Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku II

W moim małym ogródeczku II

Ewa777 14:39, 27 mar 2023

Dorota321 napisał(a)
Dziękuję, obcięłam kolejne 3 bukszpany, ale nie obfocone.
Dziś zadręczam Was moją dekoracją ogrodową, a wszystkiemu są winne bazie przyniesione ze spaceru.

Ten wianuszek baziowy skradł moje serce
Dorota321 20:24, 27 mar 2023

mirkaka napisał(a)
Pięknie Dorotko, bukszpany nie są atakowane przez ćmę? Widać że już masz przycięte
Ćmy mam, ale mam też fajne sąsiadki, jak któraś zauważy choćby fruwającą daje znać kolejnej i wszystkie pryskamy. Jeszcze mam bukszpany do cięcia, ale w zimie ponapoczynałam różne roboty i staram się je wykończyć. Wycięłam cztery ogromne bukszpany, oczywiście z pomocą syna. Zmieniam trochę przed domem, wywaliłam ten bluszczowy łuk. Powstała tam kolejna wiosenna rabatka. Robiłam porządek z bluszczami pod świerkami, bo urosły już do wierzchołków na świerkach. Teraz mszczą się za to i sypią liśćmi jak na jesieni. Wymieniałam włókninę pod żwirem. Ja ze względu na moje onkologiczne leki daję radę pracować 3 x po 30 minut, więc to wszystko długo trwa.

Dorota321 20:27, 27 mar 2023

Joku napisał(a)

Przycięlaś po mistrzowsku. Mnie jakoś krzywo zawsze wychodzi.
Dziękuję
Nie jest on taki idealny, ale tam bardzo ciasno jest i ciężko wchodzić i wychodzić, żeby sprawdzić jak wyszło. Ten bukszpan jest mojego wzrostu, trzeba namachać się nożycami.

Dorota321 20:32, 27 mar 2023

Alija napisał(a)
Dorotko, piękne ciemierniki. Cięcie super, ozdoby u Ciebie wiadomo, że zawsze świetne.
Prawie codziennie coś działam w ogrodzie, ale jeszcze dużo pracy przede mną, a coś pogoda się psuje,
nie ogarnę wszystkiego do świąt.
Za miłe słowa ślicznie dziękuję.
Bardzo lubię ciemierniki, a to moje ubiegłoroczne nabytki. Ja całą zimę działałam ogrodowo, odpuszczałam tylko jak leżał śnieg. Z pracami na rabatach musiałam się bardzo spieszyć, bo już wychodzą lilie i teraz bym je zniszczyła, a one rosną tak jakby były sadzone z opaską na oczach.

Dorota321 20:39, 27 mar 2023

Basieksp napisał(a)
Śliczne ciemierniki ja też do świąt nie zdążę ze wszystkimi pracami, teraz zimno, pogoda zatrzyma nas w domu , no trudno
Ja mam już ogród ogarnięty, jeszcze zostało kilka bukszpanów do cięcia i jakieś niedobitki traw, o których zapomniałam. Nie wiem czy da się tam jeszcze wejść, bo lilie powychodziły i strach, żeby nie połamać. Dziś pomimo wiatru i deszczu grabiłam liście z podciętych na świerkach bluszczy. Jak przestawało padać to grabiłam, było tych liści 4 i pół wiadra. Ciemierniki dziękują za pochwałę
Kupiłam już bratki i trzymam je w domu, bo dziś ma być -3 stopnie w nocy.

Dorota321 20:43, 27 mar 2023

anabuko1 napisał(a)

Drzewka ładnie już po przycinanie.
Ciemierniki masz przepiękne. Duże kępy,burza kwiatów. Zdradź czy he podkarmiasz?

No i dekoracje Dorotko, jak zawsze robisz przepiękne
Dziękuję za pochwałę.
Ciemierniki dostają kruszone skorupki z jajek, obornik granulowany i czasem podlewam wodą ze skórkami bananów.

Dorota321 20:47, 27 mar 2023

Ewa777 napisał(a)

Ten wianuszek baziowy skradł moje serce
Dziękuję Jak to mówią "w prostocie siła". Od jakiegoś czasu staram się robić dekoracje z naturalnych surowców.

Joku 22:20, 27 mar 2023

Uwielbiam bratki, ten kolor który wybrałaś też bardzo lubię.
Dorota321 15:10, 29 mar 2023

Joku napisał(a)
Uwielbiam bratki, ten kolor który wybrałaś też bardzo lubię.
A co powiesz na słodkie fiołki i marcowy zachód słońca?

Basieksp 15:15, 29 mar 2023

No tymi fiołkami to mnie miło zaskoczłaś No śliczne są chciałam pochwalić zachód słońca, no ale fiołki, cudne zdjęcia