Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Muszelki

Ogród Muszelki

Magara 00:39, 12 sie 2023

Dzięki Chwasty Ci nie przerastają???
Muszelka 00:52, 12 sie 2023

Nie. U mnie w ogóle jest mało chwastów. W starym ogrodzie prawie ich nie ma. Najwięcej jest ich w pierwszych latach, gdy zakłada się ogród. Potem jest ich stopniowo coraz mniej. Przynajmniej ja mam takie doświadczenie.
Agatorek 01:27, 12 sie 2023

Muszelka napisał(a)
Poprzestawiałam przypadkowo funkcje w telefonie i wyszły mi takie długalasińskie fotki.

Te w normalniejszym formacie.

Powinnaś użyczać swojego ogrodu do zdjęć w katalogach , jest perfekcyjny!

Muszelka napisał(a)
Dziewczyny, oj tam, oj tam

U mnie 3 rośliny na krzyż, a u Was ogrody botaniczne.

Muszelko, może i 3 rośliny (chociaż ja widzę więcej), ale za to jakie! Te szpalery krokusów, ciemierników, stada hortensji i mnóstwo innych roślin. Ogród wygląda jak z bajki ❤️
Muszelka 08:51, 12 sie 2023

Agatorek napisał(a)
Powinnaś użyczać swojego ogrodu do zdjęć w katalogach , jest perfekcyjny!
Muszelko, może i 3 rośliny (chociaż ja widzę więcej), ale za to jakie! Te szpalery krokusów, ciemierników, stada hortensji i mnóstwo innych roślin. Ogród wygląda jak z bajki ❤️

Agatorku, cha, cha! Do tych katalogów dołączę zdjęcie mojego perfekcyjnego kompostownika!

Kiedyś cyknęłam zdjęcie po ścięciu przekwitniętych 'Alberich'. Miałam wówczas 10 sztuk. Teraz mam 5. Resztę wydałam córce w ramach ujmowania sobie pracy (ten, kto przycina okrywowe, wie o czym piszę) i jednocześnie  realizowania szczytnego celu upiększania jej ogrodu. Taka sprytna jestem! W październiku drugiej córce wydam kolejne 2 sztuki

Tym sposobem każda z nas będzie miała radość. Z posiadania róż i z nie posiadania róż
Agatorek 10:20, 12 sie 2023

Piękny kolor
Niebezpiecznie zaczynam się zastanawiać, czy przypadkiem nie mam miejsca na rabatach…
Muszelka 11:07, 12 sie 2023

Kolor na zdjęciu przekłamuje. W realu kwiaty są barwy wiśniowej/amarantowej, w miarę przekwitania stają się ciemnoróżowe. 'Alberich' to bardzo zdrowa róża. Kwitnie obficie od czerwca do mrozów (oczywiście największy szał ma w czerwcu).
Przycinam ją co roku. Gdyby nie to, pożarłaby wszystko, co u mnie rośnie

Córka z Zięciem przesadzili 'Alberich' ode mnie jesienią, a już w czerwcu mieli wielką plamę koloru.

Muszelka 11:54, 12 sie 2023

A tak wyglądały pod koniec lipca. Na zdjęciu, jako bonusik, moja Coffee

Joku 21:15, 12 sie 2023

Muszelko dziękuje za nazwę sałaty.
Muszelka 11:29, 13 sie 2023

Proszę I polecam.
Muszelka 11:54, 13 sie 2023

Nie potrafię rozkminić tegorocznych ogrodówek. Zima była ciepła. Temperatura nie spadła poniżej -10°C. Wiosną były przymrozki, ale nie odbiegały jakoś specjalnie od wcześniejszych lat. A ogrodówki mają po jednym, dwa, góra trzy kwiatki.