Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 22:38, 14 lip 2015

wiunia napisał(a)
Jolu śliczne masz rabaty takie okazałe i bujne rośliny, żywopłot z grabów zgrabniutki! Będziesz go cięła jeszcze w sierpniu?

Hej Wiolu Dzięki za miłe słówka, a grabów nie tykam już w tym roku.
Co najwyżej drobna kosmetyka
Kawa 10:31, 15 lip 2015

jolka napisał(a)

Nie no, szczyt dyplomacji
Toż Ci pisze w tytule wątku "wśród pól i wiatrów",
a nie tam zaraz zadupie..

Masz tu bladawce... za to zadupie

hihihih
no wiesz co w głowie to i na języku
ale ja tam zadupia lubię
nicol21 22:57, 15 lip 2015

Wiesz co, patrzę na te Twoje jeżówki i tak sobie pomyślałam że w weekend widziałam odmianę "'Cheyenne Spirit' czy jakoś tak i one były takie wielo kolorowe, na początku myślałam że różne jeżówki oblepili tą samą nazwą, ale aż w domu googlałam i one różne są od bieli, różu po żółty i pomarańcz .Popatrz sobie i może twoja odmiana to też taka jakaś mieszana

Widoki fajne. a teraz pytanie luźne. Jak myślisz czy taka larisska z kostrzewą siną by dobrze wyglądała czy za blado?

Komentarz od czapy: ja to się dziwię, że przy tak pięknym ogrodzie, widoku Ty jeszcz etam na stałe nie zamieszkujesz i jakoś ociągasz się z przeprowadzką!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
jolka 14:52, 16 lip 2015

Kawa napisał(a)
hihihih no wiesz co w głowie to i na języku
ale ja tam zadupia lubię

Masz tu moje dwie najbardziej wściekłe jeżówki,
wraz z pozdrowieniami z za..... no wiesz

hi
jolka 15:06, 16 lip 2015

nicol21 napisał(a)
Wiesz co, patrzę na te Twoje jeżówki i tak sobie pomyślałam że w weekend widziałam odmianę "'Cheyenne Spirit' czy jakoś tak i one były takie wielo kolorowe, na początku myślałam że różne jeżówki oblepili tą samą nazwą, ale aż w domu googlałam i one różne są od bieli, różu po żółty i pomarańcz .Popatrz sobie i może twoja odmiana to też taka jakaś mieszana

Widoki fajne. a teraz pytanie luźne. Jak myślisz czy taka larisska z kostrzewą siną by dobrze wyglądała czy za blado?

Komentarz od czapy: ja to się dziwię, że przy tak pięknym ogrodzie, widoku Ty jeszcz etam na stałe nie zamieszkujesz i jakoś ociągasz się z przeprowadzką!!

Ewelina.. co do moich jeżówek biało-różowych, sprawa się wyjaśniła Otóż obok białej pojawił się (nie mam pojęcia skąd, ale jest, jakimś cudem się wysiał) krzaczek różowy. Dzisiaj przy dokładniejszym plewieniu dopiero to odkryłam. Ot, inteligencja A to jest rzut.. przez biało - różowe jeżówki na wykulkowane bukszpany

W tym roku odkryłam, że uwielbiam rozplenice i nasadzę ich dużo dużo więcej

Co do larisy z kostrzewą, kurcze nie wiem .. ale mam kostrzewę po drugiej stronie ścieżki z larisą. Spróbuje tak fotkę zrobić, żeby je było razem widać i sobie popatrzysz. A ja też się przyjrzę pod tym kątem

A co do komentarza od czapy otóż powiem Ci, że mnie wkurzać już zaczyna to, że tam nie mieszkam. Nawet nie tak na stałe, ale że nie mogę np zostać na noc, przespać się, umyć. Zrobić kawy, jak mnie ktoś odwiedzi ..
M. przyjeżdża w niedzielę na dwa tyg., pierwsze co mu każe zrobić to ściągnąć hydraulików, żeby wodę do domowego obiegu wpuścili. Drugie - wybierzemy podłogę do pokoi, a trzecie kupię materac. I można będzie pomieszkać wstępnie
jolka 15:14, 16 lip 2015

Jak już jestem w temacie jeżówek, to kilka portretów dzisiejszych
Są przeróżne...

