Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 17:05, 21 lip 2015

No na wiosnę powinno się okazać czy dobór właściwy. Dużo błędów popełniliśmy przy zakładaniu tej większej części- przede wszystkim mieliśmy w głowie tylko baaaaardzo ogólny zarys całości, ale teraz widzę, że trzeba było w szczegółach sobie obmyślić, a nie jak będzie na to to się zrobi, a jak nie to nie. Bo teraz ciężko mi z tego co jest fajną całość sklecić. Część pomysłów urodziła się tak po drodze i doklejana była do tego co już się udało zdziałać, dobór materiałów też wymuszony przez pojawiające się okazje lub zaistniałe sytuacje i tak po trochu plan bez planu
A jak byśmy to najpierw wymyślili ze szczegółami to ogród miałby ręce i nogi, że tak to ujmę. Teraz trzeba by tylko pomalutku realizować, ale jak sobie przypomnę, że na decyzję co z działką i rozpoczęcie prac i sianie trawy mieliśmy tylko 2 tygodnie to ech - nie wiem czy dzisiaj bym się tak łatwo zdecydowała. Wszystko tak robione na wariata teraz się mści i trzeba będzie znowu część roślinek przesadzić. Do tego ciężko sobie tak wyobrazić całość jak to będzie jak drzewa urosną, bo teraz to się widzi działkę na przestrzał i wcale nie wiem czy te wszystkie przeróbki to wyjdą na korzyść całości czy nie.

Jakiegoś doła chyba złapałam, bo zaczęłam sobie na papier przenosić to co jest i mam problemy z proporcja i odległościami...... i nie podoba mi się to co widzę na kartce, choć w realu podoba mi się bardziej.
Chciałam sobie zrobić gdzieś w ogrodzie taką alejkę pod trejażem obsadzonym glicynią i innymi pnącymi i wychodzi mi, że nie ma gdzie tego wcisnąć, żeby do całości pasowało ( tylko sobie planuję na zaś i się wkurzam, że przy takiej powierzchni miejsca mi brak?)
iwonaal 19:00, 21 lip 2015

Zobacz na garden projektowanie
iwonaal 19:00, 21 lip 2015

Sory garden puzzle
rzulieta 19:09, 21 lip 2015

chyba każdy początkujący ogrodnik tak ma Ja już takiego doła zaliczyłam 3 tygodnie temu Teraz mam słabą moc twórczą a raczej niemoc Nie podoba mi się wiele rzeczy i nijak nie umiem połączyć przodu i tyłu ogródeczka mojego To co dopiero Ty z twoimi hektarami? I tak masz zapał i pomysłyBędzie lepiej zobaczysz. Przeczekaj burze
sylwia_slomc... 23:13, 21 lip 2015

Na gardenie już sobie robiłam na początku Iwonaaal, ale w międzyczasie te pomysły no i trochę się pozmieniało w koncepcji

Właśnie przeczekuję Ninka, ale to trudne, a w przyszłym tygodniu pewnie złapię jeszcze większego jak porównam jeden z najładniejszych z moim własnym.
Ale doczekać się już nie mogę
Marga 08:38, 22 lip 2015

Sylwia, nie wierzę. Ciebie niemoc dopadła? Jedną z najbardziej pracowitych mróweczek na ogrodowisku? Może zrób sobie przerwę od projektowania? Czasami sie samo rozjaśnia.
Jeżeli ja nie potrafię sobie z czymś poradzić to zostawiam taki kawałek na kilka dni do przemyślenia i lecę działać gdzie indziej.
A ogród masz piękny i wyjątkowy, i nie porównuj go z innymi, bo drugiego takiego nie ma i nie będzie
sylwia_slomc... 14:35, 22 lip 2015

Marga coś jest w tym co mówisz, a za komplementy bardzo dziękuję.
sylwia_slomc... 23:21, 22 lip 2015

Takie sobie kwiatowe i zapachowe wariacje na temat lata

sylwia_slomc... 23:23, 22 lip 2015

Takie sobie kwiatowe i zapachowe wariacje na temat lata

sylwia_slomc... 23:26, 22 lip 2015