Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Iwony 22:36, 29 cze 2015

Do góry
frezja napisał(a)
Iwonko, jakie trawy masz sprawdzone i polecasz?? ja w tym temacie cieniutkaa widzę,że masz.

Ewa, trawy, to nowa przygoda. Sprawdziłam u ciebie, ze interesują cię wysokie. Te, co mam, są albo od jesieni albo od wiosny. Nie mam jeszcze doświadczenia, ale zaglądający tu na pewno skomentują i doradzą.
Niewiem, czy to dobre tło okrywowe, bo o tej porze jeszcze nie wszystkie są wysokie, niektóre dopiero rosną. Ale ja nie mam doświadczenia, może tak jest u mnie dlatego, ze sadzone wiosną, muszą się przyjąć na nowym miejscu?
To jest Miskant Gracilimus, posadzony jesienią, najładniej przyrósł od wiosny:

Następny, to Miskant Variegatus. Białozielony.

Potem Miskant Klaine Fontanne

Miskant Grosse Fontanne - wyższy, rośnie w plecach róży w połączeniu z perovską i werbeną. Tych jeszcze nie widać.

Następny, dekoracyjny i niższy Miskant Morning Light

Rododendronowy ogród II. 22:36, 29 cze 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Cos by sie znalazło ale jakos nie lubię pojedynczych kwiatków pokazywac , wole widoki ogólne.Najbardziej w tej chwili zajmuja mnie martagony ale poniewaz musze je uporzadkowac to zdjecia w przyszłym roku , no może jedno martagonów i jedno maczka slicznego dla Ciebie.I dzwonki dorzucę zebys nie narzekałaPozdrawiam.

Maczek wybitnie mi się podoba
smucisz się brakiem deszczu? nawet jeśli troszkę słabsze kwitnienie będzie to i tak Twój ogród jest unikalny i jedyny w swoim rodzaju, a przecież czy co roku musi być mega wypaśnie? przecież my także potrzebujemy chwilkę wytchnienia i też nie zawsze na pełnych obrotach i w świetnej formie... ogród da radę... wierzę w to...
Makowo na Kociewiu 22:36, 29 cze 2015

Do góry
GorAna napisał(a)
Kasiu, pieknie prezentują sie krzewy po cięciu....widzę, że u Ciebie pada, u mnie niestety nie

Dziękuję U nas leje, a czasami tylko pada w piatek trafiłam w okienko i ścięłam część bukszpanów reszta czeka na bezdeszczowe dni. Wspołczuję suszy.
Gospel na razie ma tylko dwa kwiaty ale piękne

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 22:36, 29 cze 2015

Do góry
Wszystkie Limki mają pąki, Oto jedna z pięciu.
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 22:34, 29 cze 2015

Do góry
Koniec tej rabaty nawet w tym sezonie mi się ciut podoba

Sosna himalajska, mocno poobgryzana zimą przez sarny nawet się opamiętała.

Między sosną i perukowcem są trawy, rozplenice i molinia (myślę, gdzie ją dać, by ją wyeksponować)

Obok hortensja nn, może pinky white, będe sie pytać jak zakwitnie.

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 22:32, 29 cze 2015

Do góry
Rosarium U zachwyca

pędy ciężkie od kwiatów i się położyły

Ogród nad Rozlewiskiem 22:32, 29 cze 2015

Do góry
Tess napisał(a)

swoisty urok takiego świętowania a zachód słońca prześliczny
Makowo na Kociewiu 22:31, 29 cze 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Kasiu napracowałaś się przy tych buksikach ale efekt jest imponujacy
Ogród wycacany na maxa Pięknie

Przemku byłam u Ciebie po cichu bo na głos nie miałam czasu - w BM nie było Vanilia Frise, ale przyjęły mi się patyki od Any !!!
O jak się cieszę, ze się podoba, przemeblowanie wiosenne chyba wyszło na korzyść Makowemu
Kulki już coraz fajniejsze są i rzeczywiście takie ogolone prezentują sie całkiem całkiem
Wejściowa Niestety kilka wrzosów do wymiany.

CZERWONY DOMEK - jak obsadzić wysoki taras? 22:28, 29 cze 2015

Do góry
praca w ogrodzie idzie pełną parą, dla porównania jesień 2014 i aktualnie, niektóre rośliny były sadzone wiosną a pomimo to już się pięknie aklimatyzują

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:28, 29 cze 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
Ania, ty jesteś mistrzynią w upychaniu roślin. Masz ich ogrom.

Ewuniu trochę upycham ale zważywszy wielkość mojego"pryszcza" to jest normalne
Pęchcińska róża
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 22:27, 29 cze 2015

Do góry
Nikita napisał(a)
Reniu, kolejny miło spędzony dzień...i te róże!!! Teraz chyba na prawdę wprosimy się do ciebie, żeby zobaczyć twoje królowe kwiatów.
Pa, pa, buziaki

Następny wyjazd już za 2 tyg. do Szmitów. 2 auta wystarczą? Spotkamy się gdzieś po drodze i pojedziemy razem

A moje królowe już przekwitają

LO ma wyraźny oddech 4 szt pędów kwitną

po różach nawet widać że susza w ogrodzie, deszcz pilnie potrzebny!

Bonica była przesadzana i widać, że nie odbudowała jeszcze systemu korzeniowego

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 22:26, 29 cze 2015

Do góry

Ogródek Anity 22:26, 29 cze 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Troche luksusu

Anitko a ta róza jak się nazywa?
Życie w wiejskim ogrodzie 22:25, 29 cze 2015

Do góry
Warmia napisał(a)
A widzisz to taki myk To moje z tych większych. Rozłożyły się jak bierki. Znowu trzeba popodpierać.

Taki już los ogrodnika Zawsze coś się spi....y i trzeba poprawić żeby nie było za lekko

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:24, 29 cze 2015

Do góry
Richie napisał(a)
Aniu jak zawsze u Ciebie kopalnia wiedzy o różach a ich ilość i różnorodność kształtów i kolorów zachwyca. Pozdrawiam serdecznie

złą nazwę róży wstawiłam w poście do Ciebie to nie Romantic tylko Sparkling

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 22:23, 29 cze 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

mowisz i masz
nawet nie wiem co to za lilia...
i jeszcze burgundy iceberg na dokładkę bo lilia wyrosla w srodku rozy prawie, bo zapomnialam ze ją tam posadziłam i potem posadziłam różę

a kiedy najwczesniej mozna lilie przesadzic ?

Pięknie razem wyglądają.
Makowo na Kociewiu 22:23, 29 cze 2015

Do góry
quote=eee_taam napisał(a)]

mój ulubiony wiciokrzew mam go na wejsciu do warzywnika i wszyscy ktorzy tam wchodza i wychodza to wachaja

mam jeszcze 1 pomarańczowy nie pachnie i zamienie go na róże.

Dziękuję za wizytę - tak on pachnie teraz niesamowicie

leon60 napisał(a)
znów zachwycona jarzmiankami siedzę

mam na razie tylko dwie, macham

Mala_Mi napisał(a)

Przyciśnij jednocześnie dwa klawisze na klawiaturze.. lewy CTRL i lewy Shift.

Bosko w ogrodzie... fotki bajeczne, róże wypasione.... oj ..szkoda, że czas mnei goni, bo jeszcze bym sie tu powłóczyła po ogrodzie.

Aniu to była rzeczywista awaria ctrl i shift nic nie dawały ...niestety
Jak Ty piszesz takie rzeczy to serce mi rośnie nieustająco zapraszam
Dorota123 napisał(a)
Pięknie w ogrodzie, a jarzmianka zachwyca. Koleżanka z pracy stopuje moje zapędy i twierdzi, że nie mogę ściągać do ogródka wszystkiego, co mi się spodoba, a ja z miną niewiniątka pytam" ale dlaczego nie?"

Też ostatnio usłyszałam, że mam kolekcję tylko nie pamiętam czego ???ale zdziwiłam się bo do kolekcjonera to mi daleko ale cóż się dziwić jak ktoś zobaczy taki busz

Ogródek w którym klon osłupiał:) 22:23, 29 cze 2015

Do góry
malgorzata_s napisał(a)
Dla tych co jeszcze mają do mnie cierpliwość przedstawiam jeden z ostatnich planów mojego ogródka, no bo mam nadzieję, że zbliżam się do etapu robienia zdjęć przy kawce temu co już rośnie w ogrodzie.

Gosiu
na tym projekcie rabata jest (jak na moje oko) troszkę podzielona tematycznie...czy o taki efekt Ci chodziło ? łączą ją jedynie bukszpany,a tak tu...hortki a tu... łączka...a może by to tak trochę bardziej połączyć w całość ?
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 22:23, 29 cze 2015

Do góry
Wiele roślin jest tam tymczasowo, jak miskant olbrzymi. Gryzę się strasznie, jak to zrobić, żeby było ładnie, a nie od linijki...

Środkowy fragment obsadziłam trawami, werbeną, jeżówkami.

Babko, pisałam kiedyś o różnicy we wzroście miskantów ml. Po lewej jest mały, przesadzany wiosną, po prawej jest ten który rośnie w tym miejscu drugi rok. Oba nabyłam w tym samym czasie...

to samo miejsce od tyłu
Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :) 22:23, 29 cze 2015

Do góry
A kwadraty prezentują się tak: (jeszcze przed skoszoną trawą fotka z wczoraj, dziś już trawka równiutko przystrzyżona).
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies