Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 10:44, 28 mar 2023

Do góry
My tu o krokusach i skalnicach a u mnie tak

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:28, 28 mar 2023

Do góry
Przez całą zimę chyba nie było u nas takiej śnieżycy jak teraz
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 10:27, 28 mar 2023

Do góry
Ochłodziło się, śnieg pada... I tak ma być 2 tygodnie? Buuuu

Wszystkiego po trochu 10:02, 28 mar 2023

Do góry
poradźcie mi, czy krzewy takie jak aronia, i porzeczki lepiej posadzić na rabacie pod domem a warzywa pod płotem czy lepiej odwrotnie ?

To jest wschodnia strona więc słońce jest tam do 13-tej mniej więcej.
Sałatka pokrzywowa 09:50, 28 mar 2023

Do góry
Mgduska napisał(a)

Na żywo nie ma ŻADNEGO zielska. Nie wiem, skąd się wzięło to na zdjęciach.

Ja tu same siewki widzę
Bardzo ładne masz te ciemierniki. Miałabym problem z wyborem ulubionego.
Wszystkiego po trochu 09:41, 28 mar 2023

Do góry
Dzisiaj tak

Stare skrzynie pod warzywa

wykorytowana rabata

i tutaj pod domem i na przeciwko już z nawiezioną nową ziemią

a tu zadołowane tymczasowo, wysadzone cebulowe z tych rabat
Zieleń, drewno i antracyt 09:30, 28 mar 2023

Do góry
Kordina napisał(a)

Zrobiłam zdj swoim, może coś pomogą:

Na tym etapie wyglądają jak trefl, widzę, że wszystkie mają po 3 listki lekko owłosione,z maleńkim zaczątkiem na czwarty

Po południu zajrzę do towarzystwa i będę wypatrywać podobieństw. Dziękuję
Anna i Ogród 2 09:15, 28 mar 2023

Do góry
Wracam z ogrodniczego. Kupiłam nawóz do stosowania naprzemiennie z obornikiem granulowanym

I polecono mi do oprysku kaliny i róż

Zawiera piołun więc ssącym i gryzącym nie smakują liście ale trzeba pryskać liście a nie kwiaty bo kwiaty zrobią się brzydkie.
Chyba sobie sprawdzę w tym roku.
TOPowe róże sezonu 2019 08:56, 28 mar 2023

Do góry
Zagajanka napisał(a)
15. Bouquet Parfait (Lens) - stosunkowo zdrowa (czasem łapie mączniaka na nowych pędach), ładnie powtarza, bardzo obficie kwitnie, wcześnie zaczyna, zapach słaby. "Idealny bukiet", nic dodać, nic ująć.

Dziękuję za Twój wkład pracy w to zestawienie. Masz przepiękne róże i nie wiem co z nimi robisz, że tak wyglądają, ale widać Twoją miłość do nich. Ja mam piasek i bardzo ciężko uzyskać mi tak piękne rośliny, mimo ściółkowania i nawożenia. Czytałam, że sadzisz po jednej roślinie, a efekt jest jakbyś sadziła po pięć. Szok Zakupiłam teraz Bouqet Parfait z gołym korzeniem i mam nadzieję, mieć chociaż połowę Twojej Mam pytanie o róże, które nie śmiecą. Wiem, że jestem dziwna ale nie lubię róż samoczyszczących, wolę sama chodzić i zbierać mumie którą byś mi poleciła, która właśnie się w ten sposób zachowuje? pozdrawiam i czekam na kolejne Twoje zestawienia
Ogródkowe perypetie:) 23:27, 27 mar 2023

Do góry
Ogródkowe perypetie:) 22:53, 27 mar 2023

Do góry
i na koniec śliwa wiśniowa Pissardi w dwóch odsłonach
Ogródkowe perypetie:) 22:51, 27 mar 2023

Do góry
Ogródkowe perypetie:) 22:48, 27 mar 2023

Do góry
Sylwia dziękuję za relację. Pobawiłam się ostatnio trochę aparatem w ogrodzie. Trochę fotek z tej wiosny.
Zieleń, drewno i antracyt 22:37, 27 mar 2023

Do góry
antracyt napisał(a)
Magda, będę za dni kilka wstawić zdjęcia wysiewów. Będę Cię prosić o rozszyfrowanie tytoniu leśnego wśród kombinacji siewek.

Zrobiłam zdj swoim, może coś pomogą:

Na tym etapie wyglądają jak trefl, widzę, że wszystkie mają po 3 listki lekko owłosione,z maleńkim zaczątkiem na czwarty
Malutki pod lasem 22:09, 27 mar 2023

Do góry
Helen, mam taką nadzieję, że będzie się dobrze siedziało, wcześniej nie spędzałam na nim czasu, bo go zwyczajnie nie lubiłam, płytki się trzymały, ale całe boki odpadały, trzeba było coś z tym zrobić. Podjęliśmy decyzję, że tamten idzie do skucia i powstanie nowy

Judith, bo od jesieni ciągle nie uprzątnięte, piach jeszcze na nim. Muszę zaimpregnować te ciemne elementy plus płyty bezbarwnym. Do tego ciągle coś wychodzi, teraz czekam na panów, bo mi jeszcze chodniki mają wymienić, żeby już wszystko grało razem No i w przyszłości elewacja do robienia od nowa
Bifor i after

Haniu, sąsiadów na razie brak już ze dwa lata nic nie robią, pojawiają się tak raz na pół roku gdzieś. Dla mnie dobrze, tak patrzę, że serby już spore, jeszcze dużo brakuje, żeby zasłonić górne okno, ale dołem już mnie za chwilę szczelnie nie będzie widać Ogólnie przyzwyczaiłam się do tego domu, elewacja robi bardzo dobrą robotę, nie rzucą się tak bardzo w oczy.

Wiola, nawet nie mam chyba co pokazać. Porobię niedługo fotki i wrzucę. A tymczasem zmiany za domem i wiatą
Małymi krokami-Ogród Wioli 21:22, 27 mar 2023

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

No dobra ,żebyś się Judith odfochowała kolejna fotka special for you
Zadowolona ?

Ale ta kropelka jest wielka . Jakie ma wymiary?

Zapowiada się super
Podłoże to chyba z poziomicą robiliście, jest równo jak na stole
Sałatka pokrzywowa 21:14, 27 mar 2023

Do góry
Mgduska napisał(a)
W lasku lekki optymizm - wyszły przedziwne kły botanicznych tulipanów. Szkoda, że nie posadziłam ze 100. Jesienią zawsze człowiek sądzi, że przegiął z zakupami, wiosną wie, że się mylił.

Pięknie powiedziane, też tak miewam czasami Kolekcja ciemierników bardzo zacna, opisujesz siewki?
Wiesz już co za ptaszysko?

A co to?
Sałatka pokrzywowa 21:03, 27 mar 2023

Do góry
Szachownice niedługo zaczną być wyczuwalne

Orlików masa, jak co roku

Tydzień temu udało mi się posadzonkować część ciemiernikowego przedszkola. Potrzymam je tak jakiś czas, potem trafią na rabaty

A czy ja pokazywałam już tego ptaszka? Bywa u nas.

Problemy z tujami 20:56, 27 mar 2023

Do góry
Witam, proszę o diagnozę dlaczego większość tui ma takie opadłe gałązki, tzn. wiem dlaczego, ugięły się pod ciężarem śniegu, ale dlaczego nadal takie są? Jak widać na zdjęciu jedna tuja wygląda świetnie, była później sadzona i z innej szkółki, ale też miała takie opadłe gałązki wcześniej. Co zrobić z tymi pozostałymi, nawóz, woda? Były już ciepłe dni, deszcz padał ale może czegoś mają za mało i mało siły żeby się podnieść? Czy może poczekać cierpliwie i w końcu się podniosą? Proszę o poradę bo nie wiem już co o nich myśleć. Dodam jeszcze że te oklapłe były sadzone na początku sezonu 2022 i miały też przyrosty, ta ładna pod koniec sezonu, zajęła miejsce zupełnie suchej. Pozdrawiam!

Sałatka pokrzywowa 20:56, 27 mar 2023

Do góry
Podobają mi się szczególnie wszystkie te limonkowe pędy, świecą z daleka na burym tle ziemi - liliowce, białe floksy:

Dereń w pąkach Podobnie jak lilak, w ogóle nie widać, żeby przesadzenie zrobiło na nim wrażenie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies