Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:59, 03 cze 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Zatem jedna z moich ksiezniczek. Grafin Von Hardenberg - kwiat w pąku niemal czarny, potem w środku bedzi emiał kroplę karminowego koloru

Zarosła ją niemal w całości monarda...

Usuń monardę bo szkoda pięknej róży, wpadnę jak się cała rozwinie, pozdrówka
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:59, 03 cze 2015

Do góry
Sosna himalajska obsypała się kwiatami

Mój clematis daje lekki popis

wyciepałam szpeczącą sosnę

przed

po

odsłoniłam metasekwoję, której nigdy nie mogłam dojrzeć
Co się stało kwiatom ... 21:57, 03 cze 2015

Do góry
Dla wszystkich miłych gości
spotkałam go na szlaku w Tatrach może ktoś wie jak się nazywa ?

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:55, 03 cze 2015

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)
Nadrobiłam wątek, który pędzi jak szalony. Widzę, że kilkoma pytaniami na temat róż rozpoczęłam gaworzenie na ich temat. Wiele się dowiedziałam cennych informacji, dziękuję. Nie wiedziałam, że masz aż tyle róż!!! Zdjęcia oczywiście przepiękne, buziam

Zatem jedna z moich ksiezniczek. Grafin Von Hardenberg - kwiat w pąku niemal czarny, potem w środku bedzi emiał kroplę karminowego koloru

Zarosła ją niemal w całości monarda...

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:54, 03 cze 2015

Do góry
Co dzisiaj wydarzyło się się w ogrodzie i co się zapowiada, bo to wątek przede wszystkim ogrodowy
Mam niewiele kwitnących irysów, ślimaki załatwiły mi je skutecznie, a reszta prosi o nowe miejsca
Nieliczne zakwitły

Co się stało kwiatom ... 21:54, 03 cze 2015

Do góry
Kasia, werbenki już podrosły i teraz tak wyglądają.
Karolinka, tak to Bodziszki.

Bodziszki

Zbyszek, bardzo mi się podoba ten jej temperamenty kolor ale zbyt krótko miała kwiaty, jednak róże stawiam na pierwszym miejscu .
Hortensja NN, maleństwo i kwiatkiem mnie przywitała

Ewa, bez Ogrodowiska dzień stracony, oczywiście odwiedzam ulubione ogrody, z braku czasu nie zostawiam śladu tylko podziwiam skrycie.

Kasia, pierwszy zakwitł Red Leonardo da Vinci (obiektyw go nie lubi ciężko uchwycić jego piękno ), a palibin już przekwitł i teraz wygląda tak, czeka na strzyżenie.

Ewa, lada chwila peonie rozwiną pąki, od zeszłego sezonu czekam na kwiaty Karla Rosenfielda a on znowu sobie pogrywa ..i w tym sezonie też strzelił focha.. ja jestem bardzo cierpliwa i czekam, i róże wreszcie pokażą się z najlepszej strony, są jeszcze w pąkach ale w ilościach hurtowych

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:54, 03 cze 2015

Do góry
Bogdziu dziękuję to jednak Polarnachtchyba wyślę Ci jej kwiatyazalii oczywiście bo tak ze zdjęcia to nie teges ale zapisalam
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:53, 03 cze 2015

Do góry
Kasia być może to irys syberyjski 'Sultan's Ruby'

moje starowinki tak stare że nawet znawcy i kolekcjonerzy mają problem z ich nazwaniem

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:53, 03 cze 2015

Do góry
Agania napisał(a)

Justynko, moja jeszcze młoda, nie owocowała...mam nadzieję, że zobaczę jesienią baldachy z gronami...w końcu to jest ładniejsza wersja naszej koralowej...u mnie rośnie do góry i na razie ma pokrój wzniesiony. Wiosna i jesień należy do liści, które są purpurowe, latem zielenieją, łodygi są brunatne cały sezon, plusem jest to, że nie atakują jej mszyce, w porównaniu do kaliny Buldeneż i zimuje bez problemów, co mnie bardzo cieszy

Po ilu latach Ci zakwitła ? Moja jeszcze nie kwitła
Moja bajka 21:52, 03 cze 2015

Do góry
Wiem, że chyba już przynudzam tymi piwoniami, ale kiedy jeśli nie teraz
ta trawka ma fajne jasno-różowe pędzelki. Na zdjęciu nie widać niestety tego kolorku tak dobrze
Ogród wśród pól i wiatrów 21:51, 03 cze 2015

Do góry
jolka napisał(a)
Dziewczyny, ustawiłam wstępnie RH, zerknijcie proszę. Mam zamiar odsunąć je nieco od ścieżki granitowej, a z tyłu pomiędzy nimi posadzić coś zimozielonego na pniu. Na ten moment nie mam pojęcia co to będzie, ale zostawię miejsce. Może nawet wkopię doniczki, żeby potem rewolucji nie robić.

A tak to wygląda, jak się patrzy wychodząc z piwnicy.

Byłoby?? Wszystkie uwagi mile widziane, bo przesadzania nie planuję
A wsadzanie będzie w piąteczek, jeśli pogoda pozwoli

A jakie to gatunki rh? bo bardzo możliwe ze beda za 10 lat miały po 2m szerokosci, a nie chcesz przesadzac więc...??????????????
Ogród do kwadratu 21:49, 03 cze 2015

Do góry
Kasiu - to nasze ognisko jest zrobione z 4 krawężników - takich dużych, drogowych. Są wkopane ścięciem w dół - nad ziemią wystają tylko prostokątne ściany. Robiliśmy je dwa lata temu, wiosną... szukaj w tym okresie

Nicol - mam coś dla uzależnionych

Marzenko - stipa wciąż czeka na wsadzenie przy różach... próbuję się odplewić

MAD - witaj w moim zielonym świecie... zielonym do kwadratu

szałwia już zaczyna szaleństwo

tak w części wygląda moja różanka... a raczej jeden z boków. Wciąż nie dosadziłam stipy... ech...

Louise Odier... chyba moja najulubieńsza róża

i widoczek ogólny

Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:49, 03 cze 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)
przeniosłam się z rdestem do ciebie

luty - mamy załatwiony rdest wyglada jak liscie albo kora
marzec, kwiecień - odbiaja? zielenieje?
maj - ..... - kwitnie

a jak przekwitnie to jak wyglada?

Upss... Pszczółka większy fachowiec.... ja mogę napisać jak to u mnie było
Rdest pokrewny dostałam od szwagierki.. i się sobie poniewierał (czytaj: zarósł w krzakach i tyle go widziałam). Jak krzaki były małe to mi się podobał, potem krzaki zdominowały i o nim zapomniałam.
Wydarłam go rok albo 2 lata temu na rabaty, trochę przywiozłam od Marka ze Średniowiecznego i dostał nowe życie.
Kwitnie od początku czerwca do późnej jesieni. Kwiaty przekwitłe robią się rude. Mój na początku jest blado różowy (już kwitnie), a czym później, tym ma ciemniejsze kolory.
To foto z 4 października. Końce liści powoli rudzieją. U mnie się płoży po ziemi, z kwiatem jakieś 30cm, licie 5cm. Wiosną liści rudych chyba nie gubi tylko rosną nowe.
Wczoraj wydzierałam bodziszki i w ich miejsce urwałam po kawałku rdestu. Będzie z lekka zdechły .. i to długo, ale się ukorzeni.

Szukam foto kiedy zielenieje.

Edit... mam ale takie byle jakie.. 25 kwietnia, widać rude i widać dużo zielonego.Prawy dolny róg.

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:48, 03 cze 2015

Do góry
monteverde napisał(a)

azalia ale Bogdzia pisala, że to nie Gibraltar także nie piszę nazwy

Wygląda na Golden Eagle.A ten ciemny rh bardziej mi na Old Port wygląda niż na Polarnacht ale zdjecia moga nie oddawac koloru dobrze.

i moja Golden Eagle

Ogród to moje hobby 21:39, 03 cze 2015

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:38, 03 cze 2015

Do góry
Milka napisał(a)

Jestem zachwycona tym zdjęciem Co to za róża żółta? Wiosną kupiłam pnącą Elfe, ciekawa jestem, czy u mnie też tak ładnie będzie kwitnąć
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 21:38, 03 cze 2015

Do góry
Witam. Wstawię tego klona o którego pytałaś.
Kosaćce, irysy (Iris) 21:36, 03 cze 2015

Do góry
chyba 4 lata czekałem aż zakwitnie i nawet już nie pamiętam jakie imię jego

syberyjski NN kupiony w kapersie

dołożę jeszcze jedną srebrzystą starowinkę - moja ulubiona

Ogród wśród pól i wiatrów 21:35, 03 cze 2015

Do góry
Mi się podoba

jolka napisał(a)
Dziewczyny, ustawiłam wstępnie RH, zerknijcie proszę. Mam zamiar odsunąć je nieco od ścieżki granitowej, a z tyłu pomiędzy nimi posadzić coś zimozielonego na pniu. Na ten moment nie mam pojęcia co to będzie, ale zostawię miejsce. Może nawet wkopię doniczki, żeby potem rewolucji nie robić.

A tak to wygląda, jak się patrzy wychodząc z piwnicy.

Byłoby?? Wszystkie uwagi mile widziane, bo przesadzania nie planuję
A wsadzanie będzie w piąteczek, jeśli pogoda pozwoli
Ogród Loczka 21:31, 03 cze 2015

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies