Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogródek Iwony II 16:49, 25 lis 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Karolina z Pana Maluśkiewicza też podała fajny przepis na pierniczki na swoim wątku i na tematycznym. Przepis prosty akurat dla mnie, pierwszy raz w życiu piekłam pierniczki, wszystko to ze względu na Kubusia - ale miał radochę z pieczenia. Pierniczki dobre wyszły, a Kubie tak się pieczenie spodobało, że dzisiaj też chciał piec

Mirelko, rok temu tes z Pawełkiem piekliśmy
Frajda na całego. Tylko takich dekoracji to ja nie umiem
Jeszcze
Ogródek Iwony II 16:47, 25 lis 2016

Do góry
Takie serduszka można zrobić:
http://pin.it/CYvOJ6L

A Asia rok temu takie gwiazdki robiła:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5397-typografia-ogrodu?page=654

Kupiłam wiosną takie foremki

Ogródek Iwony II 16:30, 25 lis 2016

Do góry
Jeszcze wkleję link nawigatorki Asi do masy cukrowej - pora na zrobienie z niej gwiazdek. Muszą wyschnąć :

Nawigatorka napisał(a):
zawsze szukam tego przepisu na nowo ale na szczeście zawsze znajduje
ja robie wg tego
http://www.mojewypieki.com/post/masa-cukrowa-lukier-plastyczny-do-tortow

Ogródek Iwony II 16:24, 25 lis 2016

Do góry
Tu są Beatki cudne pierniczki:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/6716-newlife-w-ogrodzie?page=153

A tu Beatka podaje linki do przepisów:

LyraBea napisał(a)

Dziewczyny moje kochane już podaję, skąd czerpię przepis. Pierniczki robię dokładnie z TEGO przepisu, bo mi najbardziej podszedł. Pewnie znacie tego słodkiego bloga. Tam jest mnóstwo INNYCH przepisów i porad. Myślę, że większość się nada do takich wycinanych pierniczków.

Jeszcze lukier królewski potrzebny
Ogródek Iwony II 16:05, 25 lis 2016

Do góry
Byłam u lekarza. Grypa sobie poszła. A na bolącą nogę dostałam maść Nowy lekarz Miły.
Będzie dobrze

Ogródek Iwony II 16:03, 25 lis 2016

Do góry
Moniko, chcesz kupować?
Ja chyba coś porobię sama
Kuszą mnie pierniczki Beatki, drewniane zabawki i gwiazdki szydełkowe. I gwiazdki z masy cukrowej
Super wyglądają szyszki na choince.
Ozdób mam trochę z innych lat. Różne kolory.
Tylko marzy mi się żywa choinka
Może w tym roku zdążę kupić

Anna i Ogród 09:11, 25 lis 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ania, a może ze starego swetra wyciąć na wianek?
Ja ostatnio odłożyłam dwa sweterki w warkocze i jak znajdę chwilkę, potnę i uszyję poduszki. Bez roboty dziergania będzie
Tylko jeszcze mi kanapy brakuje w gościnnym pokoju do tych poduszek, hi, hi
Z wiankiem pomponowym się narobiłaś.

Iwonko pocięcie swetra na pewno byłoby szybszą metodą ale nie mam takiego na stanie.
Jakoś to wydziergam. Do świąt zdążę.
Mój ogród pod górkę... 07:22, 25 lis 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
No nieeeeee, co za sąsiad. By się chociaż nie przyznał.
Najszybciej i najtaniej rolety.
A jak wszystko ogarniesz - to już powoli zdecydujesz.
Rolety można na okno założyć na haczyki, co przy zestawie są. Bez uszkadzania ramy. Na takie małe przylepce.

Byłam już na "rozpoznaniu" i rozmyślam właśnie nad roletami. 1 lutego mają mieć promocję bez vat i przy dwóch 4-metrowych oknach by się opłacało poczekać, ale nie wiem, czy zniosę!
Mój ogród pod górkę... 07:16, 25 lis 2016

Do góry
No nieeeeee, co za sąsiad. By się chociaż nie przyznał.
Najszybciej i najtaniej rolety.
A jak wszystko ogarniesz - to już powoli zdecydujesz.
Rolety można na okno założyć na haczyki, co przy zestawie są. Bez uszkadzania ramy. Na takie małe przylepce.
Mój ogród pod górkę... 07:02, 25 lis 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Oplułam ekran. Idę spać, bo nie dość, ze okna nie umyte, to jeszcze monitor opluty

Okna też mam brudne, ale nie dlatego myślę nad ich zasłanianiem.
Sytuacja jest ciężka! W niedzielę rano wycieli świerki, a wieczorem dostałam od sąsiada sms: Michał chodzi w majtkach, Przemek robi kolację, a Ty ścielisz Michałowi łóżko. Czuję się Teraz nieswojo w kuchni i salonie, bo mamy gołe okna i świerki nas już nie zasłaniają. Muszę coś z tym zrobić.
Mój ogród pod górkę... 00:10, 25 lis 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Muszę zainwestować w coś zasłaniającego do okien, ale wizji jeszcze nie mam. Zawsze mogę gazetami zakleić

Oplułam ekran. Idę spać, bo nie dość, ze okna nie umyte, to jeszcze monitor opluty
Typografia ogrodu 23:48, 24 lis 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Asia, a jaki był przepis na tą masę? Przypomnisz?
Bo ja zastanawiałam się, czy nie zrobić z zimnej porcelany - taki przepis w necie znalazłam. Rok temu nie miałam czasu, a teraz kupiłam w końcu foremki gwiazdki różnej wielkości...
zawsze szukam tego przepisu na nowo ale na szczeście zawsze znajduje
ja robie wg tego
http://www.mojewypieki.com/post/masa-cukrowa-lukier-plastyczny-do-tortow

za zimna porcelanę biore się od dawna. nawet wczoraj o niej myślałąm... jedyne co wiem, ze nie jest taka latwa w wykonaniu a przepisów na nią masa. nie wiem też czy trwalsza jest. zasycha pewnie równie szybko. no i lukier można zjeść w razie czego. wikolu nie bardzo.
pamietam kiedy robiłam kiedyś na roczek córki podziękowanie dla gości w formie twarzy piratów bo przyjęcie była o tematyce marynistycznej (od napoi i menu po dekoracje) oj bardzo co młodzszym gościom one smakowały dobrze, że z klejem nie były
Typografia ogrodu 23:43, 24 lis 2016

Do góry
Asia, a jaki był przepis na tą masę? Przypomnisz?
Bo ja zastanawiałam się, czy nie zrobić z zimnej porcelany - taki przepis w necie znalazłam. Rok temu nie miałam czasu, a teraz kupiłam w końcu foremki gwiazdki różnej wielkości...
Typografia ogrodu 23:40, 24 lis 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Zanim wystukałam na telefonie - temat rzeka się zamknął

Zatem o inny się zapytam.
Asia, robiłaś gwiazdki już z masy? Czy co innego w tym roku będzie?
Wiesz, takie co rok temu używałaś do dekoracji ...
To już pora?

haha jak to miło hdy ktoś pamięta moje dekoracje. w tym roku coś z masy robiłam ale nic specjalnego. gwizadki zeszłoroczne spakowane starannie przezyły bez uszczerbku. może je uzyje i tym razem. nie robiłam nowych. czas jaknajbardziej bo one muszą dobrze wyschnąć a na to potrzeba im kilku dni
Typografia ogrodu 23:37, 24 lis 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
edit: Napisałam, ale temat się zamknął, więc kasuję

oczywiście warto rozmawiać, ale wiem ze czasem to nie miejsce choc i ja lubię dyskusje płowo pisane nie zawsze dobrze oddaje intencje zwłaszcza miłośnikom ironi a to może być niebezpieczne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies