Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:39, 09 cze 2015

Do góry
agatanowa napisał(a)

niezapominajki powysiewaly sie i w kolejnym sezonie znow bedzie busz
krzewuszki sie ładnie zageszcza i urosna - nie ma tego zlego
a kanciki faktycznie bomba!
dobrze, ze sama nie harujesz

Niestety nie mam kasy na tyle by mieć częściej taką pomoc... masaże pochłonęły nam sporo oszczedności, na służbę zdrowia nie mam... zdrowia i czasu...
Ale pomoc sie przydała Sąsiad od dawna się juz ze mnie śmieje ile ja przestawiam... (i czasem odpatruje ode mnie kompozycje )
Ogród Małej Mi - sezon 2015 18:38, 09 cze 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Lady sadziłam jesienią, jeszcze nie kwitnie u mnie. Ale ma być obficie, to czekam na trzeci jej sezon. Nie przepadam za pomarańczowym kolorem i dlatego jak u mnie coś takiego rośnie i na dodatek mi się podoba, to wtedy ma kolor łososiowy
Pastelli nie ruszaj, ona na tym samym miejscu jest różna. U mnie ciągle na tym samym rośnie i raz jest limonkowy kwiat, raz różowy, raz waniliowy...nie wiem zupełnie od czego to zależy. U mnie na południowej rabacie jest. Teraz zaczęła nie limonkowo, mam zdjęcia z niedzieli, po południu wkleję. Jak znajdziesz czas, to sobie zobacz. Ma waniliowe i blado różowe kwiaty.

No to czekamy... na kolory, obfitość i Twoje fotki..

I przez przypadek mam od 2012 roku połączenie bladawców z purpurą.. ale dopiero w tym sezonie na to zwróciłam uwagę.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 18:36, 09 cze 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

To od naszej Fineczki ze sklepu.. wspaniała kompaktowa szałwia Szałwia omszona Compacta Deep Blue. U sąsiadki posadziłyśmy przed lawendą.. na słoneczku, ależ jest piękna..
Moje bylinki niech się sprężają, bo tylko patrzę co wyciepać by posadzić tej szałwii więcej

Jest jeszcze różowa Bright Rose.. ale wolę niebieską

ładna ta rozowa, moją slimaki objadly i nie wiem czy zakwitnie
Ogród Małej Mi - sezon 2015 18:35, 09 cze 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)
róża Star P. nazywam ja "świeci w nocy" u mnie z nia wszystko w porzadku.
wstawiłam zdjecia u siebie.

To ja mam chorowity egzemplarz...
Muszę pogrzebać po innych forach, czy czarną plamistość daje się opanować.. oczywiście w sposób nie zajmujący połowy życia..

A to trzecia co lubi złapać plamki.. ale NN , kupiłam jako różę minaturkę... a rośnie wyższa ode mnie.

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:34, 09 cze 2015

Do góry
Ogród Małej Mi - sezon 2015 18:32, 09 cze 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Ciekawe te ostrogowce Czy one lubią półcień czy raczej miejsce słoneczne?

Wolą słoneczko, ale u mnie rosną i na słońcu i w prawie cieniu.
Długo kwitną i się sieją, ale siejasietylko na stanowisku suchym..u mnie na macie w kamieniach. Na rabacie się nie sieje.

Na cienistej dopiero zbiera sie do kwitnienia, a na słoneczku kwitnie już 2 tygodnie

Ogródek Niny 18:31, 09 cze 2015

Do góry
Część dalsza wiosennych nasadzeń. Azalia chanel, szałwia omszona, trawy (też dostałam) oraz dzikie bratki. Z tylu pęcherznica i zdaje się że słoneczniczek żółty (tez dostałam). Kępki zielone nie wiadomo czego to lobelia, wysiana i rozsadzona przeze mnie w lutym.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:31, 09 cze 2015

Do góry
agatanowa napisał(a)

super busz masz! bo taki pod kontrolą, bardzo to wszystko naturalnie wyglada

Dzięki Agatko, faktycznie duze już u mnie rośliny i z sekatorem na okrągło latam
Pilnuje też by się nie zagłuszały a to nie takie łatwe

Ogród Małej Mi - sezon 2015 18:30, 09 cze 2015

Do góry
chelll napisał(a)

Aniu, jak nazywa się ta kwitnąca na soczyście niebiesko roślina? Pięknie się komponuje z białymi różami Odpowiedz w wolnej chwili. Zajrzę przed północ ą, zaraz po pacierzu Bez tego bym nie zasnęła. Pozdrawiam!

To od naszej Fineczki ze sklepu.. wspaniała kompaktowa szałwia Szałwia omszona Compacta Deep Blue. U sąsiadki posadziłyśmy przed lawendą.. na słoneczku, ależ jest piękna..
Moje bylinki niech się sprężają, bo tylko patrzę co wyciepać by posadzić tej szałwii więcej

Jest jeszcze różowa Bright Rose.. ale wolę niebieską

Ogródek Niny 18:26, 09 cze 2015

Do góry

moja wiosenna rabata tj. posadziłam to wszystko na wiosnę. Wygląda szkaradnie na razie czekam aż wszystko co tam jest urośnie.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 18:26, 09 cze 2015

Do góry
LewOgrodowy napisał(a)
Justyna - sama się nasieje, nie wypielisz, bo poznasz, że to ona.

Ania, ile ja nowych bylin poznaję u Ciebie, kopalnia pięknych pomysłów.

Bo lubię byliny i nic na to nie poradzę .. wnerwiają ,ale je lubię

Dzwonki skupione.. też je lubię

Kupiłam dzwonki białe pełne.. nie mogę się doczekać aż zakwitną.. były niebieskie, ale już wyszły
Eksperymentarium 18:24, 09 cze 2015

Do góry
Sharifa Asma olbrzymie kwiaty
Ogród z łezką II 18:24, 09 cze 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ilse Krohn Superior

w koncu u kogos znalazlam moje urocze rozyczki
Ogród Małej Mi - sezon 2015 18:23, 09 cze 2015

Do góry
agatanowa napisał(a)

no, bardzo subtelne

Nie polecam ..kwitną krótko. O tej porze jest tyle innych kwitnących,że szkoda na nie czasu. Dla koneserów.

Lepsze np dzwonki Takon Blue.. są super. U mnie męczą się od północy, ale kwitną..
I leżąca Comte de..
Te białe to serduszki Aurora..

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:23, 09 cze 2015

Do góry
A później dla ochłody - nad rzekę Tu juz po naszej stronie

Eksperymentarium 18:23, 09 cze 2015

Do góry
Rapsody in Blue
Tu ma być ogród :) 18:22, 09 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Rabata przed wykuszem.
Zdecydowanie trzeba dodać kul bukszpanowych, a te które są wymagają strzyżenia.
Rabata jest zrobiona częściowo, dalej będę mogła obsadzać dopiero po zrobieniu pergoli.

Lubie to
Eksperymentarium 18:22, 09 cze 2015

Do góry
Ascot
Tu ma być ogród :) 18:21, 09 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Na brzozach plaga zielonych gąsienic - konkretnie zajęły się listkami - co to za osobniki i w jaki sposób się ich szybko pozbyć, ktoś podpowie?

A poza tym znalazłam kilka listków w połowie zbrązowiałych - to z kolei pewnie jakieś choróbsko.
Pomocy!

Te gąsienice są bardzo żarłoczne jeśli ich nie opryskane potrafią zjeść poł gałezi lisci .... Opryskaj najlepiej Cohinorem lub Mospilanem aby srodek pozostał w lisciach (systemicznie) i aby brzoza juz im nie smakowała.

U mnie to samo sie dzieje z liśćmi starszych brzóz? Od kilku lat pryskam przeciw chorobom grzybowym. W tym roku wiosna był miedzian (nieskutecznie) , potem Amistar i za chwile zastosuje Falcon.
Mozesz spróbować podlac Previcurem (drogi i malo wydajny) ale zdychający grab i różanecznik tym odratowałam. Teraz podelwałam chorujące ambrowce i opbserwuje co dalej. Jesli odżyją to będe go wychwalać pod niebiosa.
Ogródek Niny 18:21, 09 cze 2015

Do góry

to moja przedostatnia zmora czyli rabata pod scianą bluszczu. Posadziłam tam czyśćca zdaje się( od sąsiadki) i nic innego tam nie chce rosnąć. Próbowałam już wielu roślin. Żurawek już tam nie ma. Nie rosły. Z opowieści wiem że była tam wielka czereśnia. Nawet trawy tam nie bylo. Dopiero teraz jest trawa. W tamtym roku tam był tylko mech.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies