Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 23:38, 24 lis 2016

amelia_b napisał(a)
Joli az słów zabrakło
aż niemoliwe co
nawigatorka 23:40, 24 lis 2016

Iwk4 napisał(a)
Zanim wystukałam na telefonie - temat rzeka się zamknął

Zatem o inny się zapytam.
Asia, robiłaś gwiazdki już z masy? Czy co innego w tym roku będzie?
Wiesz, takie co rok temu używałaś do dekoracji ...
To już pora?

haha jak to miło hdy ktoś pamięta moje dekoracje. w tym roku coś z masy robiłam ale nic specjalnego. gwizadki zeszłoroczne spakowane starannie przezyły bez uszczerbku. może je uzyje i tym razem. nie robiłam nowych. czas jaknajbardziej bo one muszą dobrze wyschnąć a na to potrzeba im kilku dni
nawigatorka 23:42, 24 lis 2016

Makao_J napisał(a)

Zadania ogólnie są ok. Nie narzekam. Co do nauki treści historii czy przyrody to już gorzej. Liczę że się wyrobi. Mój młodszy sam odrabia lekcje a ja sprawdzam, chyba że czegoś nie rozumie to pomagam. Starszego rozpieściłam ale tak to już bywa że przy pierwszym dziecku popełniamy najwięcej błędów.

edit:Nie zauważyłam że był ciach temat. Sorki.
sama zapytała oj przygoda mnie czeka
Iwk4 23:43, 24 lis 2016

Asia, a jaki był przepis na tą masę? Przypomnisz?
Bo ja zastanawiałam się, czy nie zrobić z zimnej porcelany - taki przepis w necie znalazłam. Rok temu nie miałam czasu, a teraz kupiłam w końcu foremki gwiazdki różnej wielkości...
nawigatorka 23:43, 24 lis 2016

lindsay80 napisał(a)
Okien nie myłam, czy umyje nie wiem, jak będzie jeszcze ładnie to może się zbiorę, jak nie to nie

W temacie szkolnym - u nas prac domowych nie zadają, fajnie jest

Z kruszonki jagodowej z eMem się właśnie w głos śmiejemy
no to masz fajną szkołę moze to powinno być naszym nowym kryterium wyboru szkoły
a kruszonka jest hitem. Kasia ostatno same boskie teksty puszcza
nawigatorka 23:48, 24 lis 2016

Iwk4 napisał(a)
Asia, a jaki był przepis na tą masę? Przypomnisz?
Bo ja zastanawiałam się, czy nie zrobić z zimnej porcelany - taki przepis w necie znalazłam. Rok temu nie miałam czasu, a teraz kupiłam w końcu foremki gwiazdki różnej wielkości...
zawsze szukam tego przepisu na nowo ale na szczeście zawsze znajduje
ja robie wg tego
http://www.mojewypieki.com/post/masa-cukrowa-lukier-plastyczny-do-tortow

za zimna porcelanę biore się od dawna. nawet wczoraj o niej myślałąm... jedyne co wiem, ze nie jest taka latwa w wykonaniu a przepisów na nią masa. nie wiem też czy trwalsza jest. zasycha pewnie równie szybko. no i lukier można zjeść w razie czego. wikolu nie bardzo.
pamietam kiedy robiłam kiedyś na roczek córki podziękowanie dla gości w formie twarzy piratów bo przyjęcie była o tematyce marynistycznej (od napoi i menu po dekoracje) oj bardzo co młodzszym gościom one smakowały dobrze, że z klejem nie były
Kacha123 07:10, 25 lis 2016

nawigatorka napisał(a)
no wiesz ale to jest genialne! i jak dobrze oTwoich zdolnościach cukierniczys świadczyy
oj rozmarzyłam sie o tych jagodach....

mój brat kiedys w trakcie takich wymian prezentami dośtał świnkę morską....w ciązy

A to też uznasz za geniusz? Michał mając nieco ponad rok wybił sobie jedynkę, przez co trochę seplenił i chodził w zerówce i pierwszej klasie na logopedię. W związku z tym miał w domu ćwiczyć wymowę i trzeba go było do tego "wołami ciągnąć" Pani logopedzianka pyta go, dlaczego nie ćwiczy w domu? Misiu odpowiada, że mamy i taty ciągle nie ma w domu. To pani pyta, z kim w tym czasie przebywa? A Misiu, że z babcią. To dlaczego nie ćwiczy z babcią? Bo babcia nie umie czytać!!!!!!!
Dodam, że moja mama ma jednak wykształcenie i czyta!
A co do logopedii, opisywany wcześniej Misiu, pewnego dnia wstał rano i zaczął sam z siebie mówić poprawnie, bo stwierdził, że już mu się nie chce na logopedię chodzić! Ogarniasz?
leon60 07:10, 25 lis 2016

czekam na premierę świecznika
AniMa 08:29, 25 lis 2016

Kruszonka jagodowa i miny rodziców, świnka morska w ciąży....i mina rodziców...zbieram się z podłogi (czemu ja mam taką bujną wyobraźnie????)
Makao_J 09:20, 25 lis 2016

Powiem Ci że ten pomysł syna na kruszonkę w prezencie jest bardzo oryginalny. Podoba mi się.