ja jednak wolę suszę, choć i tak chwasty sobie dobrze radzą.. tylko gdybym nie musiała wody oszczędzać.. na dobę muszę wygospodarzyć wodę na zmywanie, prysznic itp. -resztę mogę zużyć na podlewanie (przez noc najdzie wody) -tak to jest gdy ma się tylko studnie..
Napisałam o obu tych firmach bo mają różne odmiany np.
PlantiCo - to te dwie paczki u góry - Aquilegia hybrida mix i Aquilegia caerulea fl.pl
Dwa niżej to Legutko-Aquilegia vulgaris fl.pl i Bliżej natury(Polan)- Aquilegia hybryda fl.pl
Wiem, że jedne mi nie wzeszły ale nie wiem, której firmy..
Trawa jest brzydka do bólu. na foto może ładnie wyszła, ale jest tragiczna.
Dopadła czerwona nitkowatość, trawa kępiasta poprzerastała i koziułki grasują aż miło.. 3 plagi. I trawa będzie w sezonie coraz gorsza
Najgorszą część mąż wczoraj wertykulował, by te rude wyciepać.. widać gdzie darł..
śliwa wiśniowa jest jeszcze w tym roku nie przycięta - więc dość duża... i się mocno macha na wietrze
i jeszcze kilka dzisiejszych fotek
mam problem z moim drzewkiem perzy tarasie - tak jak podejrzewałem niby proste, nie wymagające - ale nie wiadomo czemu po zimie połowa gałęzi jest sucha - także za rok na pewno coś innego tam muszę podmienić - macie propozycje? na efektowne - średnio duże drzewo?
i na koniec - część owocowo-warzywna
i jak widać po zdjęciach - czas dziś na koszenie trawnika
nie idzie mi w tym roku - słabo przycięte krawędzie - z chwastami średnio sobie radzę - mnóstwo grzybów kapeluszowych - przez deszcze ciężko było kosić regularnie
a koszę wysoko i nie skoszenie po 4 dniach już nie idzie tak fajnie...
muszę też chyba zbadać glebę bo nie wiem czy mam teraz nawozić - była saletra - była Polifoska...i teraz czego brakuje najbardziej? nie wiem