Mogę tylko napisać, że jesteś szczęściarą.
A to dlatego, że masz azalię, którą zachwyciłam się wiele lat temu.
Pokrój miała taki 'patykowaty', ale pachniała cudownie.
Nigdy jednak nie udało mi się azalii nadbrzeżnej wypatrzeć w sprzedaży.
Dziękuję, że zechciałaś mi ją pokazać.
Agato, fasolka dla Ciebie. Tą w tym roku sieję i wszystkie ładnie kiełkują i rosną Napisane ma, że odmiana bardzo plenna, można mrozić i wysiewa się od połowy maja do połowy lipca.
Kochani jak już kiedyś pisałam nie obsadzałam w tym roku doniczek na taras, bo miałam nadzieję, że go w tym roku w końcu wykończymy i nie będę latać z tymi doniczkami w tą i w tamtą No i chyba się doczekam, tata wziął się na robienie tarasu, może do jesieni skończy. Nie żartuję, on jest strasznie dokładny i wszystko pięć razy przymierza zanim przyklei
Bożenko kochana!! Moje czosnki i róże to zaledwie ułamek Twojego raju na ziemi
Ale cieszę się z nich, dziękuję że zajrzałaś i za miłe słówka również dziękuję
Bożenko, błagam Cię o mądrą radę, bo ja mając w głowie Twój ogród rajski, popełniłam dzisiaj zakup niekontrolowany Zaczęło się całkiem niewinne, zajrzałam do takiej szkółki, co mam ją po drodze do domu, żeby zapytać o cenę kory. Mieli samo dziadostwo i to w kosmicznych cenach. Ale .. skoro już tam byłam, to się troszkę rozejrzałam dookoła. Patrzę.. a tu piękne krzaczki Percy Wiseman (który już mi od jakiegoś czasu po głowie chodził), po 19 zł. No i mi się na to nałożył cukierkowo-pudrowy wiseman, cały pokryty kwieciem w Twoim ogrodzie, puste miejsce w moim .. no i wyszliśmy w czwórkę: ja i 3 wisemany!!
No i żeby nie było, że jestem tak całkiem nieprzygotowana:
Bogdziu czy one sobie poradzą od strony południowo-zachodniej. Po południu byłyby cieniowane tujami, ale wcześniej sporo słońca. Na etykiecie były narysowane dwa słoneczka, jedno pełne i jedno w połowie zacienione
Będę Ci bardzo wdzięczna za pomoc. Jeśli powiesz, że sobie poradzą to gotowa jestem jutro jeszcze dwa dokupić, bo jak poprzymierzałam to stwierdziłam, że 5 by mi weszło wzdłuż ścieżki