Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Brzoza - Betula 18:06, 07 lip 2015

Do góry
Cos mi nie wyszlo ze zdjeciami. Sprobuje jeszcze raz

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:05, 07 lip 2015

Do góry
Zeta napisał(a)
Irenka gdzie kupiłaś te głowy?? Czemu ja je przeoczyłam??

W Selgrosie, są bardzo ciężkie, szlifowany beton, ale sprawdzają się super docelowo będą stac na schodach do domku letniego, bo mam plan, jak tam klimacik zrobic
margeritki i białe firletki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:03, 07 lip 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)
świetnie się dzis u Ciebie czuję, potrzebowałam zielonego ukojenia

U mnie nad kostrzewą też wisi znak zapytania, cześć wygląda paskudnie inne znośnie

Ewa cieszę się bardzo, zwłaszcza, że skończyłaś cykl i łapiesz siły dziś chyba w końcu u siebie nadrobiłam, teraz będę latac na kominkach
ostatnio jestem zarżnięta, zaraz po pracy dalej orka, a upał dziś nie do wytrzymania
czyli kostrzewa u większości na cenzurowanym
namawiam cię na tawułki, jeśli nie masz, fajna roslinka

Początki zmagań 18:02, 07 lip 2015

Do góry
muszę ją zmienić ale czy całość do wysadzenia brak pomysłu proszę o pomoc
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:00, 07 lip 2015

Do góry
aga_pe napisał(a)
Irenko jestem zachwycona hortensjami. Mam jedną i co roku przemarza. Obraziłam się na nie, a może niepotrzebnie. Może mam kapryśną odmianę? Muszę jeszcze przemyśleć albo kupić jedną sztukę z tych Twoich i zobaczyć czy w przyszłym roku będą kwiaty. Jeśli zakwitnie, kupię większą ilość. Chyba to najlepsze rozwiązanie, żeby nie zbankrutować na sadzonkach, a za rok być niezadowoloną

Aguś, pamiętasz, że te niebieskie i różowe kupowałam z wami, tam gdzie zabrałyście mnie do szkółki, szczerze powiem, ze jeszcze bym tam zajrzała i tych dokupiła, pamiętasz gdzie to? i derenia tam ciekawego kupiłam, babka miała rację, doskonałe hortensje
Koniecznie kup, namawiam cię, z wiekiem sa mocniejsze i piękniejsze a te na młodziaki są wręcz doskonałe, bo za rok nabrały sił
mały wycinek, bo wiesz, że więcej, leci wzdłuz muru, muszę sfocic córy aparatem
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 17:59, 07 lip 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
Krzysztofy są mega wielkie!!A i klematis jeszcze aktywny, już gubi kwiaty, ale jeszcze sporo tego jest.Kwitnie zdecydowanie dłużej niż Rubens.

Witaj Nicol!
W pierwszej chwili pomyślałam, ze w sumie paznokcie super dobrałaś do koloru, dopiero się puknęłam w głowę, że przecież te czosnki są wielkie jak dłoń. Super!
Makowo na Kociewiu 17:57, 07 lip 2015

Do góry
makkasia napisał(a)

Przemku byłam u Ciebie po cichu bo na głos nie miałam czasu - w BM nie było Vanilia Frise, ale przyjęły mi się patyki od Any !!!
O jak się cieszę, ze się podoba, przemeblowanie wiosenne chyba wyszło na korzyść Makowemu
Kulki już coraz fajniejsze są i rzeczywiście takie ogolone prezentują sie całkiem całkiem
Wejściowa Niestety kilka wrzosów do wymiany.

Wróciłam , tzn. widziałm na telefonie dwa dni temu i oszalałam z zachwytu jakie ty masz najpiękniejsze kule na całym O.
Chrzczę Cię zatem : KRÓLOWA KUL BUXUS

sa przepiekne, bo małe to jak małe każdy rade da ale wielkich kul tak idealnych to nie widziałam nikaj poza CHSF
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:56, 07 lip 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Chopin w pąku jest żółty??? Ależ się cieszę! Właśnie czekam na kwiaty mojego młodego Chopina. Zobaczyłam wczoraj żółty pąk i zmartwiłam się - pomyślałam, że to pomyłka przy zakupie. A teraz mam nadzieję, że jednak to Chopin

Ne martw się, ona tak w pąku, a potem bieleje, kwiaty sa wielkie
tu też dobry przykład
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:54, 07 lip 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Irenko Ślicznie u Ciebie tak, że aż słów brak żeby to wszystko opisać ... ile Ty masz cuuuudnych kwiatów u siebie Wyobrażam sobie zapach Twojego ogrodu hmmm
Pozdrawiam serdecznie

Ewa bardzo serdecznie dziękuję to wpływ O., wcześniej obawiałam się bylin
pachnie, jak w Anglii, tak słodko
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:51, 07 lip 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
Bardzo lubię zapach pysznogłówki. Wczoraj o 21 jeszcze bąki w niej buszowały.

Ewa, a wiesz, że musze powąchać, ale chyba rok temu wąchałam i byłam zdziwiona, że pachnie cudnie kilka siewek mam z nasion, będę znowu siać też należy do grupy moich ulubionych roślin
w tle dalej Leonardo kwitnie, non stop, zdrowa i fajna róża
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:48, 07 lip 2015

Do góry
Gdyby nie ta susza i inne nie sprzyjające zjawiska byłoby ich więcej

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:48, 07 lip 2015

Do góry
Zeta napisał(a)
Irenka ....te twoje hortensje to by pożarły moje na śniadanko....hihi......
Odpoczywaj więcej....bo kącik do odpoczynku bajeczny......
Wszystko rośnie jak na drożdżach......trzeba teraz tylko podziwiać

Podziwiam też łóżka mam w różnych miejscach, na tarasie fotele, na pergoli tez, latam i z różnych miejsc ogladam, a chwasty rosną
rozmnażaj hortensje, zobaczysz, jak szybko stworzysz raj hortensjowy
tę różę wywalę, trawy zarosły cisy, nie wiem, jak i co wymyśleć, wię póki co, nic nie robię tu
Ogród zmyślony 17:46, 07 lip 2015

Do góry
myszorek napisał(a)

z tarasu

jak ci się ten fotel sprawuje?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:45, 07 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Ciesze się że w świetnej formie wrociłaś

Marzenko, ja to mam tak raz z górki, raz pod górkę, ale staram się bardzo
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:44, 07 lip 2015

Do góry
ryska napisał(a)
Witaj Irenko
Utonęłam w Twoich hortensjach i przeróżnym kwieciu na parę godzin dzisiejszego wieczoru.
Biała ściana bardzo mi się podoba, świetnie prezentują się na niej rośliny.
Będę z chęcią zaglądać i podziwiać

Renatko, jak miło fajnie, że się podoba, bo wiesz jak to z nami ogrodomaniakami, raz się podoba, raz wszystko wkurza we własnym ogrodzie
mam nadzieję, że za 2 lata całą ściana będzie w rodkach i hortensjach
zapraszam i oczywiście będę wpadać z rewizytą, ale dziś jakoś nie wydajna jestem, żar, ledwo zipię w pracypozdrawiam

wszędzie, zwłaszcza w rodkach mam werbeny, jeszcze ciut i szał będzie, wysiały się, więc ciut później kwitną, od tych, co zimowały.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:39, 07 lip 2015

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

Bardzo dziękuję Irenko. Jak natura nawodni glebę to przesadzam do gruntu.

Super, zobaczysz różnicę
te u mnie rosną na patelni ale pod drzewami, wyhodowane z patyków, za blisko patyki i tak jedna w drugą włażą, jedna niebieska, a druga biała
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:38, 07 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Irenko, zakochałam się w twoim szpalerze hortensji. Cudownie kwitną. Czy znasz może ich nazwę? Pozdrawiam

Iwonko dzięki dwie nazwy pamiętam
Nikko Blue, Renate, reszta kupowana przed O. więc nazwy nie spisywałam, a jeszcze dwie metki zobaczę
jedna jest bardziej czerwona

a druga taka malinowa, inne dopiero, zaczynają
Kiedyś będzie tu ogród 17:37, 07 lip 2015

Do góry
anka_ napisał(a)

No cóż, rysować myszka to ja nie umiem, a skaner nie działa. Nie wiem na ile czytelne będą moje wypociny.

Żółte- Jałowiec Golden Carpet przewieszający się z murku
Zielone kule- Danica
bordo- berberys Admiration
za nim coś o kolumnowym pokroju- no właśnie co?
Pomiędzy kulami wiosną czosnki, później jakieś trawy.
W to wszystko chciałabym wplątać byliny, żeby była zmienność cały rok.

ale jak tam susza, to te roślinki dadzą radę? Ile tam wynosi głębokość podłoża? I jak tam ze słońcem? Bo jak sucho i słonecznie to lawenda dałaby radę.
Ja i mój ogródek, a może ogród 17:34, 07 lip 2015

Do góry
a oto kolejne fotki

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:33, 07 lip 2015

Do góry
Grembosia
bardzo dziękuję jednak człowiek, jak poogląda inne ogrody, chce i swój upiększać, ale jednak ta nasza różnorodność stylu, pomysłu, najbardziej mnie zachwyca

Joaska
Joasiu, sama się dziwię ilości kwiecia, bo jak wiosna się zaczyna to, tak pustawo, niczego nie widać, a tu nagle latem szał wiem, że parę poprawek trzeba zrobic i nastawiam się głównie teraz na lilie a jesienią na narcyzy i hiacynty
Mathildis
Aniu, hi, hi...jak zdarzy się okazja, to zapraszam, dostaniesz nadwyżki, bo je juz plewię i wywalam
pluskawice ciemne mają bardzo pachnące kwiaty, dosadziłam więcej, do twojego ogrodu one tez pasują, dołożyc do nich tawułki Arendsa, ciut paproci i szał będzietylko nie rosną szybko, dość wymagające są, trzeba czekać
a co do hakone, pewnie tak się skończy, jak mówisz nic nie robię z nimi, tylko jednego jestem pewna, ta trawa lubi wilgoć, wszystko inne doskonale znosimam all gold, i chyba aureolę i albostriata, ta ostatnia najszybciej rośnie
to ona, ślimaki ją wyżarły, była łysa w środku, systematycznie podlewana odżyła

hosty mam olbrzymie, chyba na jesień cos muszę dzielic, ale jak to ruszyć, chyba koparką
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies