Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

Kasya 22:48, 14 lip 2015

Ania, wrzucilam u siebie takie zdjecie ze widac kawalek ogrodzenia frontowego i uskok
Gardener27 23:16, 14 lip 2015

anka_ napisał(a)

Zrobiłam. Ale nie będziesz się śmiał....

Ten potwór ma 1,5m w porywach do 1,8m.

Łooo matko Potwór Na formowanie kuli raczej się nie nadaje Proponuję kostkę sześcienną Coś takiego by nadać mu formę i ograniczyć potworowe zapędy

Kasya 23:19, 14 lip 2015

anka_ napisał(a)

Ten potwór ma 1,5m w porywach do 1,8m.

to jedna roslina ?
co to za tujka ?
anka_ 00:03, 15 lip 2015

Gardener27 napisał(a)
Łooo matko Potwór

Śmiej się, śmiej .... Mówiłam, że wypłoch. Lepiej byś z nożycami przyjechał.

Kasya napisał(a)
to jedna roslina ?
co to za tujka ?

Tak Kasiu, jedna. To Rheingold, tyle że kiedyś była piękna i młoda ....

Powiem wam, że niby w tamtym roku łapska nie miałam ale narobiło się tyle zaległości, że cały czas czuję efekty. Normalnie nie wyrabiam.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
zawitka 08:56, 15 lip 2015

Witaj Aniu-te tujki są śliczne pewnie już coś z nich zrobiłaś tnij albo na sześcian jak je zostawiasz w tym miejscu albo rozdziel bo tam są chyba trzy I zrób 3 kulki na kiju .Nie bój się to dobra roślina do cięcia nic nie zepsujesz a nawet jak to po 2 latach nawet edzie piękniejsza Pozdrawiam .będę zaglądać
Karol99 10:28, 15 lip 2015

A może by z niej stożek spróbować zrobić?
anka_ 12:22, 15 lip 2015

zawitka napisał(a)
Witaj Aniu-te tujki są śliczne pewnie już coś z nich zrobiłaś tnij albo na sześcian jak je zostawiasz w tym miejscu albo rozdziel bo tam są chyba trzy I zrób 3 kulki na kiju .Nie bój się to dobra roślina do cięcia nic nie zepsujesz a nawet jak to po 2 latach nawet edzie piękniejsza Pozdrawiam .będę zaglądać

Halinko witaj serdecznie w moich progach. To jest jedna tuja, tylko że zaniedbana. Zagłuszył ją żywopłot z ałyczy i rosnący obok berberys. Na trzech ostatnich zdjęciach jest ten sam potwór tylko z wcześniejszych lat, jak był bardziej poukładany.
Pozdrawiam i zapraszam

Karol99 napisał(a)
A może by z niej stożek spróbować zrobić?

Najgorsze jest to, że ja lubię naturalne formy roślin, najbardziej pasują do wizji mojego ogrodu. Choć wiem, że z tą tują muszę coś zrobić. A tak swoją drogą ciekawe jakby wyglądał taki żółty stożek?

U Kasi w wątku była mowa o rozplenicy. Uwielbiam tą fontannę. Nawet we mgle o poranku.

Pozdrawiam serdecznie.

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Malgosik 10:56, 16 lip 2015

Jaka to rozplenica?
Fotka czadowa.
anka_ 11:06, 16 lip 2015

Małgosiu to zwykła rozplenica japońska. Może tego zdjęcie nie oddaje, ale ten potwór jak się rozłoży ma ponad 1,5m szerokości.
Uwielbiam ją, to chyba jedyna trawa która u mnie rośnie bez problemu.

Agatek 11:43, 16 lip 2015

Ale zdjęcia
aż miło popatrzeć
na wszystkie potffforki