Coś zżarło w nocy moje dwie sałaty. Wieczorem kiedy podlewałam wygladały bardzo dobrze a rano były w strzępach. Wiecie co to może być za zwierze? Przecież ślimaki by czegos takiego nie zrobiły...
Dużo róż widziałam ale taką widzę pierwszy raz, pstrokata piękność.
Aniu, czy po opadnięciu płatków róży muszę obcinać te "kikutki"?. Nie mam pojęcia jak postępować z moją jedynaczką.
I uczestniczyłam w planie filmowym "Pokotu" kręconego w "małej wiosce w Sudetach" a dokładnie w Ziemi Kłodzkiej w charakterze konsultanta przy scenach z pszczołami.
Czerwcowy ogród gościł wielu gości, zielnik przyciągnął min. panią scenograf nowego filmu Agnieszki Holland "Pokot" wg powieści Olgi Tokarczuk:
Dokonywano prezentacji "rekwizytów" i strojów:
Wyjechały puste ule na kadr filmowy:
Pojawiła się tęcza:
Ostatnio przeczytałam, że pod czerwone róże Danusia proponuje czerwone żurawki i brązową trawę, tak popatrzyłam na zdjęcie i spontanicznie napisałam. Nie gniewasz się?
Gosiu, werbenki ślicznie wyglądają. Tylko patrzeć, jak zakwitną.
Kocimiętka w tym roku wyrosła pięknie. Ostatnio brakowało mi czasu na wiele rzeczy, ale mam nadzieję, że teraz to się zmieni i będę mogła częściej fotografować ogród. Najpierw muszę go jednak posprzątać, bo zarósł okrutnie
Jesień jest lepsza dla róż bo zdążą się ukorzenić, a to maja być pnące? na pewno od obiadu jest tam słońce to jakieś które to lubią, Marzenko jutro Ci napiszę bo musze trochę poszukać a jest już późno, u mnie rosną Edenki, Louise Odier, Great North..od północy
Chandos Beauty