Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

bacowa 16:10, 25 lis 2016

Iwona gdzieś jest ten przepis na pierniki Beaty ?Chyba wnuki zaproszę na wspólne pieczenie , tylko przepisu nie mam .
Iwk4 16:24, 25 lis 2016

Tu są Beatki cudne pierniczki:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/6716-newlife-w-ogrodzie?page=153

A tu Beatka podaje linki do przepisów:

LyraBea napisał(a)

Dziewczyny moje kochane już podaję, skąd czerpię przepis. Pierniczki robię dokładnie z TEGO przepisu, bo mi najbardziej podszedł. Pewnie znacie tego słodkiego bloga. Tam jest mnóstwo INNYCH przepisów i porad. Myślę, że większość się nada do takich wycinanych pierniczków.

Jeszcze lukier królewski potrzebny
MirellaB 16:28, 25 lis 2016

Iwonka zapoznałem się z Twoją werbenową instrukcją. Ty masz wszystko tak fajnie udokumentowane

Iwk4 16:30, 25 lis 2016

Jeszcze wkleję link nawigatorki Asi do masy cukrowej - pora na zrobienie z niej gwiazdek. Muszą wyschnąć :

Nawigatorka napisał(a):
zawsze szukam tego przepisu na nowo ale na szczeście zawsze znajduje
ja robie wg tego
http://www.mojewypieki.com/post/masa-cukrowa-lukier-plastyczny-do-tortow

MirellaB 16:31, 25 lis 2016

Karolina z Pana Maluśkiewicza też podała fajny przepis na pierniczki na swoim wątku i na tematycznym. Przepis prosty akurat dla mnie, pierwszy raz w życiu piekłam pierniczki, wszystko to ze względu na Kubusia - ale miał radochę z pieczenia. Pierniczki dobre wyszły, a Kubie tak się pieczenie spodobało, że dzisiaj też chciał piec
Iwk4 16:47, 25 lis 2016

Takie serduszka można zrobić:
http://pin.it/CYvOJ6L

A Asia rok temu takie gwiazdki robiła:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5397-typografia-ogrodu?page=654

Kupiłam wiosną takie foremki

Iwk4 16:49, 25 lis 2016

MirellaB napisał(a)
Karolina z Pana Maluśkiewicza też podała fajny przepis na pierniczki na swoim wątku i na tematycznym. Przepis prosty akurat dla mnie, pierwszy raz w życiu piekłam pierniczki, wszystko to ze względu na Kubusia - ale miał radochę z pieczenia. Pierniczki dobre wyszły, a Kubie tak się pieczenie spodobało, że dzisiaj też chciał piec

Mirelko, rok temu tes z Pawełkiem piekliśmy
Frajda na całego. Tylko takich dekoracji to ja nie umiem
Jeszcze
17:10, 25 lis 2016
Iwk4 napisał(a)
Moniko, chcesz kupować?
Ja chyba coś porobię sama
Kuszą mnie pierniczki Beatki, drewniane zabawki i gwiazdki szydełkowe. I gwiazdki z masy cukrowej
Super wyglądają szyszki na choince.
Ozdób mam trochę z innych lat. Różne kolory.
Tylko marzy mi się żywa choinka
Może w tym roku zdążę kupić

Szukam na razie białych bombek a resztę ozdób zobaczę raczej na razie nie mam warunków do robienia czegoś przy tak malutkich dzieciach.
17:15, 25 lis 2016
Doczytuję o planach choinkowych.Pokaż co tam szykujesz Te zabawki drewniane mnie zainteresowały Ozdobami szydełkowymi też przystrajam choinki.W tym roku dojdą sople szydełkowe.
Pierniki u nas to już tradycja na 6 grudnia,co rok pieczone.Do Świąt zdążą zmięknąć.
Iwk4 17:33, 25 lis 2016

Aniu, malowanie się wlecze. Muszę najpierw ogarnąć.
Jeszcze jest czas - mam nadzieję