Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

07_Rene 14:09, 24 lip 2015

margaretka3 napisał(a)

Przyjęły
Dostaniesz, co zechcesz

Reniu, róża mi zakwitła, którą wspólnie kupowałyśmy! Piękna. Zaraz wrzucę u siebie. A ta Twoja róża zakwitła?

Widziałam, piękna. Żałuję, że kupiłam inną niż Ty Moja jeszcze nie kwitnie. Ma jeden pączek i coś zaczęła chorować.

07_Rene 14:14, 24 lip 2015

rozark napisał(a)
Reniu trochę ci namieszam

czytają twój opis naszła mnie myśl żeby ta rabatę zrobić tak aby stale coś kwitło i tak masz, ale ja sugeruję przemyśleć coś takiego:

- w każdej kwaterze róże i piwonie, czyli kwatera różowa to Mariatheresa szt 3 i piwonie różowe do tego ostróżki różowe

- kwatera biało żółta czyli Miss Fine 3 szt, piwonia biało kremowa (coś takiego http://www.ogrodnik.sklep.pl/pl/oferta/krzewy-owocowe-niskie/inne-1/piwonia-bia%C5%82o-%C5%BC%C3%B3%C5%82ta-detail ) i do tego niebieska ostóżka

- kwatera biało różowa, Chandos 3 szt, piwonia różowa i jasnoniebieskia ostróżka

- i kwatera czerwono - biało czyli różą Double Delight 3 szt. biało czerwoną piwonią i ostróżkami białymi

i to wszystko w obwódce z szałwii, szałwię dała bym deep blue jest bardziej zwarta, niższa i ma kolor bardziej fioletowy

gdybyś chciała wprowadzić dodatkowe piętro to wtedy można posadzić blisko drzewa Lichtkönigin Lucia, Rosarium Uthersten, Roter Korsar, Schneewittchen

a po drzewie można by puścić powojnik np. Montana lub różę Lykkefund ( jest całkowicie bezobsługowa)

takie rozwiązanie da efekt plamy koloru

buziam

Reniu, dziekuję, że Ci się chciało głowić Doceniam poświęcony czas. Przemyślę sobie to wszystko na spokojnie. Zdecydowanie brakuje mi wyciucia w łączeniu róż pod względem koloru.

Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie Lichtkönigin Lucia ma bardzo nietrwały kwiat, tak jak pisała Pszczółka. Całe 2 dni! Dzisiaj osypują się już płatki. Nie wiem, czy chce taką róże...

07_Rene 14:18, 24 lip 2015

Gardener27 napisał(a)
Witam

Dotarłem wreszcie do Ciebie i co ja tu widzę Moje sielskie klimaty Te rabaty bylinowo różankowe bardzo do mnie przemawiają Gdyby mój ogród nie był już taki dojrzały pewnie bym wszystko pozmieniał na tylko taki styl ale trzeba kochać to co się ma Widzę że niczym nie jestes odgrodzona od pól Zwierzaki niszczą Ci ogród ?

Witaj, Podgladam Cię czasem Bardzo mi sie u Ciebie podoba. Przyznaje, że inspiruje się różnymi wątkami, zdjęciami, ale też szukam swoich zestawień

Zamiast ogrodzenia będzie żywopłot grabowy, cześciowo już jest. Zwierzyna... hmmm są dziki (na szczęście w tym roku jeszcze nie było) i sarny szczególnie zimą.

Bogdzia 17:38, 24 lip 2015

07_Rene napisał(a)

Zdjęcia trochę przekłamują

Cieszę się, że się podoba. Planuje przełamać kolor werbeny i jeżówek bielą. Tam są też trawy, ale niestety werbena je przerosła, bo to ich pierwszy sezon w tym miejscu.

Śliczny widoczek.
babka 00:22, 25 lip 2015

Bajka, mieszkasz w niebie

07_Rene napisał(a)

Sebek 16:03, 25 lip 2015

Cudnie Reniu

Jutro sie widzimy i u mnie? Do zobaczenia
babka 20:52, 25 lip 2015

Sebek napisał(a)
Cudnie Reniu

Ojojoj znów spotkanie ? Ale Wam fajnie
07_Rene 22:47, 25 lip 2015

Sebek napisał(a)
Cudnie Reniu

Zobaczymy, czy wytrwam
07_Rene 22:48, 25 lip 2015

babka napisał(a)

Ojojoj znów spotkanie ? Ale Wam fajnie

Na razie nie zdradzam, żeby nie zapeszyć, ale będzie spotkanie objazdowe, że tak powiem Będą fotki
babka 22:52, 25 lip 2015

Czyli tournes w planie Ogrody na żywo to jednak zupełnie inna inszość niż na fotkach i rośliny namacalne i zapachy Fajnie