Ja zaszalałam z pomidorami w tym roku, wysiałam ponad 40 odmian, ale cóż oznaczenia wiatr mi pourywał, a niektóre nazwy wyblakły od słońca Ale kilka metek się zachowało, więc dobre i to.
Będę pamiętać o nasionkach dla Ciebie.
Obiecane górki. Ten widok niestety zasłaniają mi domy, trzeba przejść kawałek, żeby go podziwiać.
Alinko, szczęściara ze mnie, że mam blisko takich wspaniałych ogrodników! Już na Ciebie czekam! Czuj się zaproszona, choć i wpraszać też się możesz, kiedy tylko zechcesz!
Mam do zagospodarowania duży teren nad którym ostatnio bardzo intensywnie myślę.ma tam powstać duża rabata, więc postanowiłam się przyłożyć, obiecałam sobie że bez konkretnego planu nie rozpoczynam żadnych prac, jak bywało wcześniej. Teren duży ale położony na szambie z drenażem, dlatego rośliny tez muszą spełniać konkretnie warunki. Korzenie nie mogą się zbyt rozrasta. Może ktoś ma jakieś sugestie, chętnie wysłucham.
Kochani , mam pytanko odnośnie lilii..
Zawsze kupowałam na wiosnę.Mam ochotę na kilka.Znalazłam juz je w sklep.cebulekwiatowe.pl/pol_m_SEZON-WIOS...ilia-Lilium-186.html.
W ubiegłym roku na wiosnę u nich zmawiałam .Wszystkie lilie były ładne, spore.W tym roku dużo od nich mi nawet dało przybyszowe małe.
Ale nigdy nie sadziłam na jesień. A właściwie.To jest pytanie.Kiedy najlepiej je sadzić ? W sierpniu, czy wrześniu można ??
Macie doświadczenie to mi podpowiedzcie, proszę
REDFLAVOUR
Na tej rabacie na wiosnę jest pełno tulipanów,.a teraz liliowców lilii i rożnych takich
No tak jakoś wyszło z tymi liliowcami
Mój M , mawia,że wszystko mam i jak coś kupuje nowego,to tylko słyszę ( ale i sama się po cichu zastanawiam ): gdzie ty to zmieścisz.a ja : jakoś gdzieś upchnę
ON - jak zwykle
Anitka to jest Twoja pd strona czy inna? bo tak sobie mysłe nad takim połączenim rdestu koło krwawnika jedno i drugie lubi dużo słońca ale krwawnik sucho a rdest wilgotno..i duzo słonka do ile?
Ciężko u mnie utrzymać kanciki więc sie nawet nie spinam i już jakoś przywykłam, że idealne bedą tylko przez pierwszych kilka dni. Ale w tym miejscu już mi strasznie trawa wrosła między rośliny i musiałam ja przyhamować, bo już cięzko plewić było.
Werbeny rzeczywiście u mnie łany, nie spodziewałam się, że tak się sadzonki rozrosną.
Wysiał mi się między jeżówki polny biały krwawnik Zostawiłam go, żeby trochę olory przełamać, bo pełno różu i fioletu...