Mnie się pomysł z ławeczką podoba tylko ta rewolucja rabaty ale będzie fajne przejscie i wśród kwiatów będzie można posiedzieć i napawać się ich zapachem
do głów trawki dam, ale czy teraz w upał wykopywać???
na domku w końcu ruszyły, mają całkowicie zasłonić te czarne wkłady, może do jesieni się uda'
wrzośce padają, chyba znowu zmiana, dam trawy i przed laurowiśniami może limki
Czyli jesteś za no na jesień to kopanie chyba, aby wiosną juz było
i znowu myślenie, gdzie i jak upchać
ostrokrzew na patelni super sobie radzi
stąd zabraliśmy brązowe trawki, a miskanty ML i hakone mimo przesadzenia super się mają
stąd zabieram lawendy, bo i tak je amazon zarośnie i idą na lawendową, jest miejsce po usunięciu firletki.
Dzięki, popatrzę, no były dorodne
usunęłam werbeny, bo zasłoniły tam wszystko, trawa złota
upalnie, że nawet na forum ciężko wysiedzieć
w końcu widać nutkajskie i buki
w puste place dam hosty, zarośniete przez inne hosty
a tu stale trawa zielona, największa wilgoć w tym miejscu
Tak Kasiu, rok temu wiosną wtykane i kwitną, nawet krzaczki, 2 letnie juz duże, a tegoroczne też kwitną ładna jest, ale z czasem też trzeba wyczesać i końce skrócić
Jest bardzo ekspansywna, choć, jak kwitnie..wynagrodzi ci to z nawiązką; rada taka, jak za dużo siewek, to je trzeba wyplewić i w sumie można ją kontrolować, tak zacznę i ja sama robićjak przekwitnie i zaschną nasiona, rozsyp je wkoło i tyle, innych zabiegów nie wymaga, można ją ścinać i wtedy kwitnie dłużej
floks ciociGosi i moje, schną
kosmos siarkowy
budleje
3 lata temu się nimi zachwycałam, na drugi sezon rosły wielkie i nie podobały mi się, przesadziłam na słońce, pokładają się, czyli nie ma u mnie dla nich warunków, bo albo za wielkie się robią, albo pokładają.