Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W Kruklandii 07:23, 06 cze 2015

Do góry
Świeże fotki z rana...
(tylko na trawnik nie patrzymy! )

Podgoliłam trochę brzozy

i graba
Ogród w cieniu brzozy 07:13, 06 cze 2015

Do góry
Agatko, sprawdziłam swoje etykiety od azalii i ta Twoja i moja NN to jest Cecile. Taką etykietę znalazłam. Wygoogluj sobie i porównaj
Wstawię tu zdjęcie mojej dla porównania
Ogród Małej Mi - sezon 2015 07:08, 06 cze 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Dwa dni słoneczka i wszytko ruszyło z kopyta
Nawet eMuś uruchomił i wyczyścił ciurkadło dla ptaków bo w strumieniu się nie mieściły

Aniu masz może jakieś fotki tego wodopoju z czasów, jak je robiliście ?
Ogród madalany 07:07, 06 cze 2015

Do góry
W tym roku udalo mi się zmienić obrzeże na granitowe. Mysle, ze nawet fajnie wyszło.
Ogród madalany 07:04, 06 cze 2015

Do góry

Kilka porannych fotek. Niestety ogród jest ciągle w trakcie...
Pokażę nasz ogród 07:02, 06 cze 2015

Do góry
Grembosiowo 01:36, 06 cze 2015

Do góry

Grembosiowo 01:20, 06 cze 2015

Do góry
Ogród oczami mojego M.

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 00:59, 06 cze 2015

Do góry
Rench napisał(a)
I jeszcze obiecany Ewie, Baron Girod de Lain,nie mogę się do niego dobrać tak, żeby odpowiednio pokazać jego wspaniałość

Za kilka dni rozkwitnie dolna część krzewu,może uda mi się uchwycić jego krasę

Mój Baron ciągle w pąkach i masz rację, że trudno go sfotografować, bo i kolor czerwony i ten biały brzeżek na płatkach niesamowity. Że o zapachu nie wspomnę.
Ogród w budowie - nieustającej 00:34, 06 cze 2015

Do góry
Jolu - różowa to Mary Rose, a ta wyżej to Abraham Darby, obie austinki.

Ania, Mira - koniecznie trzeba teraz robić zdjęcia, bo pierwsze róże są największe i najpiękniejsze.
Zakwitły mi dwa egzemplarze ukorzenione w zeszłym roku - warto. Tylko nie zdążyłam zrobić zdjęć...

Królowa Wiktoria

Louis Odier

NN, którą dostałam od Łucji, śliczna, ma drobne, bardzo wypełnione kwiaty, nieduże liście

Nasiały mi się czarnuszki w różnych kolorach, mieszańce rozmaite, bo miałam kilka odmian, tylko różowych na razie brak.

Rododendronowy ogród II. 00:28, 06 cze 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Mariolko to dla Ciebie jeszcze kilka.

Pozwolisz,że i ja nacieszę oczyska ...?
Dwa ogrody 00:27, 06 cze 2015

Do góry
Reniu, zajrzę, chociaż ja też z bodziszkami zaczęłam w ubiegłym roku na fotkach powyżej drugi to wspaniały, trzeci himalajski. Podpórka tymczasowa, ale solidna. Będę się martwić, jak będę przekładać, co szybko nie nastąpi. Wystarczy jedna sroższa zima, będzie się przycinać

Róże również powoli zakwitają, wbrew oczekiwaniom, pierwsza w całości pokazała się GertrudaJ, chociaż maleństwo sadzone jesienią, kwitnie kilkunastoma kwiatami, ale upały powodują, że szybko się osypuje

Chippendale kwitnie na najniższych pędach, fotki brak,
Louis Odier

a cała reszta w pąkach, pączkach i pączusiach

i cudeńko z jednego cienkiego kłącza
Hirutkowy raj:)) 00:24, 06 cze 2015

Do góry
Krys napisał(a)

A to Lady Emma Hamilton

Kurcze,ale masz napakowane kwieciem te rodki i azalie. Podlewasz je czymś magicznym ?
Mój krasy rh kwitnie właśmnie,ale tak niemrawo,że nawet aparatu nie chce mi się wyciagać.Wyraźnie mnie nie lubia te kwasolubne
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 00:15, 06 cze 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Śliczne kareksiki. Wszystkie bym umieścił w niewielkich szklanych kulach i powiesił na żyłce na różnych wysokościach pod dachem tarasu.
Dwa ogrody 00:09, 06 cze 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
powoli ruszają piwonie, jednak nie wszystkie odmiany będą się zgadzać, jakoś nie widzę purpur i czerwieni; nadal pojedyncze już spore pąki zaschły, jednak trzeba było powtórzyć oprysk i w fazie pąka

[img

No popatrz,a ja kupowałam właśnie białe i zółte,a mam wszystkie karminowe
a żeby było smieszniej u trzech różnych sprzedawców i identyczny kolor dostałam
Ogródek Iwony 00:07, 06 cze 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
, A choruję na takie w innych kolorach lub dwubarwne.

Hosty czekają , tylko przyjechać po nie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 00:05, 06 cze 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Wybrałam się dziś z jankosią do pana trawkowego pod Pabianicami
Nie było traw, które miałam na swojej liście zakupowej ... ale nie wróciłam z pustymi rękami, podobnie jak moja towarzyszka

carex everest

rozplenica

i jeszcze Morning Light

No popatrz jakie dorodne trawki,a czytałam na kilku wątkach,że od Pana Trawki dostały marne kłaki trawek ...
Dwa ogrody 00:04, 06 cze 2015

Do góry
powoli ruszają piwonie, jednak nie wszystkie odmiany będą się zgadzać, jakoś nie widzę purpur i czerwieni; nadal pojedyncze już spore pąki zaschły, jednak trzeba było powtórzyć oprysk i w fazie pąka

moje ze starego ogrodu jeszcze skromnie

Dwa ogrody 23:46, 05 cze 2015

Do góry
Yolka, różowe z pręcikami to korzeniaste. Ten ostatni rośnie u mnie w ilościach hurtowych, dwa lata temu łódzkie dziewczyny dostały i już wydają jak tylko chcesz, to nie ma problemu. Miłego Dobrze, że jutro sobota, bo dziś w pracy byłam.
Jarzmianki z ubiegłorocznych siewek, zakupiona bordowa pokazała dwa listki i chyba na tym skończy swoją wegetację. W tym roku również pozbierałam siewki i dorastają sobie w doniczce.

biały ostrogowiec wreszcie zaczyna wyglądać, potrzebna mu była jednak zmiana miejsca

agapanty, dwa kwiaty ale po ubiegłorocznym dzieleniu to i tak sukces, bo w doniczkach dopiero po kilka kłączy

Rozpoznawanie chorób i szkodników 23:43, 05 cze 2015

Do góry
Mazan napisał(a)
AnnaS

Jeśli kora odchodzi od drewna zerwij te fragmenty, oczyść z wycieku i rozrób w farbie emulsyjnej topsin 2% i odkładnie ranę zamaluj lub zastosuj pastę z funabenem.

Pozdrawiam

Mazan po raz kolejny bardzo dziękuję.

Dziś mam kolejny problem, na choinach kanadyjskich chyba pojawił się przędziorek.

Niepokojące objawy - podsychanie igieł i "pajęczynki" - pojawiły się na dwóch, czy powinnam opryskać wszystkie iglaki? Jeśli tak, który z tych preparatów będzie skuteczniejszy - Karate Zeon 050 CS czy Magus 200 SC a może zupełnie inny?
Czy ten sam preparat będzie dobry do oprysku bukszpanów?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies