Pomysły i oczekiwania
Patrząc od frontu lewa strona usadzona tujami Szmaragd, przed wejściem do kotłowni - na szerokości wejścia - planuje rabatkę, co poradzicie???
Zamarzyłam sobie niewielki warzywnik w skrzyniach na marchew/pietruszkę, szczypior, seler, cebulkę, cześć ziołową i ewentualnie kilka truskawek i ewentualnie pomidorków. Ja umiejscowiłam to w części za linią domu po stronie lewej patrząc od frontu. Jaka Wasza opinia tej kwestii.
Prawa strona (bardziej reprezentacyjna - stad może być szersza - ) i niestety jest konieczność odgrodzenia się od sąsiada stad pomysł na rząd tui szmaragd, a w kolejnej linii/liniach inna roślinność.
Natomiast totalnie nie mam pomysłu na rośliny w wybudowanych donicach przy tarasie oraz zagospodarowaniu części przed domem, części frontowej, to cześć "ciemna" wiec nie wiem co tu wsadzić.
co tez przy planowanej na przyszły rok furtce i przyszłorocznym ogrodzeniu frontowym.... Przydałby się tez fajne drzewko przed domem, najlepiej zimnozielone coś na pniu
Na stronę tylną działki na razie w ogóle nie mam pomysłu. Przydałoby się trochę ją zaciemnić bo w ogóle nie ma cienia...ale jakie drzewo tutaj...chyba ją na razie odpuszczę...chyba ze to drzewo....
Przepraszam za jakośc zdjęć...ale tylko takimi na chwilę obecną dysponuję...Jeśli cos niezrozumiale napisałam - pytajcie proszę....i wspomóżcie proszę swoją fachową wiedzą...być może coś mi nakreślicie na moim planie jako zaczątek, wtedy będzie mi łatwiej....
KAROL
Dopiero zaczynam śledzić Twój wątek ale musze to napisać::::Masz piękny ogród. Tak trzymaj! Mam nadzieję, że zerkniesz na mój "plac" przyszłego ogrodu i podrzucisz starszej koleżance pomysły na plan ogrodu wg Ciebie