Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

agniecha973 12:31, 27 lip 2015

Margaretko, patyki malowane lakierem jachtowym kilka razy. Zgapiajcie, nie pytajcie Perłówkę wyślę najprawdopodobniej jutro.

Masz rację, dziwny ten rok dla warzyw. U mnie doskwiera straszna susza, straszna!!! Czytam, że u wszystkich podlało, a u nas znów nie. Padało 2 razy po 10 minut. Masakra, ale chyba w końcu musi kiedyś spaść ten deszcz!!!???
Papryki rosną ładnie dość, jestem zadowolona. Z pomidorów jeszcze bardziej, ale to uprawa w pewien sposób sterowana - cieplej, podlewanie raz na tydzień.
Pszczelarnia 12:49, 27 lip 2015

Wszędzie gdzieś tam pada, najczęściej obok, tylko u nas zero deszczu od miesiąca. Jest agonia. Jakieś niekorzystne ciśnienie się wytwarza u nas nad strumieniem. I tak dniem i nocą przez 3 dni non stop lejemy wodę. Bo jak drzewa zaczynają usychać, to żartów nie ma.

Podlane warzywa mają się dobrze u nas. Gdybyż one wiedziały, ile człowiek koło nich "musi się nachodzić".
agniecha973 12:55, 27 lip 2015

U nas też drzewa więdną, rh pozwijały liście w rurki, nawet trawy niektóre rurkują liście! Nie pamiętam TAKIEJ SUSZY!!! W sobotę kręciły się chmury wszędzie dokoła. Na każdej prognozie zapowiadali deszcz i wszystko poszło bokiem. W pewnym mmencie szły dwie chmury na mapach satelitarnych i przeszły tak, że nad nami akurat była ta przerwa między nimi. Chyba się trzeba zacząć modlić Podlaliśmy wszystko co się dało, ale to kropla w morzu potrzeb. Na tą chwilę rośliny się "odrurkowały". Myślę, że rh mają małą szansę zakwitnąć w przysżłym roku. A do tego spojrzałam wczoraj po północy na termometr - było +5 stopni! Jest środek lata?
popcorn 13:29, 27 lip 2015

piękne te pergolki! co do suszy, współczuję, u nas podlało, porządnie.
Pszczelarnia 13:37, 27 lip 2015

agniecha973 napisał(a)
U nas też drzewa więdną, rh pozwijały liście w rurki, nawet trawy niektóre rurkują liście! Nie pamiętam TAKIEJ SUSZY!!! W sobotę kręciły się chmury wszędzie dokoła. Na każdej prognozie zapowiadali deszcz i wszystko poszło bokiem. W pewnym mmencie szły dwie chmury na mapach satelitarnych i przeszły tak, że nad nami akurat była ta przerwa między nimi. Chyba się trzeba zacząć modlić Podlaliśmy wszystko co się dało, ale to kropla w morzu potrzeb. Na tą chwilę rośliny się "odrurkowały". Myślę, że rh mają małą szansę zakwitnąć w przysżłym roku. A do tego spojrzałam wczoraj po północy na termometr - było +5 stopni! Jest środek lata?

Dokładnie tak samo. Jak zimniej, to tak nie paruje - jedyna marna pociecha.
magnolia 21:22, 27 lip 2015

suszy Wam współczuję dziewczyny- nas uratowały deszcze tak ze 3 tyg temu. Od wtedy pada co kilka dni.
jednak ogród odczuł ten brak wody wcześniejszy. W ogóle dziwny jakis ten sezon, nietypowy.

Zostawię kilka moich widoków:

magnolia 21:28, 27 lip 2015

magnolia 21:36, 27 lip 2015

magnolia 21:41, 27 lip 2015

eliza3 21:43, 27 lip 2015

Dawno mnie tu nie było, ale przyszłam w samą porę, aby zgapić piękne podpory pod róże...
Materiał już mam, tylko pomysłu mi brakowało, a tu taki sprytny obelisk.
Pozdrawiam.