Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :)
19:26, 15 lip 2012
Cały czas kwitną tawuły, pięciorniki, róże 

Finko,a ja mam pytanie
Mam czosnki olbrzymie sadzę je w odległości około 80 cm od siebie w równy rządku .Jak inaczej mogę je wsadzić .Jest ich z 5 szt dałoby radę w kupie ???
dziewczyny tak bez wazeliny , bo w realu to wcale tak fajnie nie wygląda ......albo i wygląda . już sama nie wiem czasem jaki ogród bym wolała . czasem to nawet pobiera mnie na te kuleczki , żurawki i kamyczki i nic więcej.
problem jest w tym że bardziej niż miłośniczka pięknych ogrodów jestem fanka pięknych roślin , a tych nie jest malutko i wszystkie bym chciała u siebie .nijak bym nie wymyśliła teraz co wyrzucić .
Przejeżdżam pewną trasą dość często i zauważyłam pięknie przycięte tawuły japońskie odmiany "Golden Princess".
To bardzo łatwe w uprawie krzewy. Należy je przycinać "na jeża" wiosną, a potem powtórzyć po kwitnieniu, wtedy się zagęszczają i przyznacie, że taki widok cieszy oczy.
Tawuły japońskie zwłaszcza o żółtych liściach (Goldmund, Golden Princesse, Goldflame) lubią słoneczne stanowiska, wtedy ładnie się wybarwiają. Nie mają specjalnych wymagań.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
1. tamaryszek
2. irys syberyjski grupa
3. tawlina
4.miskant zebrinus grupa
5. szczodrzeniec pomarańczowy
6, orliki grupa
7. liatra kłosowa biała i różowa grupa
OOO jakie piękne![]()
czym kulkowałaś tawuły ?
ale trochę oszczędzaj kręgosłup ... a mi 3 żurawki lime strasznie marnieją i co się stało ? przecież rosły tak pięknie wszystkie... wczoraj zobaczyłam
... a hortensja Limelight dalej gubi liście , zlałam ją florovitem ... ciekawe co jej nie pasuje
![]()