Różowa jest piękna

Zastanawiam się, czy je na jesień jakoś nie pogrupować kolorystycznie,
bo w tym momencie to są istne kolorowe jarmarki
gabriela_kra... 10:35, 17 lip 2015

jolka napisał(a)

Ewelina.. co do moich jeżówek biało-różowych, sprawa się wyjaśniła Otóż obok białej pojawił się (nie mam pojęcia skąd, ale jest, jakimś cudem się wysiał) krzaczek różowy. Dzisiaj przy dokładniejszym plewieniu dopiero to odkryłam. Ot, inteligencja A to jest rzut.. przez biało - różowe jeżówki na wykulkowane bukszpany

W tym roku odkryłam, że uwielbiam rozplenice i nasadzę ich dużo dużo więcej

Co do larisy z kostrzewą, kurcze nie wiem .. ale mam kostrzewę po drugiej stronie ścieżki z larisą. Spróbuje tak fotkę zrobić, żeby je było razem widać i sobie popatrzysz. A ja też się przyjrzę pod tym kątem

A co do komentarza od czapy otóż powiem Ci, że mnie wkurzać już zaczyna to, że tam nie mieszkam. Nawet nie tak na stałe, ale że nie mogę np zostać na noc, przespać się, umyć. Zrobić kawy, jak mnie ktoś odwiedzi ..
M. przyjeżdża w niedzielę na dwa tyg., pierwsze co mu każe zrobić to ściągnąć hydraulików, żeby wodę do domowego obiegu wpuścili. Drugie - wybierzemy podłogę do pokoi, a trzecie kupię materac. I można będzie pomieszkać wstępnie

Ja to będę monotematyczna: jolka - uwielbiam Twoje widoki
iwka 11:37, 17 lip 2015

jolka napisał(a)

Po pierwsze to ja bym w Twoim ogrodzie, w namiocie z termosem kawy koczowała
Po drugie to proszę o dokładny spis roślin zamieszkujących narożną rabatę coś tam rozpoznaję, ale nie wszystko
Po trzecie to chętnie bym zobaczyła ponownie otaczające Cię piękno
Po czwarte i tak w nieskończoność ogród marzenie
jolka 14:31, 17 lip 2015

gabriela_krajewska napisał(a)

Ja to będę monotematyczna: jolka - uwielbiam Twoje widoki

Ach.. miły ten Twój monotematyzm Gabi
To jeszcze widoczek z innej strony.

I tu przechodzę powoli do newralgicznego tematu moich trzech umbr. Na fotkach powyżej widać jak są posadzone, in niżej tym więcej wody się zbiera. Efekt z bliska jest taki:
- najwyżej posadzona - piękna ..

- druga w kolejności .. hmm, o tyle i ile ...

- a ostatnia - tragedia! nie wiem czy próbować przesadzać pod jesień, czy zasilać od góry, że może niby da radę.. czy po prostu czekać co będzie..
jolka 14:40, 17 lip 2015

iwka napisał(a)

Po pierwsze to ja bym w Twoim ogrodzie, w namiocie z termosem kawy koczowała
Po drugie to proszę o dokładny spis roślin zamieszkujących narożną rabatę coś tam rozpoznaję, ale nie wszystko
Po trzecie to chętnie bym zobaczyła ponownie otaczające Cię piękno
Po czwarte i tak w nieskończoność ogród marzenie

Ad.1) Śmiałam się w głos, jak sobie Cię wyobraziłam koczująca w namiocie Ale, jakby co - nie ma sprawy, przyjeżdżaj na wakacje pod namiot
Ad.2) Spis narożnych jest taki: jeżówki biała posadzona przeze mnie, różowa - przybłęda, rozplenica prawdopodobnie Helman i hosty prawdopodobnie patriot. Wzdłuż jednego płotu cis, wzdłuż drugiego serby.
Ad.3) Jak coś fotnę ładnego krajobrazowo, to Ci wrzucę
Ad.4) Pomimo, żeś zołza to milutka