Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:29, 13 cze 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

I cd zachwytu nad kocimiętką.. od Fineczki zakup.

To teraz wiem co u mnie rośnie, mam tą kocimiętkę też od Finki. U mnie jeszcze nie kwitnie, a nawet chciałam ją wywalić, bo myślalam że chwasta wyhodowałam sobie.

Naparstnice Twoje najlepsze i jeszcze jeżówki nie kupuję już odmianowych .

Deski zazdraszczam... zakwasów już nie
Skrętnik - rozmnażanie skrętnika 13:27, 13 cze 2015

Do góry
Złotko

German

Silvia

Bristol's Mei lee

Osenii Bliuz

Talia

Ogród Loczka 13:27, 13 cze 2015

Do góry
Ogród Loczka 13:24, 13 cze 2015

Do góry
Odświeżone kanciki przy tarasie i troche powiększone nowe trawki i kamyki oraz nowe kwiaty przed domem na schodach. Milin amerykański przesadzony i to by było na tyle w ten upalny dzień 33 stopnie!
Połowa działki - czyli mam powoli dość 13:23, 13 cze 2015

Do góry
Kasiu nareszcie nie .Byłam u Widaja -----szkółka koło mnie nie ma tych jabłonek ale kupiłam jeszcze jedną bobo I trzmielinę oskrzydloną .Zobacz jak po podlaniu wstała roślinka ha h Już idzie do gory
Skrętnik - rozmnażanie skrętnika 13:22, 13 cze 2015

Do góry
KW-Amazonka

Matylda

Night Beacon

DS-Tenderness

DS-Krustalnoe Krushevo

Tropical Sunrise

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:21, 13 cze 2015

Do góry
Mam kawałek tu, sfocę dla ciebie
bo jakos nie mam w całości
i bardzo dobrze, jak ci zabraknie juk, mam 3 do oddania.
Poczytałam u ciebie o kolorach i wiesz, ta kostrzewa chyba też mi nie pasuje, daj coś innego, żywego, elata caex lepiej by pasowała i do tego fioletowy bodziszek, bo długo kwitnie
Skrętnik - rozmnażanie skrętnika 13:15, 13 cze 2015

Do góry
I kolejne

DS-Mistycysm

Franek

Renia

Anfisa

Maja

Betula
Ogród w skali mikro cz.II 13:13, 13 cze 2015

Do góry
BusyBee napisał(a)

Nooo nieeee! na Giardinę pluć....??!! tego jeszcze nie było!

Mówisz, że Lola tarasowa powinna być większa......a jakiego wzrostu są zazwyczaj?

Noooo baaa naplułam coby siem nie zbiesiła wszyscy ja tak chwalą,że noo nooo

Zwykle Lole mają ok 45 cm, więc na leżaku Ci taka zniknie .... W takiej wilekości wyglądają ładnie siedząc na półeczce czy parapecie okiennym..
Zobacz tu u Enyi

Skrętnik - rozmnażanie skrętnika 13:12, 13 cze 2015

Do góry
U mnie też kilka kwitnień:

Seniorita

Chernika v Sakhare

Red Split

Split

Dinas

Guidelines

Miejsko & sielsko 13:02, 13 cze 2015

Do góry
Na próbę przytargałam dziś trochę łupów, będę ustawiać i patrzeć

Ogród Grodzi 12:50, 13 cze 2015

Do góry
To jest tak jakby początek jednej wielkiej rabaty...

z lewej strony jest skarpa bardzo stroma z początku...i w pełni skąpana w słońcu...

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 12:42, 13 cze 2015

Do góry

Lanselot

O jeżu
cudny ten Lanselot.

Długie cienkie robaki w ogrodzie 12:41, 13 cze 2015

Do góry
Ostatnio pojawiają się w moim ogrodzie dziwne cienkie jak nitka robaki, długie na około 12cm. Są na ziemi i roślinach. Wiją się i kręcą w powietrzu, jakby czegoś szukały na około. Przezroczyste, widać w środku ciemny przewód pokarmowy(chyba?). Czy ktoś wie co to? Co z tym zrobić?

Chwasty w trawniku 12:38, 13 cze 2015

Do góry
Witam.
Mój trawnik ma 3,5 roku.
Nigdy nie traftowałem go chemicznie, jeśli chodzi o usuwanie chwastów.. systematycznie robimy to ręcznie z dobrym skutkiem. W zeszłym roku mieliśmy walkę w wiechliną
ale w czym problem..w tym roku dosyć duzo mam - jak to Danusia opisała w innym poście -takie "patyczki" - ździebełka. Po wyrwaniu wygląda to tak jak poniżej. I wygląda mi to chyba na wiechlinę

drugi nieprzyjaciel wygląda tak.. ma twarde liście, cięzko to cholerstwo wyrwać, jest ciemniejsze i niższe od trawy. Zaczyna rosnąć pojedyńczo, ale sprytnie próbuje się organiować w większe skupiska.

Jak pisałem, jest niższy od trawy i kosiarka go raczej nie łapie, bo koszę na najwyższym ustawieniu. Boję się trochę kosić niżej, czy mi w takie upały trawnika nie wypali, bo mam słońce od świtu do zachodu..

Innych chwaścisków na szczęście nie mam.
Poproszę o poradę.. jak z tym najskuteczniej walczyć?
Pozdrawiam
Roman.
Ogród Leny. 12:38, 13 cze 2015

Do góry
Witam paroma fotkami z ogrodu

Pogubiłam się po drodze... 12:32, 13 cze 2015

Do góry
amelia_b napisał(a)
Troszkę moich radości na początek weekendu , miłorząb wieczorową porą, jakość trochę kiepska

Jak pięknie !!!
Ogród Grodzi 12:32, 13 cze 2015

Do góry
Witajcie...uff ale mamy upał...w ogrodzie nie da się nic robić przynajmniej u mnie bo prawie cały ogród w słońcu a skarpa to już szczególnie...udało mi się jednak ostatnimi czasy posadzić pierwsze roślinki...
wiem popełniłam pierwszy podstawowy błąd - pojechałam do szkółki i kupiłam rośliny bez wcześniejszego zaplanowania co mam kupić...a potem się głowiłam gdzie to posadzić...ale już obiecuję nie będę tak robić!

część roślin mam również od teściowej i mamy....

jestem przygotowana na krytykę i gotowa na przesadzanie i dosadzanie więc krytykujcie...

na początku chciałabym się skupić na tym małym fragmencie ogrodu...
Co się stało kwiatom ... 12:31, 13 cze 2015

Do góry
Abraham Darby ...jej zapach jest cudowny, moja faworytka.

i optymistyczny Graham Thomas w duecie z Baby Masqarade

Cardinal de Richelieu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:30, 13 cze 2015

Do góry
Mala_MI...jest ich tam kilka, ale będzie cięcia po kwitnieniu, po deszczu ciut zmasakrowane
tu walczę dalej, ależ mi zejdzie na korzeniach i wyszarpywaniu
kosodrzewina wyrąbana, teraz jakoś korzeń usunę
pod pergolę idą róże, będzie je łatwo przymocować, juz kupione, czekają..

Weroniko....cieszę się, że wam zasmakowałtrawa różnie w różnych miejscach, najgorsza tam, gdzie ognisko

Mathildis...Aniu miło, że lukaszmówisz nie pasuje ok...co do naparstnic, wysieją się szybko, siewki rozpoznasz, w pierwszym roku delikatnie kwitną, w drugim giganty.
Tak samo jest z firletkami, jak przekwitną, plewię do cna, mam tam pomysł na co innego

ren133...Renatko, no nie da się ciągle coś wpada do głowy, albo denerwuje no i jest drugi ogrodnik, będę z rodkowej wszystkie orliki zabierać, dobrze, że miejsce znalazłam, będzie u mnie moja doktor na oględzinach ogrodu, ptem ja u niej z rewizytą, to jej trochę dam

Sebus...dzięki ciekawe, że nam siedzi, a w praktyce oboje kokosimy z roślinami, myślę ze mam 2 powody, jeden zbiezny z twoim
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies