Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » NewLife w ogrodzie

NewLife w ogrodzie

kasja83 07:28, 21 lis 2016

I mówisz, że to znana firma wysyłkowa????Bardzo piękną reklamę sobie robią!
Iwk4 07:44, 21 lis 2016

Cześć Beatko. Uporałaś się z długą listą prac. Szok normalnie, jak szybko dałaś radę.
Koniecznie Beatko pokaż twoje szydełkowe gwiazdki. Muszę sobie zrobić serię.
Beatko, a robisz gwiazdki z masy lukrowej?
AniMa 08:50, 21 lis 2016

Przykre jest to, że coraz częściej zdarza się, że im bardziej znana firma tym mniej zależy na jakości...
LyraBea 10:04, 21 lis 2016

zoja napisał(a)
aż oczy przetarłam czy dobrze widzę!
szok!
Nawet gdyby się miało potężną wadę wzroku, takiej zgnilizny nie da się nie zauważyć, dlatego nie ma mowy o niedopatrzeniu pracownika.
Rumianka napisał(a)
Beatko, przez takie właśnie niespodzianki wysyłkowe, ja wcale nie kupuję przez internet...wolę przed zakupem zobaczyć, dotknąć i wiem co mam...
Ja wiem Eliska, że tak najlepiej, ale nie zawsze jest możliwość zakupu takich cebul w stacjonarnych, ale człowiek skusi się promocyjną ceną i tak wychodzi potem. Muszę przyznać, że pierwszy raz na tyle zakupów, co robię w necie (poza trawami, które mi wymienili), przytrafiło mi się coś takiego, więc jeszcze się do tego typu zakupów nie zniechęciłam.
mirkaka napisał(a)
Ja cebule zawsze kupuję bezpośrednio w sklepie i zawsze wybieram zdrowe, bo nadpleśniałe mogą się przytrafić.
Miczeczko, ja tak nie lubię z domu wychodzić, że najchętniej bym wszystko przez net kupowała. Przez moje lenistwo czasem zbieram takie "owoce".
Anusia napisał(a)
No właśnie, dlatego boję się robić zakupy przez internet. W biedrze też trzeba dobrze obejrzeć cebule, gdyż zdarzyło mi się kupić takie. Udało mi się wymienić. Macham
O tak. W biedrze też mona było trafić na niezłe okazy.
kasja83 napisał(a)
I mówisz, że to znana firma wysyłkowa????Bardzo piękną reklamę sobie robią!
No ja im robię, choć nie otwartą. W końcu to przecież gratis miał być Taki extra upominek mi podesłali. Przysłali, a mogli nie przysłać hahahahaha
AniMa napisał(a)
Przykre jest to, że coraz częściej zdarza się, że im bardziej znana firma tym mniej zależy na jakości...
Coś w tym jest...
No ale dobra, cebule posadzone, obfocone, gdzie co w ziemi. Teraz pozostanie mi czekać do wiosny i okaże się, co się z tego z ziemi urodzi. Nie mogę się doczekać....
Przy okazji przeglądania zdjęć znalazłam takie mojego terenu (bo jeszcze nie ogrodu) ze stycznia 2015 roku...Aż poleciałam do okna żeby sprawdzić czy aby wszystko na miejscu i całe lato mi się nie śniło
LyraBea 10:08, 21 lis 2016

Iwk4 napisał(a)
Cześć Beatko. Uporałaś się z długą listą prac. Szok normalnie, jak szybko dałaś radę.
Koniecznie Beatko pokaż twoje szydełkowe gwiazdki. Muszę sobie zrobić serię.
Beatko, a robisz gwiazdki z masy lukrowej?
Iwonko, z masy cukrowej nie robię, bo mam dosyć pracy z nią przy okazji przygotowywania tortów. Za to jak wspomniałam, wypiekam setki pierniczków. Część zostawiam takie saute, część lukruję. O takich:

Co roku obdarowuję cała rodzinkę, bo jak kilka lat temu zrobiłam pierwszą partię, to potem przez cały rok nikt tego nie ruszył, bo niby szkoda (chyba nie smakowało )
LyraBea 10:13, 21 lis 2016

Nie mam wyraźnych zdjęć moich szydełkowych śnieżynek, ale coś da się zobaczyć:

I tym sposobem doszlam do wspomnień świąt BN. Moja choinka sprzed dwóch lat i sprzed roku. Cieszę się już na kolejne..

AniMa 10:38, 21 lis 2016

Pierniczki super..sama wycinasz czy masz foremki??? U mnie choinka też głównie w bieli....
wiklasia 10:50, 21 lis 2016

ja piernczę! cuda wychodzą spod Twoich rączek; też by mi było żal schrupać
LyraBea 13:30, 21 lis 2016

AniMa napisał(a)
Pierniczki super..sama wycinasz czy masz foremki??? U mnie choinka też głównie w bieli....
Przez lata nazbierało się foremek. Mam w czym wybierać. Ewentualnie wzorki ręcznie wycinam czym się da.

wiklasia napisał(a)
ja piernczę! cuda wychodzą spod Twoich rączek; też by mi było żal schrupać
Ja też pierniczę! A ciasto na pierniczki to już powinnam zdobić. Najlepsze jest takie dojrzewające
Margerytka40 13:33, 21 lis 2016

Ja poproszę przepis na te pierniczki bo jak na nie patrzę to od razu mi się chce takiego