie 2015

I na te rozplenice nie mogę się napatrzec
Milka 15:05, 07 sie 2015

Milka 15:10, 07 sie 2015

Margarete napisał(a)
Upał, żar, susza......wszystkie nasze ogrody chyba tak samo dotkliwie dotyka, ja z pracy wracam taka wymieta( nie mamy klimatyzacji w biurze tylko 1 niewielki klimatyzator ale on niewiele zmienia...) że na żadne ogrodowe działania nie mam juz ochoty. Podziwiam cie ża te rewolucje, teraz przy takich temperaturach. Ja tylko mobilizuje sie wieczorem do podlewania i tyle...potem po podlaniu wieczorem dopiero bym siedziała w ogrodzie a tu juz pora do spania żeby rano funkcjonowc normalnie...
W twój mninimalistyczny ogród nie wierze Irenko tak jak Bogdzia, to wbrew twojej usmiechniętej, otwartej na wszystkich ludzi i wszystkie rosliny naturze

Oj Małgosiu, nie dziwię się, ze z pracy tak umordowana wracasz, ja mam chłodek, ale i tak w upał mało się robi, wczoraj na domku letnim siedziałam do nocy, nawet na sofie chciałam spać na powietrzu, ale Waligóra nie dał
myślę, ze niewiele ogrodów się obroni przed suszą, nawet jak mają nawadnianie, jakoś musimy przetrwać, albo zaczniemy sadzić inne rośliny. Czyli jednak kokszka ze mnie, buziaj Małgosiu
Milka 15:11, 07 sie 2015

Sebek napisał(a)
Irenko, jak to robisz, że u Ciebie jest tak soczyście? Chyba dużo dają u Ciebie te drzewa

Dziś mam zamiar otworzyć wino od Ciebie, jeśli smakuje tak dobrze jak wygląda to juz się cieszę

Drzewa Sebciu i cieniują i jednocześnie żłopią wodę, więc blisko nich trawa złota, mam takie placki zieleni i złota
Myślę, że ci zasmakuje, takie letnie, trzeba je schłodzić a jak kawa w kubeczku, smakowała
Milka 15:12, 07 sie 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

Bardzo klimatyczny masz ten bajzel - ja bym chciała taki mieć

To 2 letnia chyba albo 3 letnia rabata, więc szybko będziesz mieć
Milka 15:12, 07 sie 2015

Kasya napisał(a)
I na te rozplenice nie mogę się napatrzec

Mam setki siewek, dosłownie wszędzie, na razie niech rosną, a potem je przesadzę, część oddam, bo one ogromne są.
Milka 15:16, 07 sie 2015

róża Chicago, super kwitnie, bo w upały przesadziłam, myślałam że ja stracę
mocno pachnie

Rubrum coraz większa, mam tu 6 i 3 Vertigo i 3 gracki