Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Roztoczańskie klimaty

Roztoczańskie klimaty

Kasiek 21:57, 21 sty 2013

Wystarczy zniknac na chwilke ,a tu juz wielkie planowanie
Zeta 21:57, 21 sty 2013

ana_art napisał(a)
zgodnie z Danusnym dekalogoiem pociągnełabym tym łukiem te bordowe berberysy(?) a pomiędzy dała tylko i wyłącznie trawy żadnych innych roślin bym już nie dawała!!!!

Berberysy pociąć łukiem w taką łezkę??
ana_art 21:57, 21 sty 2013

tak!!! na końcu dekalogu było amen!
według mnie jak dasz czegoś więcej to będzie zadużo... ale oczywiście to moje zdanie
ana_art 21:58, 21 sty 2013

Zeta napisał(a)

zgodnie z Danusnym dekalogoiem pociągnełabym tym łukiem te bordowe berberysy(?) a pomiędzy dała tylko i wyłącznie trawy żadnych innych roślin bym już nie dawała!!!!

Berberysy pociąć łukiem w taka lezkę ?

tak wówczas fajnie wypelnisz to miejsce innym kolorem, a nie wprowadzisz chaosu, do tego trawki i będzie GIT
kaisog1 21:59, 21 sty 2013

A nie uważacie, że za buro będzie jak się pociągnie te berberysy??? Potrzeba czegos zwiewnego, sterczącego..... moim zdaniem...
Zeta 21:59, 21 sty 2013

A moze tak: kulki z tawułek różnych wielkości a przed kulkami całą część rabaty w tych czerwonych berberysach ?? Ewentualnie pomiędzy tawułami jakieś trawki??
ana_art 22:00, 21 sty 2013

Lukas napisał(a)

A jakby dodatkowo te tawuły ciąć w takie różnej wielkości kule tylko trzymać moco je w ryzach (np. tak jak Danusia robi z bukszpanami) i wtedy dać tylko niższe piętro plus gdzie niegdzie stożki??

Hmm na to bym nie wpadła ale tak regularnie jedna większ kulka jedna mniejsza czy każda inna ....jak to widzisz ??? I niższe piętro z czego ?? A stozki trzy obok siebie.??? Ale pytań

Każda inna coś na kształ tego jak Danusia prowadzi u siebie bukszpany przy garażu i wtedy gdzieś pomiędzy te tawułki dać stożki
A niższe piętro jeszcze teraz mi wpadło do głowy moze wszystko wyłożyć berberysami bordowymi na malutkie kuleczki a pomiędzy nimi dać carex"evergold" on jest taki jaśniutki i znowu by fajnie kontrastowało...?
Rozumiesz mnie czy nie zabardzo..haha

Tylko czy z tymi berberysami to nie za dużo już tych kulek hahaha

KULEK NIGDY NIE ZA DUŻO...HAHA
niby tak, ja zaś uważam że we wszystkim należy zachować umiar, bo wyjdzie komicznie
Zeta 22:00, 21 sty 2013

kaisog1 napisał(a)
A nie uważacie, że za buro będzie jak się pociągnie te berberysy??? Potrzeba czegos zwiewnego, sterczącego..... moim zdaniem...

Sterczącego hahahaha to się uśmiałam ......sorki jakąś glupawkę dzisiaj mam
kaisog1 22:01, 21 sty 2013

no bo jakby cos serczało to by sie cos działo a tak płasko jakoś ....
Lukas 22:01, 21 sty 2013

A co do tych stożków jakbyś chciała mieć jakieś większe to może z grabu, pasowałyby bo miałyby też liście i byłyby też od razu takie większe wypełniłyby kompozycje.
Ale znowu pojawia się pytanie bo oni tawuły ani berberysy ani graby nie mają liści zimą więc pusto będzie...
To może lepiej chociaż te stożki zimozielone?