Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czasem słońce czasem deszcz

Czasem słońce czasem deszcz

Kuba 08:55, 16 lip 2015

Przejrzałam zdjęcia turzyc zamieszczonych na forum i najbardziej mi pasuje że to evergold, wygląda identycznie jak na zdjęciu w Danusi artykule.

natomiast na rabatę za begoniami i żółtymi cyprysikami rozwaźam carex Praire fire, którą widziałam u Lukiego, co prawda lubi wymarzać ale zanim to nastąpi powinna oczy nacieszyć, a jak nie uda mi się jej kupić to zostanę przy red baronie, brązowe trawy raczej odpadają, chyba tam już jest za dużo koloru ( szkoda że nie mogę zacytować swojego zdjęcia żeby pokazać to miejsce)
Edit 09:25, 16 lip 2015

Kuba napisał(a)

za begoniami jest jeszcze kawałek ziemi do obsadzenia- co tam dać?

Fajnie by tam wyglądał baron, ale decyzja należy do właścicielki
Kuba 09:40, 16 lip 2015

Edit napisał(a)

Fajnie by tam wyglądał baron, ale decyzja należy do właścicielki

Dzięki źe mnie wspomogłaś zdjęciem. Kupię barona i pomierzę, jak coś będzie nie tak mam dla niego jeszcze inne miejsce
Malgosik 11:14, 16 lip 2015

Pokroj evergolda. Ale ta turzyca jest biało-zielona a evergold jest zoltawy.
BusyBee 13:16, 16 lip 2015

Przyszłam z rewizytą zobaczyć wykulkowane tawuły chyba nie byłam jeszcze u Ciebie
Tawułowa metamorfoza super szybka zmiana ... po stożkach widać, że w cięciu do perfekcji doszłaś
...i cały ogród piękny i zadbany pozdrawiam
Kuba 13:28, 16 lip 2015

Malgosik napisał(a)

Wg różnych opisów pasek jest kremowo- biały lub żółtawy, zdjęcia też różnie wyglądają, może ten kolor wynika z warunków w których rośnie, mi też się wydaje że moje jedne są bardziej lub mniej żółte
Kuba 13:33, 16 lip 2015

BusyBee napisał(a)
Przyszłam z rewizytą zobaczyć wykulkowane tawuły chyba nie byłam jeszcze u Ciebie
Tawułowa metamorfoza super szybka zmiana ... po stożkach widać, że w cięciu do perfekcji doszłaś
...i cały ogród piękny i zadbany pozdrawiam

Dzìękuję za miłe słowo, w stożkach najtrudniejsze jest pierwsze cięcie a potem to już kosmetyka, tawuły rzeczywiście dają szybki efekt ale to wiesz sama
Edit 14:04, 16 lip 2015

Malgosik napisał(a)

Ewa ma rację, zależy od stanowiska. Jeżeli mają chociaż odrobinę cienia paseczek jest kremowy. U mnie rosną na patelni więc ich kolor bije np. po oczach
Kuba 14:14, 16 lip 2015

Edit napisał(a)

Ewa ma rację, zależy od stanowiska. Jeżeli mają chociaż odrobinę cienia paseczek jest kremowy. U mnie rosną na patelni więc ich kolor bije np. po oczach

Aż dziwne że mam rację zwykle celuję w pomyłkach
Edit 14:54, 16 lip 2015

Ewo, to zdjęcie o którym kiedyś Tobie wspominałam. Jest z wizytówki ogrodu Sylwii. Podoba mi się to zestawienie bardzo tylko że ja nie mam nany, gdybym miała miejsce to bym posadziła, następnie dosadziła barona i cieszyła się takim widokiem zastanawiam się czy czegoś nie usunąć z ogrodu na rzecz tej kompozycji