Karol.. ktoś może ci da kawałek.. ja mogę ci ukopać i wysłać.. ale dopiero jesienią i jak nie zapomnę.. Wszystkie liliowce niewyfikane rosną bez problemu nawet w najzimniejszych regionach.. Wiem bo u mojej mamy na północy to już zimy solidne.. I nie okrywa i rosną..
Te żółtki też bezproblemowe.. największe mam od mamy
Popadało wczoraj Kasiu
Ale mało tego deszczu, w centrum miasta mocno dolało. Do nas jakieś resztki tylko dotarły.
Nie rozpoznam miskantów w tej fazie. Może jesienią jak zakwitną cokolwiek pomogę.
Możesz też zamieścić fotki w wątku o trawach to może ktoś pomoże.
Anabelki zaczynają Kasiu Lubię ten okres w ogrodzie.
Kochana te ślicznoty ani sie nie rozsiewają, ani się nie dzielą.. w dodatku w naszej glinie potrafią zanikać po jakimś czasie.. tylko białe i różowe się mnożą.. Te trzeba kupować.. ale kupowanie potrafi też być przyjemne, szczególnie jak się trafi fajna nowa odmiana.
Kilka nowych odmian kupiłam.. nie wytrzymałam
Na nic nie mam zamiaru przymykać oczu bo jest śliczniekwitną Ci już "kacze dzioby" a moje jeszcze nawet nie próbują a żeleźniaka żółtego zazdroszczę, bo mnie nigdy nie zakwitł pozdrówka
Aganiu
Stipa rozsieje się po całym ogrodzie sama, u mnie rośnie już w każdym zakątku
Deszczowa chmurka dotarła wczoraj ale deszczu dużo za mało.
Zostawiam widoczek dla Ciebie i moje Anabelki.
buziaki
Oj dawno u Ciebie nie byłą, a tam tyle na pewno ciekawych kfiotków .. zakładkę zostawiam otwartą z Twoim wątkiem na czytanie do kawusi porannej..
I moje zwykłe zaczynają I motylki juz na nich są
Jakie drzewo posadzić wśród bukszpanów???
Kulki są beznadziejnie posadzone i nie mogą się pozbierać od czasu przesadzania . Powinnam je poprzesuwać ale boję się że tego nie wytrzymają. Świerk będzie cięty, pomiędzy nim a szmaragdami posadzone są dwie żółte tuje. Po lewej rośnie bordowy perukowiec i śliwowiśnia.
Hortensje jak na razie nie zamierzają kwitnąć - Ani na Vanille Fraise, ani na Silver Dollar nie ma paków - jedynie Limelight wyszła przed szereg
W międzyczasie dosadziłam kulasy w brzozach - oj, żeby juz się rozrosły wszerz i w gore
O ile zdjecie z boku (stalam w srodku rabaty) fajne, to z przodu czegos mi brakuje... dosadzic ?
Ja się dobrze kamufluję
Lawenda cięta Twoim sposobem.. patrz jaka fajna, nie pokłada się, stoi jak trzeba Całą odbiła ze zdrewniałego
Wyżej kiecka od Cibie ... kilogramów przybyło, ale się zmieściłam