Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 23:01, 26 mar 2023

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Każdy listeczek to kolejny wyrzut endorifin

Nie ma odwrotu - WIOSNA! ♥️

A co to za ślicznotka?
Malutki pod lasem 22:50, 26 mar 2023

Do góry
Potyrane w weekend trochę
Pociachane, powyrywane, dziś na zmianę deszcz i słońce, byliśmy nad Zalewem Sulejowskim na spacerze, woda wypuszczona, bo coś tam remontują. Po ostatnich ciepych dniach i deszczach wszystko aż się rwie do rośnięcia
P.S. na ostatnim zdjęciu widać mój nowy taras, tak, tak... mam nowy od jesieni, do tego nowe lampy i oświetlenie dookoła tego głównego trawnika koła Zlikwidowaliśmy też piaskownicę i zamknęliśmy koło, przejścia z obrzeży są wysypane kamieniem. Dzięki likwidacji piaskownicy pod serbami powstała rabata, jesienią M kupił tam i wsadził dęba czerwonego. Teraz muszę tam przygotować ziemię i sadzić

Malinowy zakątek 22:47, 26 mar 2023

Do góry

Marcin, jak będzie ładna słoneczna pogoda mogę wrócić zdjecie kostki typowo, niestety robiłam Araz po położeniu i jeszcze piaskiem sasypana.
Firma brukbet kolor wapien szary, moja kostka nazywa sie Tercet. Wiem że ten kolor również hyl dostępny przy kostce novator, ale ona doc duża była i nie wyglądała by ładnie na moim małym podjeździe, a druga sprawa to była cena wtedy.
Szarobiałego ogrodowe początki. 22:25, 26 mar 2023

Do góry
Biały fiołek i tryliony siewek
Zdjęcia z wiosny.
.
Ogród hortensjowo różanecznikowy 21:24, 26 mar 2023

Do góry
Tegoroczny zakup z serii ViV Collection Benedetta.
Podwórkowa rehabilitacja 21:22, 26 mar 2023

Do góry
ryska napisał(a)
Runianka na zachodniej wystawie wygląda słabo. Usunę ją w tym roku. Zastanawiam się tylko czym ją zastąpić zimozielonym. Liriope? Raczej jakąś rośliną lubiącą słońce i suche podłoże.
Stipy same się tu zasiały. Nie cięłam ich bo uwielbiam jak przenikają się z gałązkami tawuły.
[img s

Na takich dziwnych stanowiskach dobrze sprawdza się przywrotnik czerwonołodygowy. Dobrze się dzieli. Mogą być żuraweczki dla koloru.
Wysiewów doniczkach nie robię. Sieję pomidory w dwóch 70 cm skrzynkach (w dwóch rzędach). Szybciej się te skrzynki obraca i przenosi. Ich szerokość jest akuratna do wymiarów parapetu.
Ogród hortensjowo różanecznikowy 21:18, 26 mar 2023

Do góry
Magnolia gwiaździsta ujawnia pierwsze kwiaty, nie dobrze

Pierwsze kwiaty ciemiernika korsykańskiego Green Dwarf.
Znowu na wsi 21:17, 26 mar 2023

Do góry
Joku napisał(a)
Temu miejsce się spodobało, nawet zaczął rozpychać się na boki - pięciornik trójząbkowy Nuuk

Jolu piękny ten pięciornik. Masz może zdjęcie jak wygląda teraz?
Dziękuję za pomoc
Ogród hortensjowo różanecznikowy 20:54, 26 mar 2023

Do góry
Mój ogrodowy pamiętnik 20:45, 26 mar 2023

Do góry
Miskanty też już ruszają.

Zastanawiam się co będzie jak będzie te -5. Może niskie i młode róże co już listki puściły chociaż doniczkami przykryję?
Ogród hortensjowo różanecznikowy 20:43, 26 mar 2023

Do góry
To już ostatnie chyba kwiaty krokusów, wiele już przekwitło.
Mój ogrodowy pamiętnik 20:42, 26 mar 2023

Do góry
Nawet Rozanne wypatrzyłam ale one faktycznie późne są.

Wszystkie doniczki pochowałam w domku narzędziowym. Co za robota głupiego latanie z tymi doniczkami.
Ogród Muszelki 20:40, 26 mar 2023

Do góry
Muszelka napisał(a)

Spokojnie możesz im jeszcze podwyższyć ph. Naprawdę lubią zasadową glebę. Są wówczas silne i obficie kwitną.
Zobacz, moje dzisiejsze ciemierniki, kończą 5. miesiąc kwitnienia, powoli już padają. Ale tej zimy miały nieustanny rollercoaster (mróz-odwilż-mróz-odwilż...).

Zieleń, drewno i antracyt 20:34, 26 mar 2023

Do góry
Pewnie kwiatów się nie doczekam w tym roku(cebule kupiłam malutkie), ale i tak się cieszę że są. To moje kolejne podejście do nich, oby tym razem się udało.

Zapomniałam wstawić zdjęcia z domowego przechowalnika

Jak dla mnie, towarzystwo nie musi się tak spieszyć. Wystarczy, że pokazuje oznaki życia w postaci budzących się oczek. Niektóre były bardzo niepewne, ciekawe czy coś z nich będzie.
Ogrodowe wariacje 20:27, 26 mar 2023

Do góry
Jeszcze takie klimaty
Bardzo późno na cięcie orzecha, ale jak eM sobie postanowił tak zrobił a cały luty przypominałam.

Anna i Ogród 2 20:26, 26 mar 2023

Do góry
Makao napisał(a)
To jest niesamowite. Nie myślałam że kiedykolwiek tego doczekam

Baaaaaaardzo się cieszę!

Teraz już z górki!
Ogrodowe wariacje 20:20, 26 mar 2023

Do góry
Na tym zdjęciu w przybliżeniu widać ile mamy mchu w kostce po zimie, jeszcze tak nie było. Myjka pójdzie w ruch ale szlag mnie trafia z tym mchem. Macie jakieś sposoby jak temu zapobiec?

Ogrodowe wariacje 20:17, 26 mar 2023

Do góry
W weekend wreszcie kilka godzin podziałałam w ogrodzie choć pogoda nie współpracowała ze mną. Deszcz wyganiał mnie kilka razy, ale nie poddałam się
Ogarnęłam doniczki, zmieniłam wystrój tychże donic przed wejściem, ścięłam trochę traw, podzieliłam hakone, mam 17 doniczek część dla koleżanki i trochę na nową tabate pod brzozą. Jeszcze All gold pójdą pod nóż też na nową rabatę z Annabelkami. Jak to cieszy, że nie trzeba kupować Od razu mi lepiej jak się zmęczyłam w ogrodzie, wiem, że też tak macie.
Róże czekają ze względu na te kilka dni zimy z mrozem co go zapowiadają. W kolejny weekend zabieram się za nie. Nie zdążyłam jeszcze z hortensjami bukietowymi, muszą zaczekać do piątku

Wiosna u mnie nareszcie

W moim małym ogródeczku II 19:56, 26 mar 2023

Do góry
Dorota321 napisał(a)

Przycięlaś po mistrzowsku. Mnie jakoś krzywo zawsze wychodzi.
Wilczy ogród 19:45, 26 mar 2023

Do góry
Magleska napisał(a)

Ula ten będzie bardzo podobny do tamtego -tylko inny kolor skrzyń ,no i bliżej domu a w dodatki jeszcze będzie szklarenka

Jak pisałaś o przeniesieniu warzywnika, to nie myślałam, że masz aż tyle miejsca obok domu Tyle skrzyń i jeszcze szklarnia.

Często polecane borówki to Bluecrop i Chandler, bo mają długi okres owocowania i właśnie duże owoce. Mam też Patriot, bo podobno smaczna, ale u mnie miała bardzo mało owoców. Tylko moje krzaczki jeszcze młode. Może ktoś jeszcze podrzuci jakieś fajne odmiany, też mam ochotę dokupić.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies