Niestety ten kolor róży mi nie pasuje Potrzebuję takie ogniste kolory.
I chyba zrezygnuję róż w tym miejscu...
Jeden dzień i taki klops
Acha.. ja swoich żadnych róż nie podlewam.. wyjątek robię dla tych na słonecznej rabacie...bo inaczej by umarły Maż mówi, że tu dobre miejsce tylko dla kaktusów
Moja była dużo droższa, niż zwykły krzew, ale jest naprawdę wysoko wyprowadzona i bardzo jej potrzebowałam w tym miejscu. Mam nadzieję, że będzie jej u mnie dobrze
Na tym zdjęciu z tarasu widać, że hortka zasłania nas ( siedzących na tarasie z lampką wina ) przed wzrokiem zza płotu Przy płocie rosną pęcherznice- będzie z nich żywopłot i jeszcze miskant gracillimus- malutki na razie. Dlatego ta hortka bardzo mi tu pasuje Za rok, jak rośliny się rozrosną, to będzie bardzo skuteczna zasłona
Po pierwsze to ja bym w Twoim ogrodzie, w namiocie z termosem kawy koczowała
Po drugie to proszę o dokładny spis roślin zamieszkujących narożną rabatę coś tam rozpoznaję, ale nie wszystko
Po trzecie to chętnie bym zobaczyła ponownie otaczające Cię piękno
Po czwarte i tak w nieskończoność ogród marzenie
Nie podoba mi się rabata po prawej stronie z rh i funkiami. Po pierwsze jest brzydka, po drugie hosty mają tam za dużo słońca już. Pomyślałam, że może przenieść je, przynajmniej część tych mniejszych na skarpę po drugiej stronie, która się będzie dopiero tworzyła. Tam jest cień, bo pęcherznice jednak sporo ją zasłaniają. Tylko czy na gliniastym podłożu dadzą radę? Robię tam linię kroplującą więc może jednak..
I na koniec zdobywanie pamiątek z wycieczki do zabrania do swoich ogrodów.Z obydwu ogrodów mamy takie pamiątki
Złapałam 16-latkę na paleniu papierosa , dostanie co sie jej należy nastepnym razem.
Dziekuje Wam serdecznie , wiem że zrobiliśmy w obydwu przypadkach trochę kłopotu , tym bardziej dzięki. Buziaki .
Było juz dosc późno gdy wybralismy sie do Alinki. U niej ogród odmienny , nazwałabym wyspowy, trudniejszy do opisania bo nie ma tak wyraźnego podziału jak w poprzednim . Że piękny nie muszę pisac bo wszyscy wiedza. Troche nerwowo było jedynie z powodu późnej pory i dalekiej drogi jaka nas czekała. Alinka ja zwykle piekna 16 -latka i Renia jej równieśnica z małym ślicznym chłopczykiem. Obejrzyjcie sami .Pierwsze zdjecie altana która będzie w programie ,,Maja w ogrodzie"
Tu tez jest strumień i jeziorko urocze choc calkiem inne.