Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Sałatka pokrzywowa 20:53, 27 mar 2023

Do góry
W lasku lekki optymizm - wyszły przedziwne kły botanicznych tulipanów. Szkoda, że nie posadziłam ze 100. Jesienią zawsze człowiek sądzi, że przegiął z zakupami, wiosną wie, że się mylił.

Sałatka pokrzywowa 20:47, 27 mar 2023

Do góry
Coś jakby pąki? Jednak?

Na żywo nie ma ŻADNEGO zielska. Nie wiem, skąd się wzięło to na zdjęciach.
W moim małym ogródeczku II 20:47, 27 mar 2023

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Ten wianuszek baziowy skradł moje serce
Dziękuję Jak to mówią "w prostocie siła". Od jakiegoś czasu staram się robić dekoracje z naturalnych surowców.

Malinowy zakątek 20:45, 27 mar 2023

Do góry
Wstawię fragment mojej kostki na schodach. Chcę żeby na tarasach i podjeździe nie była zbyt ciemna i zbyt "ciapata". Musi jednak się choć trochę odcinać kolorem od stopni i palisady (kolor grafitowy, jak na foto). Ogólnie rok temu to takie zestawienie zachwycało, a teraz są drobne problemy.
Sałatka pokrzywowa 20:45, 27 mar 2023

Do góry
Poza tym wiosna wygląda mizernie. Weekend spędziłam na Kolosach, zdążyłam zaledwie posadzić część rozsady sałaty, ale ponieważ nie mam kiedy wymienić ziemi w szklarni, sałata trafiła do największego wolnego pojemnika, czyli do balii. Nic a nic nie żal, pogoda była straszna, a festiwal fantastyczny.

w szklarni

poza

W moim małym ogródeczku II 20:43, 27 mar 2023

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Drzewka ładnie już po przycinanie.
Ciemierniki masz przepiękne. Duże kępy,burza kwiatów. Zdradź czy he podkarmiasz?

No i dekoracje Dorotko, jak zawsze robisz przepiękne
Dziękuję za pochwałę.
Ciemierniki dostają kruszone skorupki z jajek, obornik granulowany i czasem podlewam wodą ze skórkami bananów.

Sałatka pokrzywowa 20:40, 27 mar 2023

Do góry
C. cuchnący

W moim małym ogródeczku II 20:39, 27 mar 2023

Do góry
Basieksp napisał(a)
Śliczne ciemierniki ja też do świąt nie zdążę ze wszystkimi pracami, teraz zimno, pogoda zatrzyma nas w domu , no trudno
Ja mam już ogród ogarnięty, jeszcze zostało kilka bukszpanów do cięcia i jakieś niedobitki traw, o których zapomniałam. Nie wiem czy da się tam jeszcze wejść, bo lilie powychodziły i strach, żeby nie połamać. Dziś pomimo wiatru i deszczu grabiłam liście z podciętych na świerkach bluszczy. Jak przestawało padać to grabiłam, było tych liści 4 i pół wiadra. Ciemierniki dziękują za pochwałę
Kupiłam już bratki i trzymam je w domu, bo dziś ma być -3 stopnie w nocy.

Sałatka pokrzywowa 20:39, 27 mar 2023

Do góry
Lily

następny ulubiony nn

H. niger Praecox

Cudowny Anja Oudolf

Double Ellen Yellow Spotted - kępa ładnie się rozrosła od zeszłego roku i ma dużo pąków

Sałatka pokrzywowa 20:36, 27 mar 2023

Do góry
Helen napisał(a)
Ciemierniki z przebiśniegami cudo a zajączki to już arcydzieło. Fajne pomysły macie

Dzięki, Helen, za dobre słowo

Zaraz wrzucę przegląd moich ciemierników, ale coś nie mogę się ich doliczyć. Tzn ilość się zgadza, ale nie wiem, skąd mam jednego ciemnego? Ostatnio oddałam kumpeli jeden ładny egzemplarz w pąkach, a ponieważ mieszka niedaleko, widuję go idąc do pracy
Kilka mam bezimiennych, dwa jeszcze w pąkach. Teraz kwitną następujące:

Merlot - gigantyczny kwiat! Piękny, ciemny, ciemne ma nawet liście i gałązki

nn

Conny

nn - mój ulubiony

W moim małym ogródeczku II 20:32, 27 mar 2023

Do góry
Alija napisał(a)
Dorotko, piękne ciemierniki. Cięcie super, ozdoby u Ciebie wiadomo, że zawsze świetne.
Prawie codziennie coś działam w ogrodzie, ale jeszcze dużo pracy przede mną, a coś pogoda się psuje,
nie ogarnę wszystkiego do świąt.
Za miłe słowa ślicznie dziękuję.
Bardzo lubię ciemierniki, a to moje ubiegłoroczne nabytki. Ja całą zimę działałam ogrodowo, odpuszczałam tylko jak leżał śnieg. Z pracami na rabatach musiałam się bardzo spieszyć, bo już wychodzą lilie i teraz bym je zniszczyła, a one rosną tak jakby były sadzone z opaską na oczach.

Małymi krokami-Ogród Wioli 20:30, 27 mar 2023

Do góry
Judith napisał(a)
Jestem mocno rozczarowana... Spodziewałam się więcej zdjęć, a tu tylko połechtałaś apetyt. Foch!

No dobra ,żebyś się Judith odfochowała kolejna fotka special for you
Zadowolona ?

W moim małym ogródeczku II 20:27, 27 mar 2023

Do góry
Joku napisał(a)

Przycięlaś po mistrzowsku. Mnie jakoś krzywo zawsze wychodzi.
Dziękuję
Nie jest on taki idealny, ale tam bardzo ciasno jest i ciężko wchodzić i wychodzić, żeby sprawdzić jak wyszło. Ten bukszpan jest mojego wzrostu, trzeba namachać się nożycami.

W moim małym ogródeczku II 20:24, 27 mar 2023

Do góry
mirkaka napisał(a)
Pięknie Dorotko, bukszpany nie są atakowane przez ćmę? Widać że już masz przycięte
Ćmy mam, ale mam też fajne sąsiadki, jak któraś zauważy choćby fruwającą daje znać kolejnej i wszystkie pryskamy. Jeszcze mam bukszpany do cięcia, ale w zimie ponapoczynałam różne roboty i staram się je wykończyć. Wycięłam cztery ogromne bukszpany, oczywiście z pomocą syna. Zmieniam trochę przed domem, wywaliłam ten bluszczowy łuk. Powstała tam kolejna wiosenna rabatka. Robiłam porządek z bluszczami pod świerkami, bo urosły już do wierzchołków na świerkach. Teraz mszczą się za to i sypią liśćmi jak na jesieni. Wymieniałam włókninę pod żwirem. Ja ze względu na moje onkologiczne leki daję radę pracować 3 x po 30 minut, więc to wszystko długo trwa.

Małymi krokami-Ogród Wioli 20:23, 27 mar 2023

Do góry
Angelika95 napisał(a)
Wiola, daj nam kolejny odcinek, pokaż już coś więcej

Już pokazuję dzisiejszą pracę

Obrzeża przy ścieżce obsadzone ,więc mogłam się wziąć za wysypywanie kamienia.

Lubię recykling i wpadłam na pomysł ,aby nie kupować szmaty,a żeby ograniczyć chwasty, położę stare worki po zbożu pod kamień na ścieżce

Podarunek od dziadków dostał drugie życie

Ogród Muszelki 20:08, 27 mar 2023

Do góry
Muszelka napisał(a)

U mnie wszystkie odmiany są wypasione Zwykłe 'Niger' też. Każda kępa ma co najmniej 50-70 kwiatków. Starsze egzemplarze jeszcze więcej.

Na zdjęciach młode samosiejki.

Na pewno dobrze jest nabyć zdrową, dorodną roślinę. A potem, tak jak wcześniej napisałam, podkarmiać ciemierniki kompostem i popiołem. Nie przelewać wodą, nie zasuszać. Ot, cały sekret. Odwdzięczą się na pewno kwieciem.

One wyglądają na zbyt piękne, żeby były prawdziwe!
Zieleń, drewno i antracyt 19:48, 27 mar 2023

Do góry
Pogoda mało sprzyjająca pracom, za to siedzeniu na forum już jak najbardziej
Wątek pędzi jak niektóre moje róże... Mam nadzieję, że zapowiadane -4 nie zmaltretuje ich za bardzo.

Magda, będę za dni kilka wstawić zdjęcia wysiewów. Będę Cię prosić o rozszyfrowanie tytoniu leśnego wśród kombinacji siewek.
Ogród Muszelki 19:10, 27 mar 2023

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Pomimo panującej na Ogrodowisku choroby „ciemiernikozy” u siebie do tej pory nie widziałam objawów. Jednak to zdjęcie takich wypasionych w ramach obwódki rozpoczyna westchnienia do tej rośliny.

Jestem za Żelazna roślina, nie sprawiająca problemów, nie chorująca, łatwa do utrzymania w ryzach, no i urokliwie, bardzo długo kwitnąca.

A gdy spadnie śnieg, wygląda wręcz baśniowo...

Ogród Muszelki 19:01, 27 mar 2023

Do góry
Makao napisał(a)
Ach te ciemierniki. Twoje są jakieś takie wypasione mocno. To pewnie zależy od odmiany.

U mnie wszystkie odmiany są wypasione 'Niger' też. Każda kępa ma co najmniej 50-70 kwiatków. Starsze egzemplarze jeszcze więcej.

Na zdjęciach młode samosiejki.

Na pewno dobrze jest nabyć zdrową, dorodną roślinę. A potem, tak jak wcześniej napisałam, podkarmiać ciemierniki kompostem i popiołem. Nie przelewać wodą, nie zasuszać. Ot, cały sekret. Odwdzięczą się na pewno kwieciem.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 18:46, 27 mar 2023

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies