Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Biały domek pod lasem 15:12, 14 cze 2015

Do góry
Jurajski Ogród 15:11, 14 cze 2015

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

Agnieszko stworzyłaś cudowny i zachwycający zakątek, usiądź i korzystaj
z tych widoków,kolorów, zamknij oczy i wsłuchaj się w otaczający świat, poczujesz jak powracają ci siły i pozytywne myśli uwierz mi to działa
ściskam serdecznie
Biały domek pod lasem 15:11, 14 cze 2015

Do góry
Biały domek pod lasem 15:10, 14 cze 2015

Do góry
Dwa ogrody 15:09, 14 cze 2015

Do góry
Masz juz ten paseczek?Piekna jest, chetnie dowiem sie o niej wiecej...

p. podobaja mi sie Twoje fotki

Karolina, to prezent od Ciebie, muszę poszukać paseczka z nazwą

Dwa ogrody 15:09, 14 cze 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Leoś w towarzystwie

Mrs John Laing przytulony do pysznogłówki, jeszcze chwila i zakwitnie i muszę szybko z nią uciekać, bo chce mi różę zarosnąć, powinien w tym roku już wspiąć sie po podporze,

tu prawdopodobnie Chandos Beauty, piszę prawdopodobnie, bo niechcący zamieniłam je sadząc jesienią w planowanych miejscach z Aus Mary, w tle penstemon o ciemnych łodygach, miał kwitnąć na czerwono, jest biały i bardzo dobrze w sumie, dalia o ciemnych liściach, a ciekawe na jaki kolor zakwitną penstemony, które miały być różowe

New Dawn zaczęła na dobre

Mariolu, jak patrzę na te fotki to czuję się jak w raju. Masz tak pięknie skomponowane rabaty!
Mój Leoś jeszcze w pąkach ale myslę że za 2 dni też będę mogła sie nim pochwalić.
Czy ta szałwia na 3 zdjęciu to 'Caradonna'?
pozdrawiam
Biały domek pod lasem 15:06, 14 cze 2015

Do góry
Pisać regularnie nie mam czasu, raczej po inspiracje tu i ówdzie zaglądam, ale może warto dać znać, że mój ogród też żyje
Dwa ogrody 15:00, 14 cze 2015

Do góry
Bogdziu, napisałam u Ciebie
ewsyg - mój błąd, że nie podpisałam tamtych róż, ten w pąku ciemny to Falstaff, a ta, którą zacytowałaś to Pirouette pnąca, w zbliżeniu, kwiat niewielkijeszcze u mnie, kupowałam w ub. roku w rozarium, podobnie jak Jasminę, Lagunę, Mrs J. Lainga i kilkanaście innych

Red Leonardo, słabo się zbierają, piszę w liczbie mnogiej, bo niskie róże kupowałam minimum po trzy

Ascot

Karolina, to prezent od Ciebie, muszę poszukać paseczka z nazwą

i White Cover, gdybym ich nie przycięła wiosną, to byłyby wyższe, a tak byliny je troszkę zasłaniają

Działka prawie w Borach Tucholskich 14:55, 14 cze 2015

Do góry
Kasia marzenia się spełniają (czasami), 2 lata temu zawadziłem o Częstochowę i wydarłem go jednemu gościowi -nie miał wyjścia zwłaszcza że potrzebował miejsca na nowsze zamówione w Czechach

też sympatyczna

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 14:53, 14 cze 2015

Do góry
Mam straszne tyły i musicie mi wybaczyć... Trochę wziełam się za własne zdrowie i wydeptuje ściezki po szpitalach i poradniach. Właściwie wszyscy lekarze mi się dziwią że ja chodze i normalnie funkcjonuje... żeby mnie widzieli jak kopałam oczko
Ale wygląda na to że to był mój ostatni taki wybryk bo pesel mi poleciał i już naprawiam się coraz wolniej...
Dobrze że odremontowałam chałupę, zrobiłam ogród i urodziłam dzieci bo w zasadzie już niczego takiego nie moge juz robic.
Nie mogę, hmm....
To ro dłubie ostroznie zmieniając nieco rabatę przy altanie Tak by utrzymać dobra kondycję oczywiście, ale bez przesady, z głupoty wyrosłam (chyba).

Te nowe trawki uwielbiam
Paprocie ogrodowe 14:50, 14 cze 2015

Do góry
Kasia to na pewno Dryopteris erythrosora a reszta czyli 'Brilliance' to pikuś

część języczników na nowym miejscu

Ogródek Niny 14:45, 14 cze 2015

Do góry

inspiracje pomarzańczowe do drzwi
Dwa ogrody 14:37, 14 cze 2015

Do góry
Rench, rzeczywiście piwonie dobrze kupować kwitnące, bo widzisz, co bierzesz.
A żółty kolor też mam, irysy, liliowce, jedna różyczka, trytomy ale jeszcze nie czas na nie
Reniu - rozark, fajnie, że fotka się podobała, ale to zasługa urody kwiatu, nie fotografa
Margarete dla Ciebie wszystko Siewki ostróżek rosną, specjalnie zostawione, na jesień będą w sam raz, naparstnice posiałam z ofiarowanych nasion, dzięki Justynko już wschodzą, będą może jeszcze dzwonki, jarzmianki dodałabyś?
laurowiśnio, tak po prawdzie to ciachnęłam jeden najwyższy pęd, bo mi nie pasował wiosną wycięłam tylko suche, ale Edenka na razie rośnie bardziej wszerz, niż na wysokość. I miała rację Gabriela, jak pisała jesienią, by Chippendale nie zostawiac pod jedną bramką. Rozpychają się teraz obie niesamowicie, i zastanawiam się na poważnie, czy nie eksmitować chipka pomimo niewłaściwej pory.

Leoś w towarzystwie

Mrs John Laing przytulony do pysznogłówki, jeszcze chwila i zakwitnie i muszę szybko z nią uciekać, bo chce mi różę zarosnąć, powinien w tym roku już wspiąć sie po podporze,

tu prawdopodobnie Chandos Beauty, piszę prawdopodobnie, bo niechcący zamieniłam je sadząc jesienią w planowanych miejscach z Aus Mary, w tle penstemon o ciemnych łodygach, miał kwitnąć na czerwono, jest biały i bardzo dobrze w sumie, dalia o ciemnych liściach, a ciekawe na jaki kolor zakwitną penstemony, które miały być różowe

New Dawn zaczęła na dobre

Typografia ogrodu 14:29, 14 cze 2015

Do góry
Domek ogrodnika jeszcze mało pokazowy z zewnątrz ale w środku znalazło sie należne miejsce na narzędzia ogrodnicze. Tak lubie

Rododendronowy ogród II. 14:28, 14 cze 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
A tu nastepna pięknosc. Też kilka lat nie kwitła , ten rok jest pierwszy i od razu kilka kwiatów. Podobała mi sie zawsze u Irenki , w końcu mam swoją.Krinkled White.

a moja nie zakwitła, muszę z nia poważnie porozmawiać
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:24, 14 cze 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

Aneto a ta limonkowe trawa w przedogtodek to elata? Maja tam duzo słońca i wody?
Kosaćce, irysy (Iris) 14:23, 14 cze 2015

Do góry

Pomóżcie wyczarować mi ogród 14:15, 14 cze 2015

Do góry
I jeszcze raz relacja na żywo: jak brzydkie kaczątko przemieniło się w pięknego łabędzia (żeby nie powiedzieć Leonarda) Na zdjęciach widać - brzydkie, czarne jakby spalone pączki, później zaczynają rozkwitać, najpierw są bliskie czerwonemu, dopiero jak kwiat rozkwitnie - kolor zmienia się w jasną malinę - cud. Wybaczam pączkom - niech im będzie.

Kosaćce, irysy (Iris) 14:15, 14 cze 2015

Do góry
ja też lubię ich kwiaty

O....! 14:14, 14 cze 2015

Do góry
Ania, pozdrawiam i wzajemnie

Ola, ta roślina to firletka kwiecista, jak już raz się ją ma w ogrodzie, to non stop się rozsiewa...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies