I norający Tytus.... a ja idę ponorać w ogrodzie bo przestało padać Aby uprzedzić pytania Tytusa zasłania selseria podejrzewana o bycie heufleriana a za nim carex morrowi variegata
Moje ulubione carex evergold, wg mnie niezawodne, równiez 3 sezon - chyba w 2013 zatrawkowałam się mocno
i tegoroczne, które posadziłam wzdłuż brzegu ścieżki przy wejściu... golden topue i żurawki na tej patelni nie dąły rady...
Kasiu tak jak pisałam, nie bardzo jest co pokazywać, ale proszę bardzo
Moja z siewu z kupnych nasion
Dla porównania młoda siewka od Toszki
Ta z kupnych ma zupełnie inne źdźbła, niebieskawe, sztywne, znacznie szersze. Już same nasiona były zupełnie inne- 10 sztuk w paczce, duże, taki długi, wyrośnięty owies.
Trzymam z ciekawości, choć na kwitnienie na razie się nie zanosi.
Patrzę i patrzę. Też mi się podoba ten jeden pas pusty, ten z oświetleniem. Może, tak jaj Juzia narysowałą dosadź rozplenic- teraz będą kwitły efekt będzie od razu. W wtedy zobaczysz jak to wygląda względem przodu.
Aaaa szambo!
To może tak?
Wysypać żwirkiem i postawić te dwie donice prostokątne obok siebie żeby kwadrat wyszedł...
Bo za dużo się tam dzieje u Ciebie na tym froncie. Tyle kwadratów i kwadracików. Koszenie musi być....ciut wkurzające
Witam,
po prostu zapytam, co mam z tym kurczę zrobić? Pomóżcie.
Chciałbym pozbyć się pnącej się winorośli na brzegach ogródka (nie wiem dokładnie co to jest, ale wydaje mi się że winobluszcz pięciolistny z czymś jeszcze). Strasznie ciężko się tego pozbyć.
Macie dla mnie pomoc?
Już odpowiadam.
Ten pasek właśnie M wysiał i będzie tam trawka. Niestety roślin tam nie posadzimy, bo pod ziemią jest szambo betonowe. Głębokość wykopu to 20cm, więc żadne roślinki tam nie przetrwają. Jedynie trawka, choć i ona ma ciężko.
Kurcze sadziliśmy niedawno te bukszpany, tzn. przesadzaliśmy z innego miejsca. Jakoś to mi się wydawało odpowiednie.
A co myślisz zamiast rozplenic hakone all gold lub beatlesy, bardzo mi się podobają te trawki.