Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 14:02, 05 lip 2015

Do góry
Deszcz bardzo potrzebny bo za chwile wszystkie rosliny mi zmarnieja. Anabelki mdleja w sloncu.
Mały ogródek Eli 14:02, 05 lip 2015

Do góry
W czerwcu kwitły piwonie od teściowej

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:01, 05 lip 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Podoba mnie się
Fajny sajding powiało Skandynawią
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 13:59, 05 lip 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Róże śliczne Joasiu, stipa z ubiegłego roku już wytworzyła nasiona, bieleją, zastanawiam się kiedy jest najwłaściwszy moment na ich zbiór Przesadzałam stipę w tym roku, na rabacie nie podobała mi się przycięta, w doniczkach ruszyła jak guupia a resztę wyrzuciłam, o ja guupia
ale nowe rosną i już będę mądrzejsza

Mariolu
Stipa bardzo dobrze znosi cięcie tylko czasami długo się zbiera.
Mnie najbardziej podoba się stipa w pierwszym i drugim roku po posadzeniu.
W kolejnych latach rośnie ogromna, a po każdym deszczu się pokłada. Swoje dwuletnie wszystkie wyrzuciłam wiosną.
Na zbieranie nasion zdecydowanie za wcześnie bo one jeszcze niedojrzałe. Myślę że koniec sierpnia-wrzesień możesz już zbierać. Jak pociągniesz ręką za kłosy nasionka ładnie schodzą.
Zbierałam nasionka i w grudniu i wszystkie powschodziły więc na zbiór nasion każdy moment jest dogodny.
Stipa raz posadzona w ogrodzie na zawsze w nim zagości bo bardzo się rozsiewa.
Ja już mam kłopot z siewkami bo rosną wszędzie w ogromnej ilości i nie nadążam wyrywać.
To siewki z ubiegłego roku, wiosną przycięte na 5 cm.
Hortensjada 13:54, 05 lip 2015

Do góry
Za namową Mirki dokupiłam sobie 5 róż, od tygodnia stoją w garażu bo co 5 min zmieniam zdanie, gdzie je mam wepchnąć
Ewo dzięki za pochwały ale wszyscy na tym forum to niezłe pracusie. Masz podobne wymiary działki i na pewno poszalejesz z roślinkami. Nie ukrywam oczywiście , że strasznie zazdroszczę właścicielom większych połaci ( trochę mi mija przy podlewaniu )
W taki gorąc nic sie nie chce robić, cyknęlam trochę swoich Anabelek bo jak tak dalej będzie paliło to szybko stracą swój urok

W pełnym słońcu cały dzień

I na trochę mniejszej "patelni"
Działka wkoło Lubczyka :) 13:54, 05 lip 2015

Do góry
Dobra, jeszcze chwila zanim się ziemniaki ugotują, to pokaże umbrową, bo dostała dziś korę

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:45, 05 lip 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Piękne widoczki Bardo mi się podoba druga fotka, widzę że masz ładne krajobrazy, zawsze podobały mi się taki pagorkowato- gorzyste tereny.
Wyprostowales rabaty przed domem i zauważyłem że trochę przerzedziłes roslinki. Oczywiście wejście do domu bardzo ładne.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 13:45, 05 lip 2015

Do góry
Viola napisał(a)
Przyszłam do Ciebie Asiu, różami się zachwyciłam, spać nie będę

Wioluś śpij spokojnie.
Róże u Ciebie też zachwycające, a w przyszłym roku dopiero będzie popis.
Dla Ciebie moja Larriska i Eden Rose, bidule ledwie zipią w tym upale.
Hortensjada 13:40, 05 lip 2015

Do góry
paola1a napisał(a)
Powalił mnie widok Twojego szpaleru z the fairy- przepiękne są. Jak to robisz że z nich takie potwory urosły? Przycinasz je wiosną lub jesienią, czym zasilasz? I ile lat mają te róże? Poza tym oczywiście wszystko inne przepiękne, nie mogę się doczekać kwitnienia hortensji, będzie co oglądać. W sumie nieco się zainspirowałam Twoimi nasadzeniami hortensjowymi ale na taki efekt jak u Ciebie pewnie będę musiała poczekać

Sorki, że się zagapiłam z odpowiedzią, ale specjalnie dla Ciebie w ramach rekompensaty wyszłam w samo południe na ten żar lejący się z nieba i zrobiłam fotki aktualne. The Fairy są już u mnie chyba 5 rok ( w tym roku dokupiłam jedną dla uzupełnienia szpaleru, prawie jej nie widać, jak już dokupiłam to dopiero zauważyłam, że pędy leżące na ziemi same wybijają korzonki i jest to świetny sposób na rozmnażanie ). Do zeszłego roku zawsze wiosną były mocno przycinane dla rozkrzewienia się, pierwszy raz w tym roku rosną swobodnie. Do nawozu nie przywiązywałam uwagi, wzięłam jakiś długo działający ( dostały go juz 2 X). Pąków ma mnóstwo

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 13:39, 05 lip 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Podziam wszystkie Twoje róże, cudownie ozdobiłaś nimi ogród
Upały się dopiero zaczynją, a ogród bez wody nie wytrzyma, ja dzisiaj też podlewałam, ale to była męka, bo ciśnienie u nas kiepskie, a konewką jeszcze gorzej, podlałam, jutro znowu będzie gorąco
Joasiu stipy w końcu u mnie zgoszczą na dobre
Całuję

Dziękuję Aganiu
Róże w tym upale ledwie żyją. Lej wodę ale przy tych temperaturach na niewiele to się zdaje.
Cieszę się że stipy polubiły Twój ogród. Wierzę że już na zawsze w nim zostaną.
Działka wkoło Lubczyka :) 13:37, 05 lip 2015

Do góry
an_tre napisał(a)
Jesteś bardzo zapracowaną kobietą Kasiu, może zwolnij trochę, odpocząć też troszkę trzeba
pozdrawiam i kwiatuszka posyłam

dziękuję za piękną różę
na razie nie mam czasu na leniuchowanie-za dużo jeszcze do zrobienia mamy
ale najważniejsze, że do przodu
pozdrawiam i całuję :*
Powitanie. 13:35, 05 lip 2015

Do góry
GorAna napisał(a)

Witaj Dorotko
Pokażesz nam swój ogród?

Aniu, witaj

W moim przypadku ogród to za dużo powiedziane. Jest to wiejskie podwórko na którym staram się coś zorganizować...Jest kilka starych jabłoni, ogromny orzech, modrzewie, ogólny misz masz i pośród tego kilka moich rabatek, które ciągle poprawiam

Pozdrawiam
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 13:28, 05 lip 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

zapisuje...albo nie ...bo nie mam miejsca juz

Miejsce się znajdzie Kasiu.
Trawnik można troszkę okroić
Pozdrawiam
Typografia ogrodu 13:10, 05 lip 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
zakupy dziś symboliczne - I tu prośba do Makul - powojnik kupiłam nieopisany ale mocno wydaje mi się ze to ten Twój Hakuree - potwierdzisz?

jestem
faktycznei wygląda jak Hakuree
Nasz przydomowy ogródek 13:09, 05 lip 2015

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Marzenko nie daj gnojówce czekać. Niech korzystają rośliny.

Kto nie lubi róż- niech zawczasu przełączy na inny wątek.

Pikne różyczki Zbyszku
Moja bajka 13:08, 05 lip 2015

Do góry
Moja bajka 13:07, 05 lip 2015

Do góry
Moja bajka 13:05, 05 lip 2015

Do góry
Moja bajka 13:03, 05 lip 2015

Do góry
Kasiu i Krzysiu DZIĘKUJEMY za cudowne spotkanie i tyyyyyyyyle poświęconego czasu
Buziaczki wielkie i do następnego razu
Pamiętnik zostawiam
Kwiatowy ogródek Monteverde 13:02, 05 lip 2015

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Aniu też jestem w szoku. Tyle odmian róż a i nazwy znasz na wyrywki jak kiedyś tabliczkę mnożenia he he he. Pozdrawiam.

Zbyszku po 3 latach raczej już się zna swoje różedla Was Scarlett Moss mchowa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies