Zastanawiałam się co zrobić przed bukami i zrobiliśmy takie coś widać chyba, że siedzę na Ogrodowisku buki, bukszpany i żurawki.
Żurawki najjaśniejsze dostają plamy chyba od słońca i marnie wyglądają. Zamienię je na inne, ciemniejsze..
Te rozrabiaki są najgrzeczniejsze jak śpią, ale po nocy na tarasie eM znalazł karczownika w prezencie
Jeszcze czosnki Eweresty kwitną
eM wytargał te turzyce, bo za duży bałagan wprowadzały, a są później diablice ciężkie do eksmisji...
Klon będzie ci ładnie rósł, widziałam twojego piękny z niego okaz
Iglaki zastępują mi thuje, dla ich wiosennych przyrostów i szyszek, nie mogłabym sobie ich odmówić
Cembra Horak ma dużo szyszek
jarzębina - rośnie jak szalona, długie gałęzie dostała w tym roku
Podcięta jabłoń
Sosna karłowa, która była kupiona w innej szkółce, jak te, które padły i widać, że się jej podoba. W zeszłym roku, jak była mata, nie miała tak długich przyrostów.
kupione w tym roku sadzonki hortensji jeszcze bez liści, zaczęły ładnie wypuszczać młode i po kilku dniach usychają brzegi liści, to samo jest z pęcherznicą. To jakiś grzyb?
Z hortensji znajoma zerwała wcześniej te suche, ale wyglądały tak jak liście pecherznicy
Ja poszukuję świerk białobok, który przedstawiasz na pierwszym zdjęciu napisz proszę gdzie go kupiłaś i po ile? Wiem, że zakup rok temu, ale może mają nadal.
Bardzo proszę napisz
Mam jakieś iglaki małe do wsadzenia, chyba z 5 szt. bo mój M chce zrobić w lesie taką małą kompozycję, zabrałam też jabłonie ale nie zdążyłam ich wsadzić, miałam rozplenicę, chciałam ją podzielić ale w donicy tak mi się rozrosła, że bałam się uszkodzić korzenie, wsadziłam też aksamitki, liatrę, trawę pompasową i ogórki
a to zdjęcie cudne
ta biała mgiełka to tarella? obłędna, też chcę taką