Moniko, chcesz kupować?
Ja chyba coś porobię sama
Kuszą mnie pierniczki Beatki, drewniane zabawki i gwiazdki szydełkowe. I gwiazdki z masy cukrowej
Super wyglądają szyszki na choince.
Ozdób mam trochę z innych lat. Różne kolory.
Tylko marzy mi się żywa choinka
Może w tym roku zdążę kupić
Byłam już na "rozpoznaniu" i rozmyślam właśnie nad roletami. 1 lutego mają mieć promocję bez vat i przy dwóch 4-metrowych oknach by się opłacało poczekać, ale nie wiem, czy zniosę!
No nieeeeee, co za sąsiad. By się chociaż nie przyznał.
Najszybciej i najtaniej rolety.
A jak wszystko ogarniesz - to już powoli zdecydujesz.
Rolety można na okno założyć na haczyki, co przy zestawie są. Bez uszkadzania ramy. Na takie małe przylepce.
Okna też mam brudne, ale nie dlatego myślę nad ich zasłanianiem.
Sytuacja jest ciężka! W niedzielę rano wycieli świerki, a wieczorem dostałam od sąsiada sms: Michał chodzi w majtkach, Przemek robi kolację, a Ty ścielisz Michałowi łóżko. Czuję się Teraz nieswojo w kuchni i salonie, bo mamy gołe okna i świerki nas już nie zasłaniają. Muszę coś z tym zrobić.
za zimna porcelanę biore się od dawna. nawet wczoraj o niej myślałąm... jedyne co wiem, ze nie jest taka latwa w wykonaniu a przepisów na nią masa. nie wiem też czy trwalsza jest. zasycha pewnie równie szybko. no i lukier można zjeść w razie czego. wikolu nie bardzo.
pamietam kiedy robiłam kiedyś na roczek córki podziękowanie dla gości w formie twarzy piratów bo przyjęcie była o tematyce marynistycznej (od napoi i menu po dekoracje) oj bardzo co młodzszym gościom one smakowały dobrze, że z klejem nie były
Asia, a jaki był przepis na tą masę? Przypomnisz?
Bo ja zastanawiałam się, czy nie zrobić z zimnej porcelany - taki przepis w necie znalazłam. Rok temu nie miałam czasu, a teraz kupiłam w końcu foremki gwiazdki różnej wielkości...
haha jak to miło hdy ktoś pamięta moje dekoracje. w tym roku coś z masy robiłam ale nic specjalnego. gwizadki zeszłoroczne spakowane starannie przezyły bez uszczerbku. może je uzyje i tym razem. nie robiłam nowych. czas jaknajbardziej bo one muszą dobrze wyschnąć a na to potrzeba im kilku dni
oczywiście warto rozmawiać, ale wiem ze czasem to nie miejsce choc i ja lubię dyskusje płowo pisane nie zawsze dobrze oddaje intencje zwłaszcza miłośnikom ironi a to może być niebezpieczne