Należy się skupić bo mam piękną stipę od Magdy i muszę ją zasadzić
Poniżej zdjęcie poglądowe.
Muszę wyciąć trochę trawnika na szerokość działki czyli 6 m x 2 m
Mam wątpliwość bo lubię płytki w trawniku a wówczas będzie kamień bądź kora.
Zastanawiam się czy nie za bardzo będzie ten kamień przytłaczał,
Pytanie:
Zrywać trawnik?
W miejsce pęcherznicy cis cięty w ekran,
Przed rabata 2 m x 6 m z stipą, cisy kolumnowe oraz dywan z zawciąg szerokolistny ballerina red lub powojnik
Wiataj Aneczko jesteś kuzynką Gosi?? pamiętam Cię z jej wątku
Większość róż sobie radzi. Problem miałam tylko z aspirynkami i Mary rose, które zamówiłam w tym roku wysyłkowo. Przyszły słabe krzaczki, a teraz 2 z nich zupełnie zżółkły. To pewnie moja wina, ale nie wiem co mogłam zrobić nie tak. Zresztą nawet nie było mnie wtedy w domu, więc którz to wie co sie stało Coś nie mam do nich szczęścia...
A na kulki?? może thuja Danica?? przy tarasie posadziłam kilka sztuk. Są niewymagające i popularne w szkółkach, więc jak się poszuka u producenta to można kupić niedrogo.
Nie mam dobrego zdjęcia, ale tu trochę widać- po cięciu lekko zbrązowiała, ale szybko się zabuduje...
Dzień Dobry,
proszę o poradę co zaatakowaało mojego klona i jak zwalczyć szkodnika? Oprócz gąbczastego nalotu, na klonie zauważyłam także brunatne kropki.
Dziękuję i liczę na pomoc.
Ponieważ krzyczą, to do kawy, uwaga, cykane bez okularów. Ot, ogród z rana, który generuje mi budyń w mózgu i zadowolenie.
Nadaje z rana pogodna Estakadka
Mietóweczko... zajrzałam z ciekawości i zostałam.. piękne fotki, ciekawe ujęcia, coś nowego a zarazem tak swojsko. Kwiaty które też mam u siebie w ogrodzie... bo je lubię. Nie dość że asortyment podobny to i zamiłowanie do różnorodności.
Astry, robinie, cyprysy lawsona, jodły kalifornijskie, rudbekie, cynie, słoneczniki i wiele innych nie wspomnę o pomidorach, ogórkach czy kukurydzy.
Myślę, że więcej mamy amerykańskich kwiatów niż polskich
Ale faktem jest, że gdyby nie zwierzątka można by pomyśleć że ogród jest w Polsce
Masz piękne pismo obrazkowe.. zajrzałam z ciekawości i ugrzęzłam na porannej kawie i śniadaniu..... na razie doszłam tutaj... ale wrócę.
Jest cudna.... dobrze, że ją przeniosłaś do siebie.. serce moje skradła...i ja takiej już raczej nie dożyję by mieć .. 30 lat.
Piękne foto i przepiękny motyl. Brat mi kiedyś przysłał fotę takiego motyla i... koliberki też
Motylki na płocie też superaśne i bardzo mi się spodobały.
Ani wiewióra ani kot nie są sobą zainteresowani... ale focia razem szarych futrzaków wyszła ci świetnie..
Na dziś tyle lektury.. trzeba do pracy uciekać i to w tempie ekspres.. zasiedziałam się..