Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

monteverde 21:23, 27 lip 2015

Piękne masz już zawilce Ewa dzięki za odwiedzinki

Nallar 18:16, 28 lip 2015

Nie miała baba kłopotu.....
Zdecydowałam że "krzok" bzu muszę zlikwidować, wnerwiają mnie jego odrosty, liście których jest wszędzie pełno.
Nie przewidziałam tylko jaki tam jest korzonek, oj naszarpałam się nie mało.
Na jego miejsce trafiły hortki ogrodowe które strasznie męczyły się na słoneczku. Przesadzanie kwitnących roślin nie wyjdzie z pewnością im na dobre, ale kto nie ryzykuje......
Było tak..............................................................................................a jest tak

Widok z uliczki. Trochę łysawo bez bzika.

Ewa777 18:32, 28 lip 2015

Ewciu, a jak wysokie rosną zawilce różowe? Wyglądają u Ciebie na wysokie. Miałam na nie chrapkę będąc w ogrodniczym, ale zastanawiam się na której rabatce posadzić
kosolka 19:25, 28 lip 2015

Piękne zawilce!!! Bzika rozumiem wywalić musiałaś? Bo chyba za duży żeby przesadzić? Szkoda mi go trochę.. Choć lepiej tam bez niego.
Nallar 21:52, 28 lip 2015

Ewa777 napisał(a)
Ewciu, a jak wysokie rosną zawilce różowe? Wyglądają u Ciebie na wysokie. Miałam na nie chrapkę będąc w ogrodniczym, ale zastanawiam się na której rabatce posadzić

Zawilce rosnące w słońcu są wysokie ok 160 (kwiaty) te rosnące w cieniu są ciut niższe ale i młodsze. Moje to zawilce japońskie, nadają się bardziej do nasadzeń naturalistycznych (strasznie się rozłażą)
Nallar 22:02, 28 lip 2015

kosolka napisał(a)
Piękne zawilce!!! Bzika rozumiem wywalić musiałaś? Bo chyba za duży żeby przesadzić? Szkoda mi go trochę.. Choć lepiej tam bez niego.

Właśnie zastanawiałam się nad tym czy go wywalić czy wsadzić gdzieś w tyle działki ale chyba się go pozbędę. Takiego koloru mam jeszcze trzy więc fioletu mi nie brakuje. Mnie też go trochę szkoda ale zajmował bardzo dużo miejsca na jedynej zacienionej rabacie. A najbardziej wnerwiały mnie te jego odrosty.
Zawilce szaleją to prawda ale są urocze więc pozwalam im na to szaleństwo.
malgorzata_s... 22:14, 28 lip 2015

Ewcia jakie zawilceeee U mnie ani śladu kwiatów.Ciekawe czy zakwitną Bez bzika lepiej Pozdrawiam.
Nallar 22:44, 28 lip 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ewcia jakie zawilceeee U mnie ani śladu kwiatów.Ciekawe czy zakwitną Bez bzika lepiej Pozdrawiam.

Jeszcze trochę i będę mogła otworzyć szkółkę, a w niej zawilec jako roślinka dnia.
Bez bzika trochę łysawo ale przyzwyczaję się. Bez niego lepiej? wierzę Ci na słowo
AgataBC 09:03, 29 lip 2015

Ja też się lilaków pozbyłam z oficjalnej części ogrodu-mam je z drugiej strony działki, żeby na bukiety dla zapachu było
Może na tę ścianę żeby nie była taka goła daj jakieś czepne pnącze, albo jakieś szczepione małe drzewko lub krzaczek Wzrok ze ściany skupi się na roślince
Nallar 11:18, 29 lip 2015

Agcia napisał(a)
Ja też się lilaków pozbyłam z oficjalnej części ogrodu-mam je z drugiej strony działki, żeby na bukiety dla zapachu było
Może na tę ścianę żeby nie była taka goła daj jakieś czepne pnącze, albo jakieś szczepione małe drzewko lub krzaczek Wzrok ze ściany skupi się na roślince

Też myślałam o czymś na ścianę, ale pnącze odpada. Domek gospodarczy jest drewniany i trzeba go częściej niż betonowe malować może faktycznie jakieś szczepione.....pomyślę. Dzięki